Nogometaši Plitvice iz Gojanca osvojili su naslov jesenskog prvaka u Prvoj županijskoj ligi. U prvom dijelu sezone osvojili su 30 bodova, upisavši devet pobjeda, tri remija i poraz.

– Šteta jedino za taj poraz protiv posljednjeplasiranog Poleta iz Cestice. On nas je malo poljuljao, no općenito smo vrlo zadovoljni prvim dijelom sezone – rekao nam je Božidar Crnković, dugogodišnji predsjednik NK Plitvica.

Domaće snage

Ove sezone ekipa je spoj mladosti i iskustva te 95 % ekipe čine domicilni igrači.

– Već godinama igraju samo domaći igrači, no ove sezone morali smo dovesti dvojicu igrača sa strane. Mještani nas cijelo vrijeme zdušno prate i u velikom broju posjećuju naše susrete, tako da slobodno mogu reći da cijelo mjesto diše s nogometnim klubom – dodao je predsjednik NK Plitvica.

Nikola Melnjak, koji je kroz svoju nogometnu karijeru igrao za Varteks, Međimurje, slovački Spartak iz Trnave i austrijske niželigaše, ove sezone prihvatio je ulogu trenera-igrača.

– Želio sam pomoći. Imamo dosta iskusnih igrača uz nekoliko mladih igrača. Riječ je o vrlo dobroj ekipi koja redovito i kvalitetno trenira, a najvažnije da smo prava klapa – objasnio je 38-godišnji Melnjak.

Najbolji igrač u ekipi je 39-godišnji Mario Horvat, profesionalni vatrogasac. On svojim bravurama u veteranskim nogometnim godinama izluđuje i dvostruko mlađe protivnike.

– On već godinama igra konstantno na visokoj razini i najbolji je naš igrač. Vatrogasac je, pa je uvijek u dobroj kondiciji, no ima i tu genetike. Svi nas pitaju kako je moguće da čovjek sa skoro 40 godina može tako igrati seniorski nogomet – rekao je Crnković.

Isti broj bodova kao i vodeća Plitvica ima i drugoplasirani Obreš iz Sv. Ilije. Treće mjesto Lige drži Mladost iz Margečana s tri boda manje od vodećeg dvojca, dok četvrtoplasirana Sloboda ŠN ima četiri boda manje.

Borba za naslov

– Nema tu puno tajni. Na proljeće nas očekuje borba s te tri ekipe za naslov. Vjerujem da ćemo zadržati kvalitetu naših igara i uspjeti stići do naslova – rekao je Melnjak.
Bliži se i 50. rođendan Kluba, a predsjednik Crnković nada se da će jubilej proslaviti u 4. HNL Čakovec – Varaždin.

– Nadamo se da ćemo već iduće sezone izboriti ulazak u 4. HNL i ondje dočekati okrugli rođendan – zaključio je Crnković.

Komentari

Komentara