Povežite se s nama

Međimurje

Ivana Plechinger: “Ono što ostaje samo ljubav je”

Objavljeno:

- dana

MJESEC KNJIGE

U okviru obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige čakovečka knjižnica „Nikola Zrinski“ ugostila je skladateljicu, televizijsku i radijsku voditeljicu, donedavno pjevačicu, a sada spisateljicu Ivanu Plechinger.

Plechinger je promovirala svoj prvijenac „Ono što ostaje samo ljubav je“. Tijekom predstavljanja, autorica je pričala o izazovima koji su definirali njezinu osobnost. – Ova knjiga nije znala da će postati knjiga. Nastala je kao pomoć meni samoj u teškim trenucima i mojoj borbi s tugom nakon smrti oca. Unatoč tome prepuna je pozitivnih konotacija koje su vodič prema boljem životu i boljoj verziji samog sebe – istaknula je i objasnila kako je imala potrebu pisati, uobličiti stanje u kojem se nalazi, te se uzdignuti iznad patnje.

Unatoč tome što je ovdje riječ o priči s elementima osobnog, autorica naglašava da ovo nije autobiografija. Knjiga je prepuna ljubavi, nade, pozitivnih misli i savjeta. – Ovo je dobra knjiga za dobre ljude. U njoj ćete naći upute kako s osmijehom na licu i radosti u autorica.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje