Povežite se s nama

Sponzorirani

Ivica Baneković: HSS će imati kandidate u svim sredinama!

Objavljeno:

- dana

Proteklih mjeseci bilo je turbulentno u varaždinskom HSS-u, te je Predsjedništvo stranke imenovalo dugogodišnjeg člana Ivicu Banekovića povjerenikom kako bi pokušao pomiriti članove. I uspio je.

U fokusu poljoprivreda

– Zadovoljan sam svime što smo napravili, a posebno mi je drago što je i dosadašnji predsjednik naše Županijske organizacije Darko Marković pokazao da pravi HSS-ovac uvijek ostaje vjeran stranci – rekao je Baneković.

Dodao je da su u stranci usmjereni prema što boljem rezultatu na lokalnim izborima.

– Imat ćemo kandidate u svim sredinama, a cilj nam je samostalan izlazak. Ostavljamo mogućnost koalicije sa strankama koje dijele iste vrijednosti kao i mi, ali s HDZ-om nema dogovora – rekao je te napomenuo da očekuju premoćnu pobjedu u Lepoglavi, Malom Bukovcu, Velikom Bukovcu, Breznici, Maruševcu, Trnovcu Bartolovečkom, Donjoj Voći i Martijancu.

Naglasio je da će među kandidatima HSS-a biti puno više žena nego što ih je bilo do sada, a vjeruju u bolji rezultat nego na prošlim izborima. Štoviše, HSS će nakon dugo godina imati kandidate i u Ljubešćici, Cestici, Vinici te Brezničkom Humu. S obzirom na to da se Baneković godinama bavi proizvodnjom mlijeka, osvrnuo se i na stanje u poljoprivredi.

– Državni inspektorat zatvara mljekarske kućice jer ljudi ne mogu udovoljiti uvjetima koji im se nameću. Vindija i Dukat ne otkupljuju naše mlijeko, a cijena mu je sramotnih 1,80 kuna, s tendencijom pada. Prije 15 godina smo u našoj županiji imali 21.000 krava, a sada smo pali ispod 3000 – govori te dodaje da je došlo i do hiperprodukcije krumpira: cijena mu je od 0,30 do 0,40 kuna.

Navodi i da je isto i sa zeljem. Posebno je teško cvjećarima, kaže, jer je uvoz bio više od 200 % veći nego prošle godine.

– Dodatno je teško zbog epidemije koronavirusa, svi su dobili potpore, a OPG-ovima još nije sjela nijedna kuna – ističe.

Ususret božićnim blagdanima Baneković je svim stanovnicima naše županije poželio mir i blagostanje.

– Posebno mi je teško u ovo vrijeme gledati kako politika ususret izborima skuplja političke bodove na radnicama Calzedonije, Varteksa i Boxmarka, koje jedva spajaju kraj s krajem, a dosad ih nisu spominjali – zaključio je Ivica Baneković.

Sponzorirani

Aparati za kavu – dar koji ne prestaje davati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Aparati za kavu su dar koji ne prestaje davati.

Iako nekada luksuz, aparati za kavu sve češće ulaze u domove i postaju ravnopravni članovi obitelji kuhinjskih uređaja. Napravili su pravu revoluciju načina na koji i najveći hedonisti percipiraju ispijanje kave i ne izgleda kao da će se tu zaustaviti. Naime, modeli kave aparata koji godinama dominiraju tržištem jesu oni koji koriste kapsule. Vrlo kompaktni i jednostavni za upotrebu, ovi aparati su eliminirali potrebu za naročitom vještinom korisnika, ali i za izdvajanjem velikih suma novca za profesionalne uređaje. Mehanizam koji ovi aparati koriste i raznovrsnost kapsula čine kombinaciju kave aparata s instant patronima favoritom među ljubiteljima ovog nezaobilaznog jutarnjeg napitka.

Uz pravi brend, nema limita

Jedan od razloga zbog koga su aparati za kavu na kapsule toliko popularni jeste i to što nude veliki broj opcija kada su vrste napitaka u pitanju. Dok klasični uređaju najčešće mogu napraviti jednu ili dvije vrste napitaka, pritom zahtijevajući određenu vještinu i iskustvo korisnika da bi svaka šalica kave bila savršena, aparati za kavu s kapsulama mogu spremiti gotovo bilo koji napitak na bazi kave jednostavno i u samo nekoliko trenutaka. Kapsule dolaze s različitim vrstama kave i širokim spektrom ukusa. Ovako postavljene mogućnosti su idealne za eksperimentiranje. Osim mješavina različitih vrsta kave, u kapsulama se mogu pronaći i smjese za kapučino, latte ili makijato, tako da se u ovim napicima može uživati u svako doba dana. Također, sama kava može biti jača ili blažeg ukusa, s pojačanom aromom ili primjesama drvenastih mirisa, ali i s dodacima poput ukusa čokolade ili vanilije. Na tržištu se vrlo lako mogu pronaći i kapsule irske kave ili napitaka s dodatkom ruma. Tako aparati za kavu pomiču granice i prestaju biti samo uređaju za klasičan espresso.

Kako aparati za kavu s kapsulama funkcioniraju?

Aparati za kavu koji koriste kapsule su idealno rješenje za ljude koji tek otkrivaju prednosti posjedovanja jednog ovakvog uređaja u svojoj kuhinji. Za razliku od espresso aparata koji zahtijevaju da korisnik sam napravi smjesu kave i poduzme par dodatnih koraka, ovi aparati su potpuno automatizirani i jednostavni za upotrebu. Naime, u kapsuli se već nalazi pripremljena smjesa kave i dodataka koji su potrebni za željeni napitak. Visokokvalitetan aluminij od koga su kapsule napravljene i poklopac koji ne dozvoljava zraku ulazak u kapsulu osiguravaju da smjesa ukusa ne izgubi na svojoj jačini i kvaliteti. To znači savršeno izbalansiranu šalicu kave svaki put. Аparati za kavu na kapsule dolaze s predviđenim mjestom na koje korisnik treba stavi kapsulu. Od trenutka pritiska tipke do gotovog napitka ga dijeli samo par trenutaka. Uređaj će probušiti poklopac kapsule, zaliti je vrelom vodom i tako osloboditi sva jedinstvena svojstva kave u jednu šalicu. Na ovaj način, aparati za kavu štede i novac i vrijeme. Naime, nema više potrebe za svraćanjem u omiljeni kafić po kavu za ponijeti na putu do posla. Također, sam proces pripreme napitaka ne oduzima puno vremena, a može postati i mali jutarnji ritual za cijelu obitelj.

Na kraju, treba napomenuti još jednu kategoriju u kojoj su aparati za kavu na kapsule osvojili svoje korisnike. Jako su pristupačni. To naročito dolazi do izražaja u usporedbi  s klasičnim espresso uređajima. Zbog toga su ovi uređaji prvi izbor korisnika koji ne raspolažu impresivnim budžetima, ali i ne žele raditi kompromis s jedinstvenim zadovoljstvom.

Nastavite čitati

Sponzorirani

NYCE centar pripremio velik broj tretmana za zdravlje: kisik i dobra cirkulacija kao prevencija i lijek

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Život u doba korone ostavio je traga kod većine, kako na fizičko, tako i na psihičko zdravlje. Upravo iz tog razloga NYCE Centar, centar holističke medicine u Varaždinu, pripremio je za vas velik broj tretmana koji vam mogu pomoći vratiti zdravlje, ali i uspostaviti ravnotežu duha i tijela.

Hiperbarična oksigenacijska komora

Kisik je prijeko potreban za normalan stanični metabolizam. Stalno raste broj istraživanja vezanih za hiperbaričnu oksigenoterapiju, ali jednako tako ona je popularna i kod slavnih osoba kao tretman za borbu protiv starenja te profesionalnih sportaša za ubrzavanje oporavka od ozljeda, ublažavanje kroničnih simptoma ili potencijalno liječenje traumatskih ozljeda.

Koristi od hiperbarične oksigenoterapije

1) Optimizacija mikrocirkulacije
2) Aktivacija i unapređenje limfnog sustava te sustava za eliminaciju toksina
3) Oksigenacija perifernih tkiva
4) Unapređenje cjelokupnog sustava cirkulacije krvi i srčane funkcije
5) Unapređenje koštano-zglobnog i mišićnog sustava
6) Protuupalni učinak na potkožno masno tkivo
7) Ubrzanje procesa postoperativnog oporavka pacijenata
8) Kraće vrijeme izlječenja manjih i većih sportskih ozljeda
9) Brži oporavak nakon vježbanja i intenzivnih profesionalnih natjecanja.

U borbi protiv starenja

Hiperbarična oksigenacijska komora potiče proces prirodnog izlječenja i imunitet, pospješuje vitalnost, popravlja koncentraciju i pamćenje, smanjuje umor, podiže razinu energije i izdržljivosti, unapređuje pomlađivanje stanica te pomaže u strategijama borbe protiv starenja.

Za vrijeme boravka u hiperbaričnoj oksigenacijskoj komori, osim oksigenacije provodi se i terapija inhalacije s eteričnim uljima. Najčešće se primjenjuju ulja poput eukaliptusa, kajeputa, čajevca ili ravensare, koja blagodatno djeluju na dišni sustav, a istovremeno djeluju i antivirusno.

Karboksiterapija

Karboksiterapija se iz više razloga zove idealnim tretmanom za zdravlje i ljepotu. Ako se želite pomladiti te postići lifting i AntiAge efekt na koži lica ili tijela, otopiti masne naslage i celulit, ako se želite riješiti problema sa strijama, ožiljcima, keloidima, ćelavošću ili patite od bolesti cirkulacije kao što su ulkusi (rane na nogama kod dijabetesa, postoperativne rane koje ne zacjeljuju), karboksiterapija je tretman za vas! Također, ovo je tretman koji dokazano pomaže kod psorijaze, Raynaudove bolesti, Morbus Burgera, akrocijanoze, limfedema, sindroma kronične boli i artotskih bolova, kao i kod bolesti venske staze.

Korištenje ugljičnog dioksida u medicini ima dugu tradiciju. Kad je riječ o terapijskoj svrsi, karboksiterapija, ili aplikacija CO₂, pretežno se primjenjuje za liječenje problema sa zglobovima i slabom cirkulacijom krvi u donjim ekstremitetima. Međutim, u posljednje dvije godine ovaj način liječenja došao je je u središte pozornosti kao jedinstvena metoda primjenjiva u AntiAge medicini. Karboksiterapija znači kontroliranu primjenu pročišćenoga ugljičnog dioksida u različitim dijelovima ljudskog tijela s ciljem poboljšanja cirkulacije krvi u tkivima, poboljšanja elastičnosti kože, smanjenja lokalnih naslaga masti, ali i poboljšanja kvalitete kože. Ovaj je učinak vidljiv prilično rano (obično nakon dva tretmana, tj. nakon 7-14 dana). Tonus kože, kao i njezini estetski parametri, vidljivo se poboljšavaju. Ugljični dioksid koristi se za rješavanje problema s podbratkom, vratom, dekolteom i opuštenom kožom na trbuhu, rukama i unutarnjoj strani bedara, kao i za oblikovanje tijela te za liječenje lipomatoze, strija i zatezanja kože na jagodičnim kostima te rješavanje sitnih bora oko očiju i podočnjaka (tamnih, upalih, naboranih).

Cupping terapija

Cupping terapija je drevna metoda stara više od 1000 godina koja potječe iz kineske tradicionalne medicine. Rezultati tretmana su vrlo impresivni. Primjenjuje se tako da terapeut postavi vakuumske čašice na vaše tijelo istovremeno stvarajući vakuum, pomoću kojeg se odiže potkožno meko tkivo te postiže odlična cirkulacija koja uvelike olakšava razgradnju nakupina mliječne kiseline. Kroz povlačenje i opuštanje mekog tkiva opuštaju se napeti mišići, učvršćuje se koža, izvlače se toksini iz tijela i poboljšava se cirkulacija. Osim toga, cupping terapija je vrlo učinkovita metoda za uklanjanje celulita i preoblikovanje tijela, a može se koristiti i za masažu nogu, vrata, lica i dekoltea jer potiče cirkulaciju, poboljšava tonus mišića te daje odličan lifting-efekt.

Rife PEMF frekvencijska terapija

Što je frekvencijska terapija? Frekvencijska terapija se upotrebljava za prevenciju zdravlja, ali i u terapiji raznih bolesti. Terapija frekvencijama temelji se na načelu rezonancije. PEMF je skraćenica od “pulsirajućih elektromagnetskih polja“. Frekvencije se predaju tijelu uz pomoć magnetskog aplikatora, a zatim se dalje prenose tijelom. Postoji više od 500 medicinskih studija o primjeni PEMF terapije. Budući da većina medicinskih stanja može imati koristi od poboljšanja cirkulacije, redukcije upale te poboljšanja stanične energije i metabolizma, većina stanja može imati koristi od PEMF terapije.

Tko može imati koristi od PEMF terapije? Svi koji žele smanjiti upalu, povećati cirkulaciju ili poboljšati cjelokupno zdravlje mogu imati koristi od PEMF-a. PEMF terapija može koristiti svima za podržavanje i promicanje kratkoročnog i dugoročnog zdravlja bez negativnih nuspojava!

Prednosti PEMF-a za kardiovaskularni sustav uključuju poboljšanje kardiovaskularnog zdravlja kroz poboljšanu mikrocirkulaciju i oksigenaciju, regulaciju krvnog tlaka poticanjem stvaranja dušičnog oksida te smanjenje sistemske upale. Prednosti PEMF-a za dišni sustav uključuju poboljšanje oksigenacije, smanjenje upale te poboljšanje stanja mišića, što može pomoći u podupiranju pluća.

Prednosti PEMF-a za koštani sustav uključuju poboljšanje stanje mišića i njihovo zacjeljivanje, ubrzavanje zacjeljivanja uganuća, istezanja, oteklina i upala te poboljšanje mikrocirkulacije i smanjenje boli, oteklina i upala koje su često prisutne u uvjetima poput artritisa i drugih stanja zglobova.

Prednosti PEMF-a za metabolizam i hormonalni sustav uključuju poboljšanje stanične energije i metabolizma, pomoć u uklanjanju toksina iz stanica, mišića i tkiva te podržavanje cjelokupnog metabolizma.

Akupunktura

Akupunktura je drevni istočnoazijski način liječenja koji je u upotrebi više od 3000 godina. Tradicionalna kineska medicina (TCM), koja uključuje i akupunkturu kao metodu liječenja, je filozofija koja se ponajprije fokusira na prevenciju, a zatim i na liječenje bolesti.

Kako se provodi? Provodi se postavljanjem iglica u specifične točke na tijelu, najčešće kroz 10 tretmana koji traju prosječno 20-30 minuta. Ovisno o dijagnozi i terapijskom učinku, može se primijeniti različit broj tretmana. Na mjestu uboda može se osjećati lagana nelagoda, toplina, peckanje, pulsiranje, strujanje i sl.

Indikacije

Indikacije za akupunkturu su bolni sindromi različitih porijekla – bolovi u leđima i vratu, išijas, alergijske bolesti dišnih putova, rinitis, gastritis, GERB, grčevi u području probavnog sustava, kljenuti i noćno mokrenje. Akupunkturom se može postići izrazito poboljšanje i/ili smanjenje bolova kod bolesti probavnog sustava (mučnina i povraćanje, štucavica, gastritis, čir), neuroloških oboljenja (migrene, periferna neuropatija, Menierova bolest, neuralgije, cervikobrahijalni sindrom, lumbosakralni sindrom, smrznuto rame, “teniski lakat“), bolesti dišnog sustava (upala nosne sluznice, upala sinusa), kožnih oboljenja (akne), bolesti uha, stresa, nesanice i ovisnosti o hrani.

Dr. med. Sanja Trivunović, NYCE centar
Ulica Ivana Kukuljevića Sakcinskog 35, Varaždin
042 550 391, www.nyceesthetic.hr, Facebook: NYCE

Nastavite čitati