Povežite se s nama

U fokusu

Izbornom povjerenstvu Varaždina prijavljeno kršenje izborne šutnje u Gornjem Kućanu

Objavljeno:

- dana

U Gornjem Kućanu osim izbora za župana i gradonačelnika Varaždina ponovljeni su izbori za Gradsko vijeće grada Varaždina.

Naime, utvrđeno je da je bilo nepravilnosti te su izbori 16. svibnja na biračkom mjestu u Gornjem Kućanu, u vatrogasnom domu, poništeni.

U Gornjem Kućanu, gdje se ponavljaju izbori za Gradsko vijeće zbog viška listića, građani ponovno svjedoče nepravilnostima na biračkom mjestu. Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina nešto prije 19 sati potvrdilo nam je da su dobili prijavu o kršenju izborne šutnje na glasačkom mjestu u Gornjem Kućanu. Oni će tu prijavu razmatrati te zatim odlučiti što dalje.

Kako doznajemo od građana, na samom ulazu na biračko mjesto stoje članovi Reformista i sugeriraju ljudima za koga glasati.

– Svima koji dolaze govore da trebaju glasati za Reformiste i tvrde da imaju na telefonu Čačića – rekao nam je čitatelj.

Podsjetimo, u Gornjem Kućanu ponavljaju se izbori jer su Reformisti prijavili nepravilnosti. Kako smo ranije doznali, navodno je član biračkog odbora iz redova Reformista u prvom krugu radio nered. Prema riječima čitatelja, u pijanom stanju je ubacivao listiće u kutiju.

U fokusu

Nazvao hitnu i lagao da je član obitelji jako bolestan, stigla mu optužnica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

hitna pomoć

Mladića se tereti za kazneno djelo lažne uzbune, a zbog toga je Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo optužnicu.

– Optužnicom se okrivljenog 22-godišnjaka tereti da je 2. lipnja 2022. u mjestu kraj Čakovca, mobitelom nazvao zavod za hitnu medicinu i rekao kako je član njegove obitelji u jako lošem zdravstvenom stanju iako to uopće nije bila istina, nakon čega je liječnička ekipa zavoda za hitnu medicinu poduzela intervenciju i pristupila na dojavljeno mjesto događaja radi pružanja hitne medicinske pomoći – objašnjavaju u DORH-u.

Nastavite čitati

U fokusu

Grad Varaždin sufinancira troškove odvoza otpada, evo koji su uvjeti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin objavio je Javni poziv za dodjelu prava na sufinanciranje dijela iznosa cijene po računima za javnu uslugu prikupljanja komunalnog otpada.

Poziv se odnosi na troškove za razdoblje od lipnja do prosinca ove godine, a zahtjeve mogu podnijeti građani iz svih socijalno ugroženih skupina. Detalji poziva objavljeni su na gradskim mrežnim stranicama.

Prijava za potporu podnosi se na jedan od tri načina: ispunjavanjem online obrasca, pisanim putem (osobno ili putem pošte) na adresu: Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12, Varaždin, uz prilaganje potrebne dokumentacije, ili slanjem skeniranog zahtjeva s popratnom dokumentacijom na e-mail: [email protected].

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje