FOTOGrad Ivanec

Učenici ivanečke Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog i učenici Osnovne škole Metela Ožegovića u Radovanu prikupili su dvadesetak vreća plastičnih čepova u okviru humanitarno-ekološke akcije „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“.

Čepovi su isporučeni Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL).

Riječ je o Udruzi koja pomaže oboljelima od teških malignih bolesti širom Hrvatske te koja prihod od prodaje čepova usmjerava u nabavu skupih lijekova za liječenje malignih bolesti, koji nisu na listi HZZO-a.

Ova humanitarna akcija pokrenuta je početkom godine na inicijativu samih učenika, a u akciju su se uključili Grad Ivanec i Ivkom d.d., koji je školi donirao posebnu namjensku kantu za odlaganje čepova te jedanaest kartonskih kutija obilježenih logom udruge UOLL.

Također, Grad Ivanec je po pokretanju akcije uputio dopis svim tvrtkama sa zamolbom da se pridruže humanitarnoj akciji ivanečkih osnovnoškolaca.

Pozvani su da na vidna mjesta u poduzeću postave namjenske kartonske kutije u koje njihovi zaposlenici mogu odložiti svoje plastične čepove.

Na taj način pomažu teško oboljelima, ali ujedno čine dobro za prirodu i okoliš.

Sjajnim rezultatima akcije uvelike su pridonijeli i sami građani koji su svakodnevno marljivo nosili i odlagali čepove iz svojih kućanstava na za to predviđeno mjesto.

Humanitarna akcija „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ se nastavlja pa se pozivaju svi da svoje čepove i dalje odlažu u namjensku kantu kod škole.

Komentari

Komentara