Povežite se s nama

Život i društvo

Izgradnja vrtića i dogradnja škole najvažniji za razvoj

Objavljeno:

- dana

Održan Dan općine Martijanec, mjesta čiji je nebeski zaštitnik sveti Martin

Usprkos skromnom proračunu, Općina Martijanec uspjela je ostvariti glavne ciljeve: ulagati u obrazovanje i izgradnju komunalne infrastrukture, a posebno su ponosni na velike pomake na području kulturno-sportskih aktivnosti.

Upravo je to istaknuo načelnik Općine Martijanec Marijan Horvat u nedjelju na svečanoj sjednici Općinskog vijeća održanoj povodom Dana općine Martijanec, čiji je nebeski zaštitnik sveti Martin.

Veliki napori

Trenutno u Martijancu ne postoji dječji vrtić. Roditelji svoju djecu voze u Ludbreg, Sveti Đurđ, Jalžabet pa čak i Varaždin. Želja svih u općini je da vrtić što prije otvori svoja vrata, a anketa koja je provedena među mještanima pokazala je da je zainteresiranih 110. – Da bi odgoj i obrazovanje naše djece bilo u skladu sa suvremenim životom, neophodna je izgradnja dječjeg vrtića. Sva dokumentacija za njegovu izgradnju je pripremljena i prijavljena Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta radi korištenja sredstava iz europskih fondova. Izgradnjom dječjeg vrtića otvorio bi se investicijski ciklus, prilika za domaću građevinsku operativu i mogućnost novog zapošljavanja. Vjerujemo da će Ministarstvo prepoznati napore ove sredine i pomoći nam u rješavanju ovog ogromnog problema te u našem daljnjem razvoju – istaknuo je načelnik Horvat.

Martijanec se ove godine upisao i na kartu europskih puteva sv. Martina

Vrtić u Martijancu trebao bi jednog dana osvanuti uz školu koju treba obnoviti. – Dogradnja osnovne škole kao promotora znanja i drugih aktivnosti djece na našem području je od izuzetnog značaja. Prema sadašnjim saznanjima, radovi na dogradnji i rekonstrukciji škole trebali bi započeti sljedeće godine. Očekujemo donošenje posljednjeg potrebnog dokumenta na općinskom vijeću kojim se u potpunosti otvara put realizacije dogradnje škole – rekao je Horvat.
Osnovna škola Martijanec doprinosi i odličnom radu Kulturno-umjetničkog društva Martijanec. – Svakim danom KUD jača učlanjivanjem najmlađih mještana što garantira opstojnost i očuvanje naše kulturne baštine. Ovaj proces odvija se u odličnoj suradnji sa školom pod rukovodstvom učiteljice Marine Hižak – veli načelnik. Uz KUD koji ima sve više članova načelnik je zadovoljan i napretkom sportskih društava, a posebno sportsko-rekreacijska udruga iz Sudovčine koja okuplja velik broj mladeži, djece, ali i odraslih.

Bolje sutra

Ove godine Martijanec tj. Župa svetog Martina postala je dio europskih puteva sv. Martina. – Francuski hodočasnik Hubert Morel obilazi puteve sv. Martina koji povezuju mnoge europske zemlje, a ove je godine posjetio i našu župu što nam pruža mogućnost razvoja kulturnih, vjerskih, ali i drugih oblika suradnje među ljudima i institucijama – podsjetio je okupljene Horvat.

Marijan Horvat: “Mještani Martijanca zaslužuju bolje sutra koje će osigurati bolji život našoj djeci”

Na svečanoj sjednici načelnik je svim mještanima čestitao Dan općine i blagdan Sv. Martina, a na velikoj pomoći zahvalio je županu Predragu Štromaru i njegovim suradnicima, ministarstvima, svim kolegama gradonačelnicima i načelnicima, javnim poduzećima, poslovnim partnerima, obitelji Zolar iz Slovenije, OŠ Martijanec i ravnateljici Sonji Huzjak, KUD-u Martijanec te svim vijećnicima koji su ga podupirali u radu u cilju razvoja općine.
– Veliko hvala i svim sumještanima koji su prepoznali rad i trud koji ulažem u razvoj i dobrobit općine te mi povjerili još jedan mandat. Smatram da ova općina odnosno njezini mještani zaslužuju bolje sutra koje će osigurati bolji život našoj djeci, a za to je vrijedno uložiti maksimalnu snagu i sposobnosti svih nas – poručio je Horvat.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Prodaje se parcela bivšeg Varteksa u Ivancu, početna cijena 3,4 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine RH objavilo je Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu RH.

Među njima je i poziv za kupoprodaju zemljišta i zgrada bivšeg Varteksa u Ivancu.

Radi se o parceli od 10.532 metara četvornih, a početna cijena je 3,4 milijuna kuna.

Rok za podnošenje ponuda je 22. prosinca 2021. do 10 sati.

Podsjetimo, u ožujku 2019. država je darovala kompleks Varteksa Gradu Ivancu, a tada su se najavljivali veliki projekti. Godinu dana kasnije Grad Ivanec vratio je spomenuto zemljište državi. Sada država ponovo to zemljište prodaje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policija za vikend u pojačanom nadzoru svih sudionika u prometu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje