Povežite se s nama

Crna kronika

Istraga USKOK-a protiv 12 osoba: i u Varaždinskoj županiji prodavali duhan bez markica

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

USKOK je, na temelju kaznene prijave PU karlovačke, donio rješenje o provođenju istrage protiv 12 hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, nedozvoljene trgovine u sastavu zločinačkog udruženja te pomaganja u nedozvoljenoj trgovini u sastavu zločinačkog udruženja.

Osnovano se sumnja da su prvo i drugo okrivljeni, od 23. studenoga 2022. do 23. svibnja 2023. na području Zagrebačke i Karlovačke županije, povezali u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike s ciljem stjecanja nepripadne materijalne koristi kupovinom većih količina sitno rezanog duhana neoznačenog nadzornim markicama Ministarstva financija na području Zagreba te njegovim daljnjim prevoženjem, skladištenjem, pripremom za prodaju i daljnjom preprodajom na ilegalnom tržištu na području Zagrebačke, Karlovačke, Krapinsko – zagorske i Varaždinske županije.

Duhan su uglavnom skladištili i prepakiravali na području Zagreba i Duge Rese te ga prodavali.

Na opisani način okrivljenici su kupcima isporučili najmanje 1200 kilograma duhana neoznačenog duhanskim markicama, čime je Državni proračun Republike Hrvatske na ime neplaćenih trošarina oštećen za najmanje 137.000 eura, dok su članovi zločinačkog udruženja pribavili protupravnu imovinsku korist od najmanje 24.000 eura koju su međusobno podijelili sukladno svojim ulogama, objavio je USKOK.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv sedmorice okrivljenika.

Crna kronika

Policija kod Ludbrega zaustavila biciklista s 2,06 promila, zadržan je na triježnjenju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Ilustracija

U srijedu, 7. lipnja, oko 18 sati i 35 minuta u Ludbreškoj ulici u mjestu Globočec Ludbreški u kontroli prometa zaustavljen je biciklist, javila je PU varaždinska.

Biciklom je upravljao 52-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,06 promila.

Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u PP Ludbreg do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nastavite čitati

Crna kronika

Ivanečka policija pretragom našla oko 400 kilograma duhana kod 60-godišnjaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec pretražili su temeljem naredbe Općinskog suda u Varaždinu, kuću, gospodarske zgrade i osobno vozilo kojima se koristi 60-godišnjak.

Tom su prilikom pronašli 41 vreću sa sadržajem sitno rezanog duhana, ukupne težine od oko 400 kilograma, javila je PU varaždinska.

Pronađeni je duhan privremeno oduzet te će se protiv 60-godišnjaka podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo Nedozvoljene trgovine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje