Povežite se s nama

Međimurje

Iz trgovine u Kotoribi ukradeno nekoliko tisuća kuna

novac, krađa

Objavljeno:

- dana

Između 24. i 27. prosinca 2021. godine u Kotoribi, Sajmišnoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u trgovinu odakle je ukrao novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, javlja PU međimurska.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Međimurje

Više od tisuću građana posjetilo gastro događaj u M. Središću: MO Sitnice pripremio najbolji gulaš

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gastro događaj pod nazivom „Što smo, kaj smo i kak kuhamo“ održan je kao uvod u Dane grada Murskog Središća i „Ljeto uz Muru“.

Članovi mjesnih odbora od ranih jutarnjih sati na izletištu „Fusek“ počeli su s pripremom kako bi jela završili na vrijeme.

Prije podjele jela tročlani žiri, koji su činili Marijana Breglec, Antun Šimunić i Dragutin Kozar, isprobao je svih šest jela te odlučio da je Mjesni odbor Sitnice pripremio najbolji gulaš.

Pobjednicima kulinarskog natjecanja gradonačelnik Dražen Srpak i žiri uručili su medalje.

– Dokaz da su sva jela koja su pripremili mjesni odbori bila odlična činjenica je da su se kotlići ispraznili u vrlo kratkom roku – rekli su iz Grada.

Događaj je posjetilo više od tisuću građana, a za dobru zabavu bio je zadužen Tamburaški sastav „Frikovi“. Članice Društva žena Hlapičina za desert su pripremile raznovrsne kolače.

Dodajmo da je Gradsko društvo Crvenoga križa Čakovec za obitelji iz Ukrajine organiziralo izlet u Mursko Središće pa su tako i oni posjetili ovaj kulinarski događaj.

Nastavite čitati

Međimurje

Malu slobodnu knjižnicu u Čukovcu svečano otvorili Sven Murk i Roko Gorupić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga, u suradnji sa svojim osnivačem i predsjednikom Mjesnog odbora Čukovec Zdravkom Marčecom, u petak, 20. svibnja, otvorila je sedmu Malu slobodnu knjižnicu na području Grada Preloga.

Knjižnica je postavljena pokraj autobusne stanice, a svečano su je otvorili mladi predstavnici MO-a Čukovec, osnovnoškolci Sven Murk i Roko Gorupić.

Nova kućica s knjigama obojana je bojama ukrajinske zastave kako bi se pružila simbolična podrška Ukrajini i njezinim stanovnicima.

Mala slobodna knjižnica iz Čukovca već je postala dio šire zajednice te je se može pronaći na karti Malih slobodnih knjižnica Hrvatske. Njezina priča je zapisana i u katalogu kućica istoimene mreže.

Pozivaju se žitelji na slobodno korištenje knjiga u bilo koje doba dana ili noći, ali i na čuvanje kućice s knjigama.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje