Povežite se s nama

Sport

Izbornik Canjuga: Uvjeti u Varaždinu su fantastični, a naš cilj je polufinale

Objavljeno:

- dana

POČINJE EUROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠICE

Danas počinje Europsko prvenstvo za rukometašice, čiji domaćini su Hrvatska i Mađarska, a kao što je poznato, Varaždin je kao jedan od šest gradova domaćin skupine C u kojoj je i reprezentacija Hrvatske.

Naše rukometašice svoju prvu utakmicu igraju u ponedjeljak 8. prosinca i to protiv Švedske, a njihove suparnice u skupini C su još Njemačka i Nizozemska.

Recept za Švedsku

Spremne su za prvi susret sa Šveđenkama, a izbornik Vladimir Canjuga iznio je recept za pobjedu.

– Recept je vrlo jednostavan mi trebamo zabiti gol u napadu da njima ne pružimo šansu da trče. Tu će realno najveći zadatak biti da nemamo tehničkih grešaka. Još udarci na gol nisu problematični ako se ne zabije jer ta lopta onda uvijek negdje odluta. Smanjiti broj tehničkih grešaka sigurno je rješenje naše dobre igre i pobjede, da njima osujetimo brzu tranziciju jer smatram da ćemo odigrati obranu još i bolje nego do sada. Protiv Crne Gore je bio zaista super. Nadamo se takvom izdanju vratarki, a sve tri su u top formi. Tu ćemi zapravo biti najveći problem kojoj dati da starta, da se napravi prednost sa strane vratarskih pozicija, što smo protiv Crne Gore uspjeli.

Njemačka i izuzetne vratarke

Prema informacijama iz medija, njemačka reprezentacija nije kompletna, navodno sve igračice nisu spremne za nastupa na EP-u. Koliko to olakšava posao našim reprezentativkama?
Ako sve te igračice, o kojima se govori neće biti u reprezentaciji bit će nam lakše prishološki. Kako god Njemačka je uvijek Njemačka, u bilo kojem sportu. Znamo kakvi su Njemci po prirodi. Ali o Njemačkoj trenutno ne razmišljamo puno, ono što za sada mogu reći je da će najveći problem za nas biti njihove dvije izuzetne vratarke, koje nas na neki način čitaju. O tome ćemo više razmišljati u ponedjeljak navečer, utorak i srijedu ujutro uz tri video analize a dva treninga bit će posebna priprema za njih. Ukoliko Njemice ne budu u punom sastavu bit će problem za njih jer o tome mi ne razmišljamo, a Nizozemska je još daleko.

Kako vam je u Varaždinu?
Uvjeti u Varaždinu su super, fantastični. Moram pohvaliti osoblje hotela Lagus. Ljudi su izuzetno prijazni, imamo na raspolaganju cijeli gornji kat. Igračice se osjećaju kao doma, komotno. Na gornjem katu je i fizikalna terapija. Donji kat je rezerviran za stožer. Restoran je mali ali predivan, po cijeli dan ima dodatnog voća, kolača tako da se cure nakon odmora spuste dole, popiju kavu, pojedu nešto kao kod kuće. Nismo u klasičnom hotelu sa strogim rasporedom, ovo je pun pogodak i velika hvala vlasnicima i osoblju hotela Lagus.

Stalno prisutna – pozitiva

A dojmovi u vezi uvjeta u dvorani i svega ostaloga oko organizacije EP-a?
O dvorani i Varaždincima nema potreba trošiti riječi hvale, jer su oni već bili domaćini i muškoj rukometnoj reprezentaciji i nama. Hvala svima, kao i AP-u koji nas prevozi gdje treba, kad treba.

Dobra organizaciji i dobri uvjeti mogli bi pripomoći i boljim rezultatima?
Sigurno bi se ova pozitivna atmosfera i uvjeti trebali reflektirati i na rezultate jer se ne moramo baviti drugim tehničkim problemima. Stalno je prisutna pozitiva koja će, nadam se uroditi i dobrim rezultatima.

Koji vam je okvirni cilj na EP?
Ono što bi nas zadovoljilo na EP je polufinale, to smo si mi sami stavili kao cilj. Nije nam to nitko nametnuo, ali znamo da sportska javnost i mediji žele tu medalju. Ulaskom u polufinale rješavamo puno toga, izravni odlazak u Dansku. Preskačemo velike financijske troškove kvalifikacija, nema rizika i bit će prilike onda i za pomlađivanje i puno drugih razloga koji će nas dodatno motivirati na putu do polufinala.

Izvor:
Foto:

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje