Povežite se s nama

Život i društvo

Iz zračne puške gađa mačke po Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Opasnost za ljubimce

Na Facebook stranici Udruge Spas iz Varaždina jedna je osoba upozorila kako oko Ulice Jurja Križanića i Ulice Ivana Rangera u Varaždinu netko iz zračne puške gađa mačke.

– Na žalost, ne znam točno tko gađa ni iz koje kuće ili dvorišta. Naš Micko je imao sreće pa je preživio – stoji u obajavi zabrinute vlasnice mačke.

– Užas. Prije 5 godina u mojoj ulici u Hrašćici ubijena je moja pekinezerica, isto iz zračne puške sa pojačanim metkom. Prijavili smo policiji, rekli tko je to najvjerojatnije napravio (poslije je priznao da je on to bio) i nisu poduzeli baš ništa – požalila se M.S. na Facebook stranici Udruge Spas.

Ipak, svi su složni kako navedenu osobu, koja iz zračne puške gađa mačke, treba prijaviti policiji.

Izvor: facebook.com/udrugaspas
Foto:

Život i društvo

Ispred varaždinske katedrale upaljena druga adventska svijeća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na početku došašća ispred varaždinske katedrale je postavljen adventski vijenac te se uoči svake nedjelje došašća održava molitveno slavlje s navještajem Božje riječi i paljenjem svijeća. Drugu adventsku svijeću koja simbolizira mir u subotu, 3.prosinca, upalila je predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan.

Molitvu je predvodio vlč. Tomislav Dodlek, župnik župe Uznesenja blažene djevice Marije u Biškupcu, a pjevao je župni zbor „Sion“.

– Svaka adventska svijeća, a time i svaki tjedan adventa, nosi određenu simboliku i poruku te nas upućuje na ono što bismo u sebi tih dana trebali osvijestiti.  Neovisno o tome jesmo li kršćani ili ne, došašće svima daje mogućnost pobliže upoznati sami sebe. Ovotjedna svijeća mira upućuje nas kako je važnije od onoga što se događa oko nas, ono što se događa u nama. Na nama je odabrati kako ćemo reagirati u određenoj situaciji, naučiti kako opraštati sebi i drugima te pronaći i davati mir sebi i drugima – poručeno je prilikom paljenja druge svijeće.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Županijskoj palači otvorena izložba fotografija „Tako lijepa i bogata naša…Varaždinska županija“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Adventskoj čaroliji i blagdanskom duhu u Varaždinu zasigurno će pridonijeti izložba fotografija pod nazivom „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“, koju je moguće razgledati u atriju Županijske palače na Franjevačkom trgu.

Izložbu je organizirao Radio Megaton uz pokroviteljstvo Varaždinske županije i županijske Turističke zajednice. Na natječaj koji je trajao od 25. kolovoza od 3. listopada pristigla je čak 101 fotografija, dok je izloženo njih 25.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje