Povežite se s nama

Međimurje

Čakovečka trafostanica izdržala je pola stoljeća

Objavljeno:

- dana

ENERGETIKA

Hrvatska elektroprivreda je prigodnom svečanošću obilježila završetak radova na rekonstrukciji Trafostanice 35/10 (20) kV Trokut u Čakovcu, vrijednih više od 20 milijuna kuna.

Riječ je o najvećoj pojedinačnoj investiciji u elektrodistribucijsku mrežu u Međimurskoj županiji u samostalnoj Hrvatskoj. Izgrađena prije 50 godina, TS Trokut pokriva oko dvije trećine potreba za električnom energijom u Međimurskoj županiji te predstavlja ključnu točka napajanja grada Čakovca i središnjeg dijela Međimurja. Zbog starosti i važnosti trafostanice, te radi potrebe za pružanjem sigurne i kvalitetne opskrbe i ubuduće, bilo je nužno pristupiti njenoj potpunoj rekonstrukciji, koja je obuhvatila kompletnu zamjenu dotrajale elektroenergetske opreme s proširenjem 35 i 10 (20) kV postrojenja te obnovu zgrade i uređenje okoliša. Radove na rekonstrukciji, koji su trajali 18 mjeseci u potpunosti su provele domaće tvrtke, predvođene Končar-KET-om kao glavnim izvođačem, te tvrtkama HELB i Međimurje-Graditeljstvom kao podizvođačima. Tijekom rekonstrukcije je TS Trokut bila u stalnom pogonu te je opskrba električnom energijom svih kupaca bila stabilna i neprekinuta.

– Samo u 2016. godini HEP ODS je na području cijele Hrvatske uložio gotovo milijardu kuna, a jednako visoku razinu ulaganja planira zadržati i ove godine – naglasio je Davor Sokač, pomoćnik direktora HEP-Operatora distribucijskog sustava. Uz njega, svečanom obilježavanju završetka radova prisustvovali su međimurski župan, Ivica Pongrac, pročelnik Odjela za komunalno gospodarstvo Grada Čakovca, te predstavnici izvođača radova.

20 milijuna kuna uložio je HEP u modernizaciju ključne točke napajanja Čakovca i središnjeg dijela Međimurja. Radovi su trajali 18 mjeseci, obavile su ih domaće tvrtke

ULAGANJE 

Riječ je o najvećoj investiciji u elektrodistribucijsku mrežu u Međimurskoj županiji

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Središte Čakovca spremno je za Porcijunkulovo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Još nas nešto manje od 24 sata dijeli od početka ovogodišnjeg Porcijunkulovog, najveće ljetne manifestacije u Međimurju.

Središte grada Čakovca u proteklih se nekoliko dana uređivalo kako bi ulice i trgovi spremno dočekali brojne izlagače, izvođače, ali i posjetitelje koji će moći odabrati neki od pregršt zanimljivih sadržaja, od petka 30. srpnja pa do ponedjeljka 2. kolovoza.

Kako aktualna pandemija uvjetuje organizaciju sličnih događanja diljem svijeta, tako se i Porcijunkulovo mora prilagoditi mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Svi posjetitelji dobro su došli na ulice i trgove grada, terase ugostiteljskih objekata, no pri tom moraju voditi računa o propisanom razmaku i nošenju maske, dok će zona u Perivoju Zrinskih, rezervirana za četiri velika večernja koncerta, biti otvorena pod posebnim uvjetima, odnosno posjetitelji tih koncerata moći će ući u jezero Starog grada samo uz predočenje COVID putovnice ili uz potvrdu o negativnom testu te važeću potvrdu o provedenom cijepljenju.

U četvrtak je održan finalni sastanak organizatora i Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije te je dogovoreno kako će se posjetitelji manifestacije moći, po cijeni od 25 kuna, testirati svakodnevno za vrijeme trajanja Porcijunkulovog.

U petak će se u prostorijama Zavoda zainteresirani moći testirati od 15 do 19 sati, a ostala tri dana od 8 do 13 sati. Isto tako, kod Knjižnice „Nikola Zrinski“, djelatnici Zavoda imati će svoj punkt gdje će građani svakodnevno moći obaviti testiranje u vremenu od 16 do 20 sati. Građani za test moraju izdvojiti tek 25 kuna, a ostatak cijene testa, sufinancira Grad Čakovec.

A sama manifestacija započinje već sutra u jutarnjim satima, kada će se na gradske ulice smjestiti tristotinjak izlagača sa svojim tradicijskim proizvodima, enogastronomskom ponudom, rukotvorinama, a u popodnevnim satima otvara se i novina ovogodišnje manifestacije, Art street, odnosno prostor rezerviran za umjetnike u Ulici Matice hrvatske.

Zvuci i ritmovi glazbe ispuniti će manifestaciju u sva četiri dana, već od jutarnjih sati, a vrhunac su četiri velika  koncerta u jezeru Starog grada. Publiku će sutra zabavljati Željko Bebek, u subotu Opća opasnost, u nedjelju Klapa Iskon, a u ponedjeljak će Porcijunkulovo svojim nastupom zatvoriti Nina Badrić. Uz to, posjetitelje očekuje mnoštvo popratnih programa, od kreativnih, do zabavnih i humanitarnih.

Gospa od Anđela, blagdan je koji se obilježava 2. kolovoza i okosnica je samog proštenja za koje se veže i manifestacija Porcijunkulovo pa će tako i vjernici obilježiti ove dane. Uz tradicionalnu svečanu procesiju na sam blagdan Gospe od Anđela, u ponedjeljak 2. kolovoza te središnje hodočasničko euharistijsko slavlje koje će predvoditi varaždinski biskup mons. Bože Radoš, tu su i svakodnevne svete mise, ispovijedi i Marijansko bdijenje.

Bogat program ovogodišnje manifestacije Porcijunkulovo možete pronaći na stranicama Grada Čakovca i gradske Turističke zajednice.

Nastavite čitati

Međimurje

Za ulaz na koncerte Porcijunkulova testirat će se brzim antigenskim testom od 25 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kako bi svima pružili neometan ulazak na ovogodišnje koncerte Porcijunkulovog, svi će se posjetitelji moći testirati tzv. brzim antigenskim testom, ističu iz Grada Čakovca.

<<Nina Badrić, Željko Bebek, Opća opasnost i Klapa Iskon nastupaju na Porcijunkulovu<<

Cijena testiranja iznosi 25 kuna, a ono će se provoditi na sljedećim lokacijama:

Dom zdravlja Čakovec – testovi vrijede samo za ulazak na koncerte i vrijedi 48 sati:

Petak, 30.7., od 15 do 19 sati

Subota, 31.7., od 08 do 13 sati

Nedjelja 01.8., od 08 do 13 sati

Ponedjeljak 02.08., od 08 do 13 sati

Perivoj Zrinski – test vrijedi 48 sati

Svakim danom od 16 do 20 sati

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje