Povežite se s nama

Kultura

Izložba originalnih ilustracija Josipa Generalića “Tragom Bijelog jelena” u Ludbregu

Objavljeno:

- dana

U subotu, 8. svibnja, se u atriju dvorca Batthyany u Ludbregu otvara izložba “Tragom Bijelog jelena”, a skup je to originalnih ilustracija Josipa Generalića koji obuhvaća tri slikovnice.

Početak je u 19 sati, a izložba ostaje otvorena do 22. svibnja.

Tematski glavna slikovnica je “Bijeli jelen” koja se čita i kao lektira u osnovnoj školi, zatim imamo originalne ilustracije iz slikovnice “Zeko u autobusu” te imamo originalne ilustracije za slikovnicu “Maja i maslačak” za koju ne znamo još tekst, ali je locirano kako se zove autorica.

Reakcija posjetitelja na postavljenu izložbu je iznimno emotivna jer i mladog i starog vraća u vrijeme djetinjstva i svijet mašte. Glavni cilj izložbe je zapravo povezati nove generacije mladih sa svijetom mašte i šarenim svijetom spisateljstva i literarnih radova.

Do sada su održane tri izložbe i to u tri županije. Gotovo cijele ove kalendarske godine i sljedeće godine “Bijeli jelen” putuje u neki zanimljiv kutak Lijepe Naše.

Kultura

„Vilinsko igrišče“ u Kamenoj Gorici uz bogat kulturno-umjetnički program i zanimljive radionice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof i Kulturno-umjetničke udruge „Magda i Luisa“ iz Madžareva, u Kamenoj Gorici održava se osmo po redu „Vilinsko igrišče“. 

U Kamenoj Gorici će se tako u srijedu, 23. lipnja 2021., s početkom u 18.30 sati, uoči samog spomendana sv. Ivana Krstitelja, kod zvonika održati kulturno-umjetnički program u kojem sudjeluju Kulturna udruga „Sveti Martin“ – Dubrava, Katarina Zadrija – Vrbovec, Darko Foder – Ivanec, Dramska družina „Ozana“ – Visoko, Dramska družina „Videki“ – Novi Marof, Kulturno-umjetnička udruga „Magda i Luisa“ – Madžarevo i KUD „Kraljica mira“ – Podrute.

Posjetitelje očekuje bogat kulturno-umjetnički program, radionica slikanja, radionica pletenja vijenaca i kinča, radionica zvonjenja u zvoniku i degustacija domaćih kolača.

Nastavite čitati

Kultura

Sax in the City: ove srijede kod fontane na Kazališnom trgu koncert učenika na otvorenom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Kazališnom trgu, kod fontane, u srijedu, 16. lipnja, s početkom u 19 sati publici će se predstaviti kvartet saksofona Glazbene škole u Varaždinu – osnovnoškolci i kvartet saksofona Glazbene škole u Varaždinu – srednjoškolci.

Uz njih će nastupiti i kvartet saksofona Umjetničke škole Fortunat Pintarić iz Koprivnice.

Nastup će se održati na otvoreno, a ulaznica nema.

– Sve posjetitelje molimo da se u svakom trenu pridržavaju važećih epidemioloških mjera – poručuju iz Koncertnog ureda Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!