Povežite se s nama

U fokusu

FOTO Maštoviti Hana i Roko Ivić iz IV. osnovne škole predstavili “Najljepše priče o mačkama”

Objavljeno:

- dana

Predstavljanje slikovnice na IV.OŠ

U IV. osnovnoj školi jučer se održalo predstavljanje slikovnice “Najljepše priče o mačkama” za čiji su tekst i ilustracije zaslužni učenica 3.a razreda Hana Ivić i njezin mlađi brat Roko koji će tek krenuti u IV. OŠ.

– Kada sam počela pisati knjigu uopće nisam znala da ću je izdati. Tata mi je pokazao kako koristiti Word i postalo mi je zabavno pisati onako, iz srca. A i teta mi je tada rekla da bih možda mogla izdati knjigu i izdala sam je – rekla je Hana Ivić, učenica 3.a razreda IV. osnovne škole na predstavljanju svoje prve slikovnice.

Slikovnicu koja sadrži 19 priča, kaže Hana, bilo je jako zabavno raditi.

– Jednu sam priču pričala i pred svojim razredom, svidjelo im se – rekla je Hana kojoj su mačke najdraže životinje. Otkrila je kako ih kod kuće ima čak dvije: Flekicu i Pumu.

Na slikovnici je, osim Hane i brata Roka koji je pomogao u ilustracijama, sudjelovao i njihov djed David Ivić koji je na ovo predstavljanje došao iz Istre, a predsjednik je ogranka Matice hrvatske u Pazinu. Podsjetio je kako je knjiga temelj kulture i posebno se razveselio što se u školi okupio velik broj djece.

Ravnateljica Jasmina Dvorski ponosna je na svoje učenike koje vodi već šestu godinu kao ravnateljica. Najvaila kako će škola sljedeće godine proslaviti 65. rođendan.

– Kako lijepi završetak školske godine. Slikovnicu sam sa zadovoljstvom pročitala, čak bi mogla biti i podloga za animirani film – rekla je ravnateljica.

 

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Pregovori završili: 30 milijuna kuna uštede na zakupu Arene Varaždin do isteka JPP-a 

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici održan je sastanak gradonačelnika Neven Bosilja i njegovog zamjenika Miroslava Markovića s Christianom Schrödlom, članom uprave Max Bögl – Tehnobeton d.o.o.

Tema sastanka bila je realizacija aneksa Ugovora o Javno-privatnom partnerstvu (JPP) tj. smanjenje zakupnine za Gradsku sportsku dvoranu Arenu Varaždin.

-Uz smanjenje zakupnine koje je stupilo na snagu s računom za srpanj 2022. razgovaralo se i o modelu ulaganja u dva preostala prazna prostora u Areni Varaždin kako bi se i oni priveli svrsi te o aktualnoj energetskoj krizi i mogućnostima zajedničkog ulaganja u izgradnju solarne elektrane na krovu Arene kao i o mogućnosti izgradnje toplovoda od energane koja se nalazi u blizini. S obzirom na pravnu kompleksnost JPP-a te mogućnosti će provjeriti pravne službe svih partnera u JPP-u  – javljaju iz Grada Varaždina.

Gradonačelnik Bosilj istaknuo je dobru suradnju između Grada i Upravitelja Arene Varaždin te  da, za razliku od nekih drugih dvorana izgrađenih po JPP modelu, Arena Varaždin posluje pozitivno zahvaljujući dobrom upravljanju njemačkog partnera Max Bögl – Tehnobeton d.o.o. i njihovog upravitelja Nevena Buljana.

Christian Schrödl je također izrazio zadovoljstvo suradnjom i ocijenio da je došlo do značajnog poboljšanja u komunikaciji s gradskom upravom te da se radi na ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

-S druge strane, važno je naglasiti da je ova gradska uprava je napravila ono što su propustile prethodne gradske uprave – mirno je riješila jednostrani prekid plaćanja najma  i u isto vrijeme pokrenula i dovršila pregovore o smanjenju najamnine uslijed ukidanja određenih standarda kvalitete dogovorenih početnim ugovorom iz 2007. Time je mjesečno uštedjela gradskom i državnom proračunu 246.656,24 kn što u slijedećih 10 godina do kraja Ugovora znači uštedu od minimalno 29.598.748,80 kn milijuna kuna – ističu u Gradu.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Zvjezdana Pofuk iz Ivanca u 24 godine otkako ima vozačku nije napravila ni jedan prometni prekršaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 24./25. rujna, policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave međimurske, operativnu akciju „Alkohol“.

Za vrijeme provođenja akcije ukupno je alkotestirano 85 vozača kojom prilikom su utvrđena 23 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, i 17 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Za vrijeme provođenja akcije u vožnji pod utjecajem alkohola svi vozači zatečeni  su prilikom upravljanja osobnim automobilom.

Najviša koncentracija alkohola utvrđena je kod vozača osobnog automobila starosti 25 godina, a iznosi 2,23 promila, a on zatečen u subotu, 25. rujna u 00.45 sati u mjestu Sudovčina. Tijekom akcije u vožnji pod utjecajem alkohola zatečene su i tri ženske osobe.

– Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, dok  su 3 vozača osobnog automobila radi postojanja opravdane bojazni daljnjeg činjenja prekršaja privedeni u Policijske postaje i smješteni u posebnu prostoriju za zadržavanje, dok uhićenih vozača nije bilo – ističu

Također, tijekom provođenja akcije, jedna uzorna vozačica Zvjezdana Pofuk u gradu Ivancu darivana je od PU varaždinske prigodnim poklon paketom pribavljenim iz sredstava Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa.

Kod navedene vozačice prilikom nadzora nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, te u 24 godine otkad posjeduje vozačku dozvolu nije evidentirana kao počiniteljica prometnih prekršaja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje