Povežite se s nama

Život i društvo

Ivanec: sutra, 12. rujna, dođite na Kinotrg po besplatni primjerak 13. Ivanečke škrinjice

Objavljeno:

- dana

Svi građani koji vole pročitati zanimljive tekstove vezane uz povijest, etnologiju, običaje i kolekcionarstvo šireg ivanečkog kraja, pozvani su da ove subote, 12. rujna, svrate na Kinotrg Ivanec.

Na štandu koji za tu priliku Ivanečkom klubu kolekcionara ustupa Grad Ivanec, svi zainteresirani moći će besplatno preuzeti primjerak novog, 13. izdanja Ivanečke škrinjice, publikacije koja navedene teme obrađuje na popularno-znanstveni način.

Naime, zbog aktualne epidemiološke situacije, Ivanečki klub kolekcionara ove je godine odustao od klasičnog predstavljanja novog izdanja.

Umjesto toga, pozvao je sve građane koji vole pročitati zanimljivo štivo da u subotu, u vremenu od 8 do 12 sati, svrate na Kinotrg po „svoj“ broj Ivanečke škrinjice.

Glavni i odgovorni urednik publikacije je dr. sc. Siniša Krznar, a u njoj su zastupljeni tekstovi 15 autora iz širega ivanečkoga kraja – Darka Fodera, Anice Bukovec, Ane Jagić, Marija Borovca, dr. sc. Suzane Jagić, dr. sc. Eduarda Kušena, Mladena Genca, Marine Grudenić, Vesne Matišić, Marijana Kraša, Božene Carević, Mire Smerke, Izidora Gladovića –Žige, dr.sc. Mirjane Posavec i Mladena Jagarinca.

Projekt izdavanja ove publikacije i ove je godine novčano podupro Grad Ivanec, uz ostale sponzore.

Časopis je tiskan u nakladi od 700 primjeraka i dijeli se besplatno, s ciljem podizanja razine svijesti o potrebi zaštite kulturne baštine i upoznavanja povijesti zavičaja te služi kao važan izvor informacija iz prošlosti sadašnjim i budućim generacijama.

Život i društvo

Na veselje korisnika Doma za starije i nemoćne u Čakovcu donirani su klima uređaji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na inicijativu nove predsjednice Inner Wheel Kluba Čakovec Katarine Šafarić, te uz financijsku pomoć tvrtke Media-Soft d.o.o. iz Čakovca, nabavljena su i montirana dva klima uređaja u prostor ulaznog hola i restorana u Domu za starije i nemoćne osobe u Čakovcu.

Uvidjevši da u ovim nesnosno vrelim danima boravak za korisnike predstavlja veliku neugodu bez adekvatnog hlađenja, u dogovoru sa ravnateljicom i osnivačem ustanove Međimurskom županijom, pokrenuta je i vrlo brzo realizirana ova korisna akcija. Klime su nabavljene i montirane, a ukupna vrijednost donacije iznosi više do 2.000 eura.

Prema riječima Suzane Belović, ravnateljice Doma, ova vrijedna donacija s oduševljenjem je prihvaćena te u ime svih korisnika zahvaljuje gđi. Šafarić i članicama IW kluba Čakovec što su prepoznale hitnu potrebu i odmah reagirale.

Ovo nije jedina donacija za potrebe Doma, jer Inner Wheel klub Čakovec  na jesen planira i novu nabavku potrebne opreme kako bi se boravak starijim i nemoćnim osobama u Domu učinio što ugodnijim. S obzirom na to da je udruga nedavno proslavila 25 godina djelovanja te je i jedna od ovogodišnjh dobitnika nagrade Grada Čakovca za dugogodišnji doprinos zajednici i promociji interesa Grada, u uspješnu realizaciju budućih dobrotvornih akcija ne treba sumnjati.   

Nastavite čitati

Život i društvo

Pacijenti u Hrvatskoj nekoliko će dana dobivati papirnate uputnice i recepte

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Pacijentima će od petka biti nešto teže doći do uputnica i recepata.

HZZO je najavio radove na sustavu CEZIH (Centralni zdravstveni informacijski sustav Republike Hrvatske) zbog migracije, od petka, 26.7.2024. godine od 12 sati do ponedjeljka, 29.7.2024. godine do 12 sati.

– Obavještavamo vas kako će CEZIH zbog radova na migraciji sustava biti nedostupan od petka, 26. srpnja, od 12 sati, do ponedjeljka, 29. srpnja, do 12 sati. Radovi će se maksimalno optimizirati kako bi što ranije završili, tako je moguće da završe u ponedjeljak i prije 12 sati. Korisnici sustava CEZIH za vrijeme navedenih radova prijeći će na način rada u izvanrednim okolnostima (odnosno rad u papirnatom obliku, odnosno izdavanje uputnica i recepata na papiru), kako bi se osiguralo nesmetano i kontinuirano pružanje zdravstvene zaštite našim osiguranicima – objavio je HZZO.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje