Povežite se s nama

Crna kronika

Istražni zatvor za 19-godišnjaka: marihuanu prodavao maloljetnim Varaždincima

Objavljeno:

- dana

ŽUPANIJSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu odredila je istražni zatvor za 19-ogodišnjaka osumnjičenog za kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, čime je usvojila prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu.

Iz Županijskog odvjetništva su priopćili da su proveli prvo ispitivanje mladića, u čijem je stanu u Varaždinu pronađena marihuana.

– Postoji osnovana sumnja da je 19-godišnjak u svojem stanu u Varaždinu držao više od 200 grama droge marihuane namijenjene daljnjoj prodaji te da je od rujna 2016. do veljače 2017. godine, u više navrata, prodavao drogu marihuanu osmorici kupaca, od kojih su četvorica bila mlađi od 18 godina. Također se osnovano sumnja da je u svojem stanu dao dvjema osobama mlađim od 18 godina na uživanje drogu marihuanu – navode.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Auto sletio pod mostić u Črešnjevu, osoba ostala ukliještena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

JVP Varaždin je javio o prometnoj nesreći koja se dogodila danas, 17. travnja, u Črešnjevu.

Vatrogasci su u 17:56 sati primili poziv iz Centra 112, da je došlo do izlijetanja vozila u kanal kod dvorca Šaulovec i da je osoba ukliještena u autu.

– Izašli smo na intervenciju s navalnim vozilom, malim tehničkim i sedam vatrogasaca. Dolaskom na mjesto događaja utvrdili smo da je osobno vozilo make Renault Megane izletjelo u kanal pored prometnice ispod mostića kod skretanja za farmu pilića. Vozača, ozlijeđenu osobu izbavili su djelatnici hitne medicinske pomoći i do našeg dolaska osobi se već pružala pomoć u vozilu hitne. Mi smo vozilo provjerili, otpojili akumulator i vratili se u postrojbu, a članovi DVD-a Beretinec ostali su osiguravati mjesto događaja do dolaska policije – objavio je JVP Varaždin.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija ulovila muškarca (53) koji je u pošti podigao pošiljku droge

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 12. travnja, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina rođenog 1968. godine, zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

– Okrivljenika se optužnicom tereti da je 30. rujna 2020. u poštanskom uredu u Prelogu, preuzeo poštansku pošiljku adresiranu na njegovo ime u kojoj je bilo gotovo 250 grama droge sintetski kanabinoid namijenjene daljnjoj prodaji, a policijski službenici su ga zatekli nakon preuzimanja pošiljke – objavio je DORH.

Nastavite čitati