Povežite se s nama

Život i društvo

Ivan Juren državni prvak u informatici, Ivanu Aviroviću drugo mjesto, a Josip Kelava uzeo je “broncu”

Objavljeno:

- dana

NAGRADE

Učenik Srednje škole Ivanec Ivan Juren iz Kameničkog Podgorja s mentorom Davorom Fodrekom državni je prvak u informatici u kategoriji “Osnove informatike – gimnazije”.

Natjecanje je održano u Primoštenu od 14. do 17. ožujka. Benjamin Mavrek i Marin Boltižar, učenici Elektrostrojarske škole osvojili su 10. i 12. mjesto u istoj kategoriji.
Prva gimnazija Varaždin imala je sedam predstavnika. U kategoriji “Primjena algoritama za 4. razrede” 2. mjesto osvojio je Ivan Avirović s mentorom Vladimirom Mikacom. Josip Kelava osvojio je 3. mjesto, a 4. mjesto osvojio je Marin Kišić. U kategoriji “Osnove informatike – prirodoslovno-matematičke gimnazije” 4. mjesto ostvarila je Ida Kolmanić s mentorom Bojanom Banićem. Rea Novak s mentorom Vladimirom Mikacom osvojila je 5., a Ilija Srpak s mentoricom Vesnom Novosel-Martinić osvojio je 8. mjesto. Marko Srpak s mentorom Bojanom Banićem bio je 6. u kategoriji “Algoritmi – srednje škole 1. razredi”. U “Osnovama informatike – osnovne škole” Viktor Pijanec iz OŠ Martijanec s mentorom Draganom Lukićem osvojio je 7. mjesto. Sven Brlek s mentorom Draganom Sačerom iz OŠ Beletinec i Ema Kolmanić s mentorom Nevenom Smoljancom iz OŠ Novi Marof u kategoriji “Algoritmi – osnovne škole 5. razredi” osvojili su 5. mjesto. Vedran Cifrek s mentorima Nevenom Smoljancom i Miljenkom Blažekom osvojio je 10. mjesto u kategoriji “Algoritmi – osnovne škole 8. razredi”. (mg)

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Danas se slavi Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Varaždinska biskupija

Papa Franjo proglasio je krajem siječnja Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba koji će se u sveopćoj Crkvi slaviti četvrte nedjelje u srpnju, najbliže spomendanu svetih Joakima i Ane, Isusovih „djeda i bake”, u ovoj Godini obitelji Amoris Laetitia 25. srpnja.

U povodu prve proslave uputio poruku naslovljenu „Ja sam s vama u sve dane“ (Mt 28, 20).

Upozoravajući da su bake i djedovi često zaboravljeni, Papa je krenuo od blagdana Prikazanja Gospodinova u hramu, 2. veljače, kada upravo dvije starije osobe, starac Šimun i proročica Ana, prosvijetljeni Duhom Svetim, u Isusu prepoznaju Mesiju.

Oni nas podsjećaju da je starost dar, a bake i djedovi spona koja povezuje naraštaje da bi se mladima prenijelo iskustvo života i vjere. Veza djedova i baka s mladima vrlo je uska te stoga i dijalog među njima treba biti stalan. Vrlo je važno da se bake i djedovi susreću s unucima.

Izvor: Varaždinska biskupija

Nastavite čitati

Život i društvo

DVD Šćepanje uskoro slavi 70. rođendan, pa stiglo novo vatrogasno vozilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U zagrebačkom Vatroprometu jučer je DVD-u Šćepanje obavljena predaja vatrogasnog vozila Nissan Navara pick up, u kojeg je ugrađen Vallfirest visokotlačni modul.

Svečanosti predstavljanja novoga navalnog vozila u Šćepanju nazočio je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak u pratnji načelnika Općine Breznički Hum Zorana Hegedića, predsjednika Općinskog vijeća Marka Fištera, tajnika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonka Videca, predsjednika VZO Breznički Hum Marija Šargača i zapovjednika VZO Breznički Hum Alenka Vnučeca. Predsjednik DVD-a Šćepanje Vjekoslav Rusek tom je prilikom zahvalio svim vatrogascima, a posebice županu, načelniku na realizaciji ovog projekta kao i gostima koji su posjetili Šćepanje i uveličali ovaj događaj.

Načelnik Zoran  Hegedić tom je prilikom rekao kako je ovo dio ostvarenja vatrogasnog sna jer se članovi DVD-a godinama trude da svojim aktivnostima, radom i odvajanjem slobodnog vremena budu što spremniji, pa je ovo vrijedno vatrogasno vozilo ubuduće zasigurno uvelike pomoći u slučajevima potrebe. Zahvala je upućena i svima koji su DVD Šćepanje podržali u nabavi i opremanju vozila, bilo financijski, logistikom ili na drugi način. Blagoslov vozila upriličit će se povodom proslave 70. obljetnice DVD-a Šćepanje planirane posljednje subote mjeseca kolovoza.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!