Povežite se s nama

Život i društvo

Izdana lokacijska dozvola za Zonu centralnih sadržaja u Ljubešćici

Objavljeno:

- dana

Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo, Ispostava Novi Marof, putem sustava eDozvola 12. svibnja ove godine izdao je Općini Ljubešćica lokacijsku dozvolu za planirani zahvat u prostoru mještovite namjene (stambeno poslovne) za tri zasebne poslovno stambene građevine; građenje građevine športsko-rekreacijske namjene, dječje igralište i sportska igrališta (tenis, mali nogomet, fitness) i formiranje novih zasebnih građevinskih parcela.

Lokacijska dozvola odnosi se na katastarsku česticu br. 389/33 k.o. Ljubešćica ukupne površine 16.899 metara četvornih, koja će se formirati u nekoliko zasebnih građevinskih parcela. One će sadržavati sportske sadržaje, stambeno poslovne objekte, objekt javne namjene socijalnog karaktera te prometnice i parkirne površine.

Sastavni dio lokacijske dovzole je idejni projekt-arhitektonski kojeg je izradio projektant Vedran Kögl, ispred projektantskog ureda KÖGL & PLAVEC d.o.o. iz Varaždina.

Lokacijska dozvola vrijedi dvije godine od dana njene pravomoćnosti, u kojem roku se planira podnijeti zahtjev za izdavanje građevinske dozvole.

Općina Ljubešćica ovim projektom u potpunosti će promijeniti vizuru centra, te obogatiti javni sadržaj za lokalno stanovništvo u cilju razvoja svoje okoline,odnosno stvaranju društvenog i sportskog sadržaja.

Život i društvo

FOTO “Opaki“ trkači na Čevu iskapili po dvije litre gemišta i dobro se zabavili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Na Čevo se i šesti puta “opako” krenulo, a ovogodišnje izdanje utrke kulminiralo je s veselicom, bez i najmanjeg incidenta.

Organizatore je poslužilo vrijeme a sudionicima utrke pridružili su se i brojni navijači željni dobrih vibracija koje ona sa sobom uvijek donosi.

Kakva je bila atmosfera na natjecanju pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Život i društvo

Uz 25. obljetnicu Varaždinske biskupije – veliko hodočašće u Rim s audijencijom kod Pape!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska biskupija ove godine proslavlja srebrni jubilej, 25. obljetnicu svoga osnutka. Tim povodom bit će organizirano zahvalno hodočašće Varaždinske biskupije u Vječni Grad – Rim – od 16. do 22. listopada.

Hodočasnici će pohoditi 4 velike bazilike, sudjelovati na audijenciji sa Svetim Ocem te obići i druga važna mjesta okupljanja hodočasnika.

Cijena hodočašća je 2.400 kuna ili 318,50 Eura, a u cijenu su uključeni: prijevoz turističkim autobusom, ulaznica u katakombe i 4 polupansiona u smještaju Fraterna Domus u Sacrofanu pored Rima.

Zainteresirani za ovo hodočašće mogu se prijaviti do 15. rujna 2022. godine u svojim župama ili izravno u Biskupski ordinarijat putem elektroničke pošte: [email protected]

Uz prijavu traži se plaćanje akontacije u iznosu od 50 % cijene aranžmana (1.200 kuna) vlastitom župniku u gotovini ili kod prijave u Biskupski ordinarijat na IBAN: HR8323600001101733121 s naznakom – ZA HODOČAŠĆE U RIM uz IME I PREZIME uplatitelja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje