Povežite se s nama

Život i društvo

Ivica Lazar novi predsjednik DVD-a Vinica, Stjepan Hohnjec je “vatrogasni veteran”

Objavljeno:

- dana

Vatrogasci Vinice

Ivica Lazar je novi predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vinica. Na to je  mjesto jednoglasno izabran na redovnoj Skupštini Društva.

Ova je prilika iskorištena i za dodjelu spomenica DVD-a.

Stjepan Hohnjec je dobio spomenicu „vatrogasni veteran“. Spomenice za  50  g dobrovoljnog vatrogastva  primili su  Josip Kovačić i Pavao Kovačić, za 40 g. Stjepan Hohnjec, Vlado Žmegač, Marko Bratovčak i Slavko Vrabec.

Nakon dodijele priznanja, prisutnima se obratio predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, Nedeljko Vukalović. On se osvrnuo na sve veći problem u vatrogastvu: odlazak radno sposobnih mladih ljudi, koji su nositelji vatrogastva u svojim krajevima, na rad u inozemstvo. Vinički načelnik  Marijan Kostanjevac govorio je o izgradnji Vatrogasnog centra u Vinici, koji će biti nositelj vatrogastva u sjeverozapadnom dijelu Varaždinske županije.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Radovi na postavljanju umjetnog travnjaka u Novom Marofu pred završetkom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometni teren u Novom Marofu korak je bliže svom konačnom izgledu.

Naime, u četvrtak je, 18. kolovoza, četveročlano Povjerenstvo za pregled i primopredaju podloge za postavu umjetne trave obišlo teren i ustvrdilo kako se radovi kvalitetno obavljaju, prema pravilima struke. Povjerenstvo je također zaključilo kako izvedena podloga zadovoljava sve tehničke specifikacije za postavljanje umjetne trave te se krenulo s postavljanjem novog travnjaka.

Pripremne radove financira Grad Novi Marof, a financijska sredstva za dobavu i postavljanje umjetne trave osigurao je Hrvatski nogometni savez.

Zajedno s članovima povjerenstva i predsjednikom Županijskog nogometnog saveza Varaždin Nenadom Horvatićem radove je obišao i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

– Ovo je velika stvar za naš nogometni klub koji je među najdugovječnijima u zemlji. Drago mi je da će naši nogometaši dobiti pravi, suvremeni travnjak potreban za treninge i utakmice na kojem će moći trenirati svi, od škole nogometa do seniora – poručio je Jenkač.

Time će jedan od starijih hrvatskih nogometnih klubova, NK Novi Marof, uskoro dobiti novo nogometno igralište koje će prema svemu sudeći parirati i onima u većim gradovima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vinica: U subotu lovačka zabava uz gađanje glinenih golubova, tamburaše i domaće delicije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lovačka udruga „Opeka“ Vinica u subotu, 20. kolovoza organizira lovačku zabavu uz gađanje glinenih golubova.

Sve posjetitelje zabavljat će glazbeni sastav Faringaši, a krijepit će se domaćim gulašom i drugim specijalitetima uz nezaobilaznu – vrhunsku viničku kapljicu.

Okupljanje lovaca/strijelaca počinje kod lovačkog doma u 9.30 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje