Povežite se s nama

U fokusu

Iz Hitne pomoći najavili prosvjed u Varaždinu za razrješenje ravnatelja Mladena Smoljanca

Objavljeno:

- dana

Hrvatski sindikat djelatnika hitne medicinske pomoći u suradnji s Udrugom „Hitna uživo 194“ i nezadovoljnim djelatnicima Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije organizira prosvjed u Varaždinu protiv ravnatelja varaždinskog Zavoda za hitnu medicinu Mladena Smoljanca.

Prosvjed će se održati u ponedjeljak, 20. ožujka, u 11 sati ispred varaždinskog Nastavnog zavoda za hitnu medicinu, a potom i ispred zgrade Varaždinske županije.

Prosvjednici su službenim dopisom zatražili i razgovor s varaždinskim županom Anđelkom Stričakom, ali još nije poznato jesu li dobili odgovor na pitanje hoće li ih župan u ponedjeljak primiti.

>>Ravnatelj varaždinskog ZZHM-a zabranio medicinskim sestrama da se voze u prednjem dijelu vozila

Naime, nakon donesene skandalozne Smoljančeve odluke, koja je ubrzo pod pritiskom povučena, da se medicinske sestre i tehničari u sanitetskim vozilima ne smiju voziti u prednjem dijelu vozila uz vozača, ni onda kada u vozilu nema pacijenata, Sindikat medicinskih sestara i tehničara iznio je nove optužbe na račun ravnatelja i zatražio njegovo razrješenje.

>>Sindikat traži smjenu ravnatelja varaždinske Hitne zbog nezakonitih radnji i mobinga

Iz Sindikata su zatražili razrješenje ravnatelja Mladena Smoljanca zbog, kako su naveli, nezakonitih radnji i mobinga prema zaposlenicima, zbog čega su protiv njega najavili i kaznenu prijavu.

Među ostalim, navode da ravnatelj sustavno ne isplaćuje posebne nagrade COVID djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu u Varaždinu, čime su radnici oštećeni za više od 250.000 eura.

– Ovim putem pozivamo sve djelatnike hitne i sanitetskog prijevoza iz cijele Hrvatske te sve nezadovoljne građane Varaždinske županije da nam se pridruže – pozivaju organizatori.

FOTO: Hitna uživo 194

U fokusu

EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO Bosilj daje ostavku, Miroslav Marković postaje gradonačelnik!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kako ekskluzivno doznajemo, varaždinski gradonačelnik daje ostavku, a njegovu poziciju preuzima zamjenik Miroslav Marković.

Rezultat je to previranja u SDP-u, ali i Bosiljevog nezadovoljstva političkom situacijom u Varaždinu. Ova odluka i ne čudi s obzirom da su nedavno u Nacionalu objavljeni transkripti Bosiljevih razgovora s direktorom Varkoma Brunom Isterom u kojima najavljuje svoju ostavku.

Također, Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina objavilo je sve pravovaljane kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova Gradskog vijeća Grada Varaždina. Tako je, među ostalim, vidljivo da je nositelj SDP-ove liste Neven Bosilj, a ako uzmemo u obzir da su funkcije gradonačelnika i člana Gradskog vijeća nemoguće i nespojive, sasvim je jasno da se u Gradskoj vijećnici upravo događa velika rošada. Konkretno, Bosilj ne može biti i gradonačelnik i gradski vijećnika jer mu to hrvatski zakoni ne dopuštaju.

Stoga je ovo očita prijevara birača u svakom slučaju. Prvo jer je kao gradonačelnik bio na izborima, a sad daje ostavku. Drugo jer je kao gradonačelnik nositelj liste što je zakonski nespojivo. I treće, tko može garantirati da će uopće biti aktivan u Gradskom vijeću ili će se i od toga maknuti, a varaždinsku politiku će voditi interesi stranačkih kadrova te odlučivati o budućnosti svih građana.

Kako doznajemo, Bosilj je čekao da se stvore zakonski okviri, odnosno da prođe zakonski rok kad njegov zamjenik može preuzeti funkciju gradonačelnika. Također, dosadašnji gradonačelnik, kako doznajemo, još razmišlja hoće li uopće aktivirati svoj mandat u Gradskom vijeću ili će potpuno odustati od politike nakon razočaranja cijelom političkom situacijom i činjenicom da nije uspio riješiti problem baliranog otpada.

Stoga će Grad Varaždin uskoro umjesto Bosilja voditi njegov zamjenik Miroslav Marković.

Nastavite čitati

U fokusu

Varaždinci će moći birati između devet lista na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina 31. ožujka objavilo je sve pravovaljane kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova Gradskog vijeća Grada Varaždina. Ista je lista objavljena i na stzranici Državnog izbornog povjerenstva.

Podsjetimo radi se o prijevremenim izborima za Gradsko vijeće, a Varaždinci na birališta izlaze 16. travnja.

Predano je ukupno devet lista.

Donosimo ih redom kojim ih je objavilo Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina:
1) Kandidacijska lista grupe birača, nositelj liste je Ivan Čehok

2) HDZ i HSU, nositelj liste je Damir Habijan

3) HNS, HSLS, Laburisti, HSS-Braće Radić, nositelj liste je Igor Klopotan

4) Hrvatski suverenisti, nositelj liste je Dominik Klemenčić

5) MOST, nositelj liste je Krunoslav Vorih

6) Reformisti i Stranka hrvatskih umirovljenika – umirovljenici, nositelj liste je Radimir Čačić

7) Kandidacijska lista grupe birača, nositeljica liste je Dubravka Novak

8) Kandidacijska lista grupe birača, nositelj liste je Davor Patafta

9) SDP, nositelj liste je Neven Bosilj

Kompletan popis tko se nalazi na čijoj listi nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje