Povežite se s nama

Život i društvo

Ivanec dobiva skate i biciklistički park te teretanu na otvorenom vrijedne 1,15 milijuna kuna

Foto: Grad Ivanec

Objavljeno:

- dana

Ivanec dobiva skate i biciklistički park, objavio je Grad Ivanec na svojoj internetskoj stranici.

Radovi su u punom jeku, a izvode se na površini nekadašnjeg, sada zapuštenog biciklističkog poligona, između dječjeg vrtića i osnovne škole.

Glavnina pripremnih radova je već obavljena, odnosno rušenje dijela stabala, uklanjanje starog, trošnog asfalta i izrada podloge.

Postavljeni su rubnjaci, a sada slijedi polaganje opločnika (tlakavaca) na centralnim stazama. Izvest će se i kompletne instalacije (elektroenergetske, odvodnja, priključak na vodovodnu mrežu).

Investitor je Grad Ivanec. Radovi su vrijedni 1,15 milijuna kuna i u cijelosti se financiraju iz gradskog proračuna.

– Park će raspolagati glavnom kružnom stazom pogodnom za bicikliranje, skate i trčanje, te sa sporednim, kontaktnim stazama. Također, postavit će se i slavina s pitkom vodom, a površina će se opremiti i klupama, koševima za smeće itd. Ovo je novo gradsko ulaganje u društvenu nadgradnju, čiji je cilj uređenje urbanih sadržaja za sport, rekreaciju i zabavu, odnosno za kvalitetno provođenje slobodnog vremena svih generacija – poručio je gradonačelnik Milorad Batinić.

– Staze će biti obrađene posebno finim završnim slojem asfalta kako bi bile pogodne za bicikliranje i male kotače za skate, a uz njih će se postaviti rampe za skate od tvornički zaglađenog betona. Ovakav netipičan raspored rampi i smještaj uz kružnu stazu se u sportskom žargonu obično naziva skate plaza – izvijestio je zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

U sklopu parka uredit će se i teretana na otvorenom.

Za razliku od većine drugih sličnih otvorenih teretana u Hrvatskoj, na kojima su montirane fitness sprave, ivanečka teretana bit će opremljena spravama s promjenjivom težinom izvođenja vježbi, što je zasad, po povratnim informacijama, jedinstven primjer u Hrvatskoj.

Park će biti opremljen javnom rasvjetom s povećanim intenzitetom osvjetljenja na pozicijama rampi.

Završetak radova očekuje se do kraja studenog pa bi, posluži li vrijeme, djeca i rekreativci mogli „uhvatiti“ još neštopogodnih dana bicikliranje, skate i vježbu na otvorenom.

Temeljem provedenog javnog natječaja izvođenje radova povjereno je Graditeljstvu Grabar iz Ivanca.

Posebno napominjemo da će se na ovom prostoru i daljeodržavati popularni Ivanečki kotlić i to u još boljim uvjetima nego dosad.

Život i društvo

Uz pomoć svojih kupaca i pratitelja Supernova namjerava usrećiti potrebite i uljepšati im blagdane za što je dovoljan samo jedan ‘klik’

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Bliži nam se najljepši i najčarobniji dio godine, vrijeme darivanja kada je važno prisjetiti se i onih koji ne mogu sebi i svojim najbližima priuštiti ono što bi voljeli. Stoga je Supernova Grupa pokrenula plemenitu akciju kojom uz simboličnu pomoć svojih posjetitelja i pratitelja namjerava usrećiti i uljepšati blagdane za više od 300 potrebitih obitelji.

Samo jedan klik dovoljan je za virtualno paljenje lampica na SUPER božićnom drvcu postavljenom na internetskoj stranici Supernova Grupe koja će zatim za svaku upaljenu lampicu donirati po 1 € obiteljima kojima je pomoć najpotrebnija.

Lampice se pale do 23. prosinca kada će biti objavljena i ukupna vrijednost prikupljenih donacija koje će biti uplaćene na Supernova poklon kartice, a zatim uručene organizacijama Mala kuća Zadar, Kuća sretnih ciglica, Utočište Sveti Nikola, Društvo naša djeca i Zagrebački humanitarci. Navedene organizacije zatim će kartice s donacijama dodijeliti obiteljima i pojedincima o kojima skrbe. Cilj je uljepšati blagdane za više od 300 obitelji.

Ova jednostavna i humana gesta u blagdansko vrijeme podsjetit će nas da dobra djela usrećuju svakog, i onog tko daje i onog tko prima dar. Prava je vrijednost darivanja sadržana u samom činu i pažnji koje tom prigodom poklanjamo drugima. Vjerujem da ćemo potrebitim obiteljima na ovaj način barem donekle donijeti blagdanski ambijent u njihove domove, izjavili su iz Supernova Grupe.

Supernova Božićna akcija odvija se na internetskim stranicama: https://www.supernova.hr/superbor.

Nastavite čitati

Život i društvo

Četvero novih darivatelja na posljednjoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Maruševcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prostorijama Općine Maruševec provedena je treća ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi za darivatelje sa šireg maruševečkog područja, u organizaciji Gradskog društva Crvenog Križa Ivanec, a u suradnji s Općinom Maruševec i Aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi iz Maruševca.

Akciji su se odazvali građani šireg maruševečkog područja, njih 50, a prikupljene su 44 doze krvi za potrebe liječenja bolesnika Opće bolnice Varaždin, čiji su djelatnici iz Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin obavljali prikupljanje krvi.

Velika obitelj darivatelja dobila je još dva nova darivatelja i dvije nove darivateljice, a akciji se uz ostale odazvao i gospodin Stjepan Galić iz Koškovca, kojemu je ovo bilo 112. darivanje krvi.

Načelnik Općine Maruševec Mario Klapša ovim putem zahvaljuje svim darivateljima na njihovoj humanosti, plemenitosti, te njihovom nesebičnom daru tijekom čitave 2022. godine, jer svojim činom spašavaju ljudske živote svakog dana.

Iz Gradskog društva Crvenog Križa Ivanec ističu kako građani s područja Općine Maruševec u najvećem broju daruju krv te pozivaju stanovnike šireg ivanečkog područja da se pridruže budućim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi u idućoj godini, za svoje i tuđe zdravlje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje