Povežite se s nama

Crna kronika

Ivančanin prevaren za 6000 eura, povjerovao oglasu o povoljnim zajmovima u Francuskoj

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaprimili su prijavu 51-godišnjaka da je prevaren pri traženju zajma, javlja PU varaždinska.

On je prema prijavi, tijekom listopada ove godine, na jednoj društvenoj mreži, pronašao oglas u kojem se nude povoljni zajmovi jedne banke iz Francuske. Putem elektronske pošte stupio je u kontakt s njima i sklopio ugovor o zajmu na iznos od više desetaka tisuća eura.

U naknadnoj komunikaciji, od njega su zatražili novac na ime osiguranja zajma i ostalih troškova, tako da je u nekoliko navrata ukupno uplatio iznos od oko 6.000 eura.

Do dana prijave unatoč stalnim obećanjima, na njegov račun nije dostavljen novac u ugovorenom iznosu zajma.

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Crna kronika

U Pešćenici Viničkoj nastrijelio psa koji je pomagao u ispaši stada ovaca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

pas

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 68-godišnjaka kojom prijavljuje da je nepoznati počinitelj 3. srpnja u Pešćenici Viničkoj nepoznatim oružjem nastrijelio psa koji se nalazio u šumi, a pomagao u ispaši stada ovaca.

Vlasnik je nastrijeljenog i ozlijeđenog psa odvezao nadležnom veterinaru koji je istog pregledao i utvrdio kako su ozljede teške i da je potrebno psa eutanazirati.

Policijski službenici obavili su očevid te nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti događaja i na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela, ističu jutros iz PU varaždinske.

Policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu za kazneno djelo Ubijanje ili mučenje životinja nadležnom državnom odvjetništvu.  

Nastavite čitati

Crna kronika

Starica teško ozlijeđena, preko nogu joj prešao teretni automobil

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 2. srpnja, oko 11 sati u Hodošanu, došlo je do prometne nesreće u kojoj je teško ozlijeđena 84-godišnja pješakinja.

Nesreća se dogodila u trenutku kada je 84-godišnja pješakinja prelazila kolnik Zlatoljske ulice, a da se prije stupanja na kolnik nije uvjerila da to može učiniti na siguran način. Uslijed opisane situacije, preko stopala njenih nogu, stražnjim kotačima prešao je teretni automobil s pridodanom prikolicom, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 29-godišnjak.

Ozlijeđena pješakinja vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena te je zadržana na liječenju.

Nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će se posebno izvješće o opisanoj prometnoj nesreći.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje