Povežite se s nama

Život i društvo

Ivanečki branitelji komemorativnim skupom odali počasti Davoru Bregoviću i Borisu Ribiću

Objavljeno:

- dana

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, a u suradnji i obiteljima Bregović i Ribić, na ivanečkom je Gradskom groblju u subotu, 22. veljače, održan komemorativni skup na kojem se u povodu 7. obljetnice smrti odala počast preminulom hrvatskom branitelju Davoru Bregoviću – Brcu, te nedavno preminulom Borisu Ribiću.

Uz obitelj, prijatelje i kolege iz HVIDR-e Ivanec i UDVDR Ogranak Ivanec, čiji je Davor bio dugogodišnji član i tajnik u dva mandata, počast su mu na njegovom posljednjem počivalištu odali i kolege iz DVD – a Ivanec, gdje je također bio aktivan dulje razdoblje.

Davor Bregović ratni je pripadnik 2. Ivanečke bojne 104. Brigade HV, preminuo je 22. veljače 2013. godine, a sveta misa za pokoj njegove duše po nakani obitelji bit će služena u četvrtak, 27. veljače, u 18 sati u župnoj crkvi u Ivancu.

Počast je, u nazočnosti supruge Jasne i kćerke Antonije, odana i nedavno preminulom Borisu Ribiću, bratu poginulog hrvatskog branitelja, Romana Ribića, pripadnika 7. Gbr Puma. Boris je, po svojoj želji za života, sahranjen u krugu najuže obitelji, posljednje počivalište dijeli s bratom, a slijedom dugogodišnjeg prijateljstva i suradnje, ivanečke su ga se braniteljske udruge ovom prigodom prisjetile s punim pijetetom.

Obzirom na to da je Sabor ivanečkog Ogranka dragovoljaca i veterana Domovinskog rata donio odluku kako će 22. veljača obilježavati kao spomendan na sve hrvatske branitelje preminule nakon Domovinskog rata i preminule članove obitelji hrvatskih branitelja, njima se počast odala kod centralnog križa na ivanečkom groblju.

Također, na posljednim počivalištima poklonilo se i žrtvama Ivana Severa Nine i Željka Putara-Grdaka, poginulim hrvatskim braniteljima sahranjenim na ivanečkom groblju.

U svom je obraćanju, u ime organizatora, predsjednik UDVDR Ogranak Ivanec Ljudvek Cikač, biranim riječima govorio o Davoru Bregoviću Brcu, Romanu i Borisu Ribiću, istaknuvši kako su to bili iskreni ljudi, s kojiam je bilo ugodno surađivati.

Prilikom odavanja počasti hrvatskim braniteljima i članovima obitelji hrvatskih branitelja preminulim nakon Domovinskog rata, Cikač je naveo tužan podatak kako dnevno umire desetak hrvatskih branitelja, najviše njih u dobi oko 50 godina, što je jasan dokaz da su razlozi smrti vezani uz sudjelovanje u obrani i oslobađanju Hrvatske. Naveo je i kako je ovo prigoda prisjetiti se brojnih članov obitelji hrvatskih branitelja preminulih nakon Domovinskog rata kojima sigurno nije bilo lako u vremenima kada su njihovi najbliži bili na ratištima, a posebno onima koji su pretrpjeli najteže gubitke – pogibije svojih dragih.

Na kraju komemoracije svima su se na dolasku zahvalili i Davorov brat Miljenko, te Antonija, Borisova kćerka i Romanova nećakinja.

Život i društvo

Varaždinac Audijem pokosio psa kod Finčevca, vlasnica (61) prekršajno prijavljena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 27. veljače, oko 19.40 sati, u Finčevcu je 31–godišnji vozač upravljao osobnim automobilom Audi varaždinske registarske oznake krećući se u smjeru Križevaca.

Tom prilikom na ulicu je istrčao pas vlasništvo 61-godišnjakinje, koja nije poduzela sve mjere da pas ne izađe na cestu bez nadzora te je vozilo udarilo u psa.

Protiv vlasnice psa će biti pokrenut prekršajni postupak.

Nastavite čitati

Život i društvo

Lukom pozvao Ludbrežane da prijave svoje dimnjake oštećene u potresu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lukom d.o.o. uputio je Javni poziv kojim se pozivaju vlasnici obiteljskih kuća na području Grada Ludbrega da prijave oštećenja dimnjaka nastalih elementarnom nepogodom potresom na e-mail: [email protected]

Prijave oštećenja se mogu podnijeti i pisanim putem na adresu:

Lukom d.o.o., Koprivnička 17, 42230 Ludbreg ili na info telefon: 042/811-422.

Podaci za prijavu moraju sadržavati ime i prezime, adresa podnositelja, OIB, adresa lokacije oštećenja, kratki opis oštećenja.

Po izvršenoj prijavi stručna dimnjačarska služba zajedno s dobrovoljnim vatrogasnim društvom Ludbreg pregledat će oštećenja dimnjaka i pomoći građanima oko rušenja dijela dimnjaka koji ugrožava sigurnost objekta i ljudi.

Iz Lukoma također mole da se ovaj poziv ne zlouporabi te da se prijave oštećenja dimnjaka nastalih u potresu. Službenom evidencijom dimnjačarske službe prethodna oštećenja neće se uvažiti.

Nastavite čitati