Predstavljanje slikovnice na IV.OŠ

U IV. osnovnoj školi jučer se održalo predstavljanje slikovnice “Najljepše priče o mačkama” za čiji su tekst i ilustracije zaslužni učenica 3.a razreda Hana Ivić i njezin mlađi brat Roko koji će tek krenuti u IV. OŠ.

– Kada sam počela pisati knjigu uopće nisam znala da ću je izdati. Tata mi je pokazao kako koristiti Word i postalo mi je zabavno pisati onako, iz srca. A i teta mi je tada rekla da bih možda mogla izdati knjigu i izdala sam je – rekla je Hana Ivić, učenica 3.a razreda IV. osnovne škole na predstavljanju svoje prve slikovnice.

Slikovnicu koja sadrži 19 priča, kaže Hana, bilo je jako zabavno raditi.

– Jednu sam priču pričala i pred svojim razredom, svidjelo im se – rekla je Hana kojoj su mačke najdraže životinje. Otkrila je kako ih kod kuće ima čak dvije: Flekicu i Pumu.

Na slikovnici je, osim Hane i brata Roka koji je pomogao u ilustracijama, sudjelovao i njihov djed David Ivić koji je na ovo predstavljanje došao iz Istre, a predsjednik je ogranka Matice hrvatske u Pazinu. Podsjetio je kako je knjiga temelj kulture i posebno se razveselio što se u školi okupio velik broj djece.

Ravnateljica Jasmina Dvorski ponosna je na svoje učenike koje vodi već šestu godinu kao ravnateljica. Najvaila kako će škola sljedeće godine proslaviti 65. rođendan.

– Kako lijepi završetak školske godine. Slikovnicu sam sa zadovoljstvom pročitala, čak bi mogla biti i podloga za animirani film – rekla je ravnateljica.

 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Komentari

Komentara

loading...