Povežite se s nama

Crna kronika

Istraga USKOK-a protiv 12 osoba: i u Varaždinskoj županiji prodavali duhan bez markica

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

USKOK je, na temelju kaznene prijave PU karlovačke, donio rješenje o provođenju istrage protiv 12 hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, nedozvoljene trgovine u sastavu zločinačkog udruženja te pomaganja u nedozvoljenoj trgovini u sastavu zločinačkog udruženja.

Osnovano se sumnja da su prvo i drugo okrivljeni, od 23. studenoga 2022. do 23. svibnja 2023. na području Zagrebačke i Karlovačke županije, povezali u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike s ciljem stjecanja nepripadne materijalne koristi kupovinom većih količina sitno rezanog duhana neoznačenog nadzornim markicama Ministarstva financija na području Zagreba te njegovim daljnjim prevoženjem, skladištenjem, pripremom za prodaju i daljnjom preprodajom na ilegalnom tržištu na području Zagrebačke, Karlovačke, Krapinsko – zagorske i Varaždinske županije.

Duhan su uglavnom skladištili i prepakiravali na području Zagreba i Duge Rese te ga prodavali.

Na opisani način okrivljenici su kupcima isporučili najmanje 1200 kilograma duhana neoznačenog duhanskim markicama, čime je Državni proračun Republike Hrvatske na ime neplaćenih trošarina oštećen za najmanje 137.000 eura, dok su članovi zločinačkog udruženja pribavili protupravnu imovinsku korist od najmanje 24.000 eura koju su međusobno podijelili sukladno svojim ulogama, objavio je USKOK.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv sedmorice okrivljenika.

Crna kronika

Netko u varaždinskom hotelu s recepcije ukrao master karticu pa krao od gostiju po sobama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija/Pixabay

Varaždinska policija je danas javila o nesvakidašnjoj krađi.

U srijedu, 10. srpnja, u jednom hotelu u Varaždinu, nepoznati je počinitelj ušao u prostor recepcije te otuđio iznos od stotinjak eura i tzv. master karticu koja otvara sva vrata hotelskih soba.

Nakon toga je s pomoću otuđene kartice, iz nekoliko soba kojima se koriste gosti hotela, otuđio novac, zlatni nakit i drugo.

Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća eura. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Jedva punoljetna djevojka djeci prodavala drogu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 5. srpnja 2024., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatske državljanke (2006.) zbog počinjenih produljenih kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanja trošenja droge.

Okrivljenu 18-godišnjakinju tereti se optužnicom da je od siječnja do svibnja 2024. godine, kod srednjoškolske ustanove u Koprivnici u više navrata prodavala djeci drogu marihuanu, stoji u priopćenju DORH-a.

Također, u više je navrata u Koprivnici i okolnim mjestima davala na konzumaciju drogu marihuanu jednom djetetu i jednoj punoljetnoj osobi.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje