Povežite se s nama

U fokusu

Izgradnja POS stanova

Objavljeno:

- dana

NOVI MAROF

Predstojećom Izgradnjom Centra za socijalnu skrb i povlaćenjem infrastrukture, u Novom Marofu će se ostvariti uvjeti za planiranu ali dosad neostavrenu izgradnju POS stanova.

Netko je to nekad isplanirao za ovaj dio Marofa, a mi smo odlučili te planove provesti u djelo, govori gradonačelnik Siniša Jenkač

 – Želimo oživjeti taj, iznimno zanimljiv dio Grada. Prema prostornom je planu sve što “visi” prema Bednji, industrijsko-poslovni dio dok je ovaj dio doline, uz potok Koroščak prema Remetincu, Krču i Madžarevu u budućnosti predviđen kao stambena zona. Ovo je početak “otvaranja” te doline”. Netko je to nekad isplanirao za ovaj dio Marofa, a mi smo odlučili te planove provesti u djelo, govori gradonačelnik Siniša Jenkač.

Predviđena je zgrada s 15 do 20 stanova koji će se prodavati za 950 eura po kvadratu s kreditnim zaduženjem na 30 godina

S APN-om sve dogovoreno

Gradske su vlasti s APN-om sve dogovorile. Predviđena je zgrada s 15 do 20 stanova koji će se prodavati za 950 eura po kvadratu s kreditnim zaduženjem na 30 godina. – Sad trebamo prikupiti zainteresirane kupce, govori Jenkač o predstojećem koraku.

Na web stranicama Grada objavljen je obrazac za zainteresirane kupce

Na pitanje vjeruje li da u Novom Marofu ima interesenata za kupovinu POS stanova, Jenkač odgovara potvrdno. – Javlja mi se dosta ljudi koji bi voljeli rješiti svoje stambeno pitanje. Tako, kad se na tržištu nađe kuća za najam vrlo bude bude i iznajmljena. Dakle, interes postoji, veli gradonačelnik.

Na web stranicama Grada objavljen je obrazac za zainteresirane kupce te je ujedno i poslano cirkularno pismo svim ustanovama, poduzećima…na gradskom području koje zapošljavaju veći broj radnika u kojemu Grad obavještava da kreće s programom POS stanova pa neka o tome izvjeste svoje zaposlenike. – Lokacija je praktički u centru grada, preko puta je vrtić, stotinjak metara dalje su osnovna, srednja i glazbena škola, nekoliko dućana, autobusni kolodvor je blizu…, nabraja pogodnosti lokacije buduće POS zgrade gradonačelnik Siniša Jenkač.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Šansa poljoprivrednika iz Varaždinske županije je u proizvodima više kvalitete

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na 2. Danima poljoprivrede, ribarstva i šumarstva, koji su 15. i 16. listopada održani u Zagrebu, sudjelovali su župan Anđelko Stričak i njegova zamjenica Silvija Zagorec.

Uz strateške smjernice za suočavanje s izazovima u poljoprivredi u narednih 10 godina, novosti o izmjenama u zakonodavstvu, Nacionalni akcijski plan razvoja ekološke poljoprivrede 2023. -2030., na konferenciji je predstavljen i nacionalni sustav označavanja domaćih proizvoda “Dokazana kvaliteta – Hrvatska”.

– Varaždinska županija ima niz zaštićenih poljoprivrednih proizvoda na europskoj i nacionalnoj razini, koji su autohtoni i itekako se ističu svojom kvalitetom. S obzirom da ne raspolažemo velikim poljoprivrednim površinama, budućnost poljoprivrede naše županije je u proizvodima više kvalitete i posebnih karakteristika koji mogu biti itekako konkurentni. Poljoprivrednici iz Hrvatske do 2027. godine iz EU fondova na raspolaganju imaju više od pet milijardi kuna, pri čemu će, primjerice, uskoro biti otvoren natječaj za robotizaciju farmi. Vjerujem da će priliku za povlačenje bespovratnih EU sredstava i daljnji razvoj proizvodnje  iskoristiti i poljoprivrednici iz Varaždinske županije, u čemu imaju našu punu podršku – rekao je župan Stričak.

U Zagrebu se varaždinskim zeljem, zaštićenim na razini Europske unije, predstavio PPP Cafuk.

Na 2. Danima poljoprivrede, ribarstva i šumarstva prisustvao je i premijer Andrej Plenković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, čije Ministarstvo je organiziralo događanje, kao i ministri, stručnjaci i brojni poljoprivrednici.

Nastavite čitati

U fokusu

Parkovi osposobili varaždinski aerodrom, svjedodžba za 3C kategoriju stiže idući tjedan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon godina nebrige i sustavnog zapuštanja zgrade i okoliša Aerodroma Varaždin, isti bi se ponovno trebao staviti u punu upotrebu. Od kada je tvrtka Parkovi d.o.o. preuzela upravljanje Aerodromom Varaždin intenzivno se radi na ponovnom dobivanju aerodromske svjedodžbe.

Odrađeno je asfaltiranje stajanke čime je asfaltirano više od 3.000 kvadratnih metara prostora ispred hangara i upravne zgrade za parkiranje zrakoplova. Dodatno se sanirala i rulnica koja spaja stajanku i pistu.

Nakon asfalterskih radova obnovljena je horizontalna signalizacija stajanke i rulnice. Budući da su vremenski faktori oštetili površinu piste aerodroma, odrađena je sanacija piste koja je uključivala rezanje fuga, premaz primerom i zapunjavanjem bitumenskom emulzijom radi sprečavanja prodora različitih atmosferilija i sprječavanje daljnjeg oštećenja.

Osim radova na infrastrukturi aerodroma, kao ključan faktor za dobivanje svjedodžbe Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, izrađene su nove aerodromske i letačke karte, kao i novi elaborati koji zadovoljavaju trenutne standarde.

Veliki radovi obavljeni su i na košnji i uređenju okoliša aerodroma o čemu se godinama nije vodilo brige. Zapušten okoliš, obrasla ograda oko prostora aerodroma, te razno divlje raslinje kroz godine su dominirali prostorom aerodroma.

Ipak, Parkovi d.o.o. uspješno su sanirali i taj prostor aerodroma.

Svi ključni radovi su sada završeni i proces dobivanje svjedodžbe je pri kraju. Stoga tvrtka Parkovi d.o.o. očekuje da će i službena dozvola doći unutar nekoliko dana.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje