Povežite se s nama

Međimurje

Ivana Plechinger: “Ono što ostaje samo ljubav je”

Objavljeno:

- dana

MJESEC KNJIGE

U okviru obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige čakovečka knjižnica „Nikola Zrinski“ ugostila je skladateljicu, televizijsku i radijsku voditeljicu, donedavno pjevačicu, a sada spisateljicu Ivanu Plechinger.

Plechinger je promovirala svoj prvijenac „Ono što ostaje samo ljubav je“. Tijekom predstavljanja, autorica je pričala o izazovima koji su definirali njezinu osobnost. – Ova knjiga nije znala da će postati knjiga. Nastala je kao pomoć meni samoj u teškim trenucima i mojoj borbi s tugom nakon smrti oca. Unatoč tome prepuna je pozitivnih konotacija koje su vodič prema boljem životu i boljoj verziji samog sebe – istaknula je i objasnila kako je imala potrebu pisati, uobličiti stanje u kojem se nalazi, te se uzdignuti iznad patnje.

Unatoč tome što je ovdje riječ o priči s elementima osobnog, autorica naglašava da ovo nije autobiografija. Knjiga je prepuna ljubavi, nade, pozitivnih misli i savjeta. – Ovo je dobra knjiga za dobre ljude. U njoj ćete naći upute kako s osmijehom na licu i radosti u autorica.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Građani dragovoljno predali ručnu bombu, zračnu pušku i cijev ručnog raketnog bacača

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U protekla 24 sata troje građana dragovoljno je predalo razno oružje i minsko-eksplozivna sredstva, priopćila je 19. siječnja PU međimurska.

U Gornjem Hrašćanu građanin je prilikom spremanja garaže pronašao ručnu bombu M-52, koju je potom dragovoljno predao policijskom službeniku protueksplozijske zaštite Policijske uprave međimurske.

Jučer, 18. siječnja, građanin je u prostorijama Policijske uprave međimurske dragovoljno predao zračnu pušku, dok je u sklopu provođenja aktivnosti iz preventivne nacionalne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ u Pribislavcu, građanin dragovoljno predao cijev ručnog raketnog bacača M-80, tzv. „zolje“.

Predano oružje i minsko-eksplozivno sredstvo pohranjeno je u skladištu Policijske uprave međimurske do uništenja.

– Podsjećamo građane na nacionalnu preventivnu kampanju „Manje oružja, manje tragedija“, koja omogućava dragovoljnu predaju eksplozivnih i ubojitih sredstava, bez ikakvih sankcija. Oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192, odnosno najbližoj policijskoj postaji. Nakon dojave na teren će se uputiti stručno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti takva opasna i ubojita sredstva – poručuje policija te dodaje da dragovoljna predaja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava nije vremenski ograničena.

Nastavite čitati

Međimurje

Grad Mursko Središće daje poticaje za uređenje ili gradnju stambene nekretnine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Grad Mursko Središće raspisao je javni natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina na svom području u 2021. godini. Poticaji se odnose objekte koji su trenutno nepogodni za stanovanje, a koje primatelji poticaja planiraju urediti ili ukloniti te na istome mjestu izgraditi novi stambeni objekt.

Grad će vlasnicima nekretnina nepogodnima za stanovanje koje planiraju rediti dodijeliti poticaj od 15.000 kuna, dok će onima koji će ukloniti ruševnu građevinu i graditi novu dodijeliti 10.000 kuna te će im priznati komunalni doprinos. Prijava se podnosi pisanim putem na adresu Grada Murskog Središća, najkasnije do 16. veljače.

Nastavite čitati