Povežite se s nama

Zabava & Stil

Iz Njemačke se vratili s četiri bronce!

Objavljeno:

- dana

KULINARSKA OLIMPIJADA

Rekordnih 50 kuhara i slastičara sudjelovalo je u Njemačkoj na Kulinarskoj olimpijadi. Da dobro znaju kombinirati namirnice, dokazali su i osvojenim nagradama.

Protekle je srijede, proglašenjem pobjednika, završila čak 32. IKA Kulinarska olimpijada, u kojoj su sudjelovali, naravno, i varaždinski kuhari. Oni su se našli među rekordnih 50 kuhara i slastičara koji su predstavljali Hrvatsku. Rezultati su također bili vrhunski. U konkurenciji od preko dvije tisuće kuhara i slastičara iz 54 zemlje svijeta hrvatski kuhari vratili su se s četiri brončane medalje.

Za 110 osoba

Seniorska ekipa nastupila je u kategoriji “Restoranski meni” u sklopu koje su u vremenu od 6 sati pripremali meni od tri slijeda za čak 110 osoba te u kategoriji “izložbeni stol” od četrdesetak hladnih i toplih jela prezentiranih u želatini. Za to su bili nagrađeni i medaljom. S druge strane, mlada ekipa, čiji su članovi starosti do 25 godina, imala je obrnuti raspored. U izložbenom stolu sudjelovala je i regionalna ekipa Varaždinske, Međimurske, Istarske županije i grada Zagreba, a sudjelovanje je zaokružila također brončanom medaljom. U istoj kategoriji sudjelovale su i Regionalne ekipe Dalmacije i Hvara.

Tisuće gostiju

Uz hrvatsku seniorsku i juniorsku reprezentaciju te regionalni tim Varaždinske, Međimurske, Istarske županije i grada Zagreba, pod okriljem Hrvatskog kuharskog saveza nastupali su i individualci u pojedinačnim kategorijama. Tako su se Zlatko Novak i Dragica Lukin okitili brončanim medaljama dok su Nikolina Lončar, Marijan Bošnjak, Dean Gluhak, Matija Balent, Marija Denžić, Marko Jovanović i Željko Brajković dobili diplome za svoje radove u kategoriji kulinarske umjetnosti. Svoja jela i radove hrvatski su kuhari izlagali u jednoj od dvije izložbene hale najveće svjetske kuharske smotre s još nekoliko stotina drugih eksponata iz kuharstva, slastičarstva ili kulinarske artistike te ih je vidjelo preko 50.000 posjetitelja. Najbolji u gotovo svim kategorijama ponovo su se pokazali Šveđani, koji praktički kreiraju nove svjetske kulinarske trendove, a slijede ih Norvežani te Nijemci i Švicarci.

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

Općina Vinica dijeli litru i vodu kojom ćete počastiti ekipu na koncertu Cura iz centra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vinca od 22. travnja do 4. svibnja obilježava svoje Dane, a sprema se pravi zabavni spektakl.

U petak, 26. travnja u šatoru u Gornjem Ladanju nastupa Jole, a u subotu, 27. travnja sve će zabavljati Cure iz Centra.

Ženski tamburaški sastav Cure iz Centra, poznate i kao C.I.C.E., u 15 godina postojanja iza sebe nosi brojne uspjehe i sudjelovanja na raznim festivalima diljem Hrvatske. Zabava je zagarantirana.

Tim povodom Općina Vinica poklanja vam litru vina i litru mineralne vode. Dijelimo tri puta po jednu rundu, a vi u objavi na Facebooku morate označiti ekipu koju ćete počastiti rundom na koncertu.

Sretne dobitnike objavit ćemo u petak, 26. travnja.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Općina Vinica obilježava svoje Dane, a za feštu su zaduženi Jole i Cure iz centra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vinca od 22. travnja do 4. svibnja obilježava svoje Dane.

Pripremljeno je nešto za sve generacije.

Važno je napomenuti da se priprema i odlična zabava. U petak, 26. travnja, održava se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Vinica, a u večernjim satim u šatoru u dvorištu PŠ Gornje Ladanje nastupa Jole. Početak koncerta je 21 sat.

Dan kasnije, u subotu, na istoj lokaciji zabavljat će Cure iz centra.

Ulaz na koncerte je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje