Povežite se s nama

Međimurje

Izložba kreativnih žena za njihov dan u Muzeju Croata Insulanus

Objavljeno:

- dana

TKO ZNA – ZNA

Kretivni radovi kreativnih žena iz desetak međimurskih općina i gradova izloženi su u Muzeju Croata Insulanus u Prelogu.

Ovo je druga godina zaredom da kustosica Iva Kožnjak i predsjednica Književnoga kruga Prelog Marija Vuk organiziraju izložbu ženskih ručnih radova na temu cvijeća. U multimedijalnoj dvorani Muzeja pravi je proljetni ugođaj. Za to je zaslužno cvijeće izrađeno u raznim tehnikama, materijalima, oblicima i bojama.  Proljetnoj atmosferi dodatno su pridonijeli članovi Književnoga kruga Prelog. Oni su čitali svoje pjesme i poruke na temu cvijeća. Izložba se može razgledati do 10. travnja. Svojim su se radovima predstavili Jelena Kramar, Nevenka Kovačić, Ana Gosarič, Biserka Horvat, Marija Novak, Ivanka Novak, Ivanka Sinković, Vera Lipović, Ljubica Bubek, Marija Bermanec, Franciska Mesarić, Olga Hoblaj, Katarina Bašek, Milanka Krhač, Ana Gosarić, Sanda Bogdan, Marija Vuk, “Dinin kutak”, Udruga “Zora”, Udruga žena Općine Domašinec “Potočnica”, Udruga žena  “Priločko srce” i Klub “Duga” iz Preloga.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje