Povežite se s nama

U fokusu

Izaslanstvo Lepoglave odalo je počast preminulim građanima, poginulim braniteljima i žrtvama fašizma

Objavljeno:

- dana

Blagdan Svih svetih

Predstavnici vlasti u Lepoglavi povodom blagdana Svih svetih su odali počast preminulima na grobljima u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici.

-Prisjećamo se svih preminulih dragih osoba, a posebnu počast odajemo poginulim braniteljima, kojima moramo biti zahvalni na slobodnoj Hrvatskoj – rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Osim hrvatskim braniteljima gradonačelnik, gradski vijećnici i predsjednici gradskih mjesnih odbora, odali su počast i žrtvama fašističkog terora te poginulim antifašistima kod spomen obilježja u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici

– Uz povijest kojom se Lepoglava može ponositi, ne niječemo da je u jednom trenutku ispisana i njena crna strana. Ne smijemo zaboraviti na crne dane 2. svjetskog rata kada su od strane ustaškog režima u lepoglavskom logoru počinjeni zločini. S pijetetom se moramo prisjetiti žrtava tih zločina što ovom prigodom i činimo. Ne želimo da se takvo što više ikada dogodi – istaknuo je gradonačelnik Škvarić koji je u nazočnosti članova podružnice Udruge antifašističkih boraca i atifašista položio vijenac i upalio svijeću na Spomen groblju u Lepoglavi.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Iz Vindije jasni: Nemamo namjeru prodavati dionice Koke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas smo pisali o tome da Koku želi preuzeti Enver Moralić, preko svoje tvrtke Kutjevo.

Varaždinsku Koku želi kupiti poduzetnik preko svoje tvrtke Kutjevo

Zagrebačkoj je burzi Vindija danas, 8. prosinca, poslala stav vezano na dionice Koke. Potpisuje ga Nenad Klepač, Predsjednik Uprave Vindije.

– Ovim putem želimo informirati Upravu Koke, ostale dioničare i sve zainteresirane strane da Vindija d.d. kao većinski vlasnik, i s današnjim danom imatelj 96,36 % ukupno izdanih dionica, nema nikakvu namjere niti sada niti u narednom razdoblju prodavati bilo koji dio svojih dionica Koke. Naime, Koka je integralni dio poslovanja Vindija Grupe i jedna je od naših ključnih članica. Kao takva je dio naše poslovne strategije te zajedno s mliječnim poslovanjem čini cjelinu našeg poslovanja u prehrambenoj industriji te prisutnosti na tržištu RH, regije i ostalog izvoza – piše u dopisu Vindije.

Nastavite čitati

U fokusu

Čačić će savjetovati kako obnoviti Zagreb, Fond će voditi žena s njegove liste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iako je Damir Vanđelić koji je podnio ostavku, trebao ostati na čelu Fonda za obnovu obnovu do sredine mjeseca, a ministar graditeljstva Darko Horvat je najavio da će pregovarati da ostane do kraja godine, Vanđelić će danas biti maknut, piše 24.sata.

Sazvana je, naime, sjednica Upravnog vijeća Fonda kojem je na čelu Horvat, a nova, privremena ravnateljica će biti Snežana Penović.

Snežana Penović je kadar bivšeg varaždinskog župana i predsjednika Reformista Radimira Čačića.

Prema informacijama 24.sata, Čačić bi također trebao imati neku vrstu savjetodavne uloge u Fondu za obnovu.

Penović je bila zaposlenica Ministarstva graditeljstva, a premještena je u Fond kada je on osnovan. Trenutačno je direktorica stručne službe zadužena za praćenje obnove. Snežana Penović je bila i sa suprugom Leom na listi Reformista na lanjskim izborima u 10. izbornoj jedinici. Listi je povjerenje dalo 0,15 posto birača ili njih 299. Penović je osvojila 9 glasova, a suprug 8 glasova.

Leo Penović je bio za vrijeme Vlade Zorana Milanovića i koordinator projekta “Zagreb na Savi” dok je ministar gospodarstva bio Radimir Čačić.

Za novog ravnatelja Fonda će biti raspisan natječaj. Dosad nije izabran zamjenik ravnatelju koji bi onda po svojoj funkciji preuzeo Fond nakon što je Vanđelić dao ostavku. Tri puta je natječaj poništen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje