Povežite se s nama

Život i društvo

Ivan Juren državni prvak u informatici, Ivanu Aviroviću drugo mjesto, a Josip Kelava uzeo je “broncu”

Objavljeno:

- dana

NAGRADE

Učenik Srednje škole Ivanec Ivan Juren iz Kameničkog Podgorja s mentorom Davorom Fodrekom državni je prvak u informatici u kategoriji “Osnove informatike – gimnazije”.

Natjecanje je održano u Primoštenu od 14. do 17. ožujka. Benjamin Mavrek i Marin Boltižar, učenici Elektrostrojarske škole osvojili su 10. i 12. mjesto u istoj kategoriji.
Prva gimnazija Varaždin imala je sedam predstavnika. U kategoriji “Primjena algoritama za 4. razrede” 2. mjesto osvojio je Ivan Avirović s mentorom Vladimirom Mikacom. Josip Kelava osvojio je 3. mjesto, a 4. mjesto osvojio je Marin Kišić. U kategoriji “Osnove informatike – prirodoslovno-matematičke gimnazije” 4. mjesto ostvarila je Ida Kolmanić s mentorom Bojanom Banićem. Rea Novak s mentorom Vladimirom Mikacom osvojila je 5., a Ilija Srpak s mentoricom Vesnom Novosel-Martinić osvojio je 8. mjesto. Marko Srpak s mentorom Bojanom Banićem bio je 6. u kategoriji “Algoritmi – srednje škole 1. razredi”. U “Osnovama informatike – osnovne škole” Viktor Pijanec iz OŠ Martijanec s mentorom Draganom Lukićem osvojio je 7. mjesto. Sven Brlek s mentorom Draganom Sačerom iz OŠ Beletinec i Ema Kolmanić s mentorom Nevenom Smoljancom iz OŠ Novi Marof u kategoriji “Algoritmi – osnovne škole 5. razredi” osvojili su 5. mjesto. Vedran Cifrek s mentorima Nevenom Smoljancom i Miljenkom Blažekom osvojio je 10. mjesto u kategoriji “Algoritmi – osnovne škole 8. razredi”. (mg)

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Premijer Plenković danas dolazi na proslave Dana grada u Varaždin i Prelog

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će danas Krapinu, Varaždin i Prelog.

Prvo će sudjelovati na svečanoj sjednici u Krapini, a potom stiže u Varaždin gdje će  u 16 sati obići Gradsku vijećnicu Grada Varaždina u društvu gradonačelnika Nevena Bosilja.

U 16.25 sati, predsjednik Vlade sastat će se s varaždinskim biskupom mons. Božom Radošem.

U povodu Dana Grada, predsjednik Vlade sudjelovat će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina. Nakon toga, u 18.45 sati, predsjednik Vlade sudjelovat će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Preloga, također u povodu Dana grada.

Nastavite čitati

Život i društvo

U dvorcu Trakošćan djeca guštala u izradi palčeka, pureka i ježeka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U dvorcu Trakošćan u nedjelju je održana radionica izrade božićnih ukrasa.

Posjetitelji dvorca mogli  su sudjelovati u radionici izrade kinča, božićnih ukrasa od krep papira.

Članice Kulturno-umjetničke udruge „Magda i Luisa“ naučile su nas kako izraditi palčeke, pureke i ježeke.

Posjetitelji su također imali priliku družiti se s kostimiranim likom Luise grofice Erdödy.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje