Otvorenje izložbe koja u zgradu Scheier i centar Čakovca dovodi aktualne teme društveno angažiranih i aktivističkih performansa koji su obilježili hrvatski kulturni i medijski prostor od 2000. do danas održat će se u četvrtak, 10. listopada, s početkom u 18 sati.

Riječ je o izložbi Zvonimira Dobrovića pod nazivom „Politički performans“.

Zvonimir Dobrović je kustos, producent i kulturni menadžer. Kao umjetnički direktor udruge Domino poznat je i kao osnivač Queer Zagreb festivala, festivala Perforacije, ali i brojnih drugih međunarodnih projekata. Svoja predavanja o menadžmentu u kulturi i kuriranju, među ostalim, održao je i na američkim sveučilištima Columbia i NYU.

Autor će povodom izložbe više o svojem radu, umjetnosti, aktivizmu i performansu otkriti na javnom razgovoru koji će se održavati u zgradi Scheier u srijedu, 16. listopada, s početkom u 18 sati.

Izložba obuhvaća performanse Siniše Labrovića, Vlaste Delimar, Željka Zorice Šiša, Slavena Tolja, Ine Sladić, inicijative „Kulturnjaci 2016“ i Brune Isakovića, a uz njih će se predstaviti i radovi tematski vezani uz društvene promjene kao što su „Duchampovi svjedoci“ Milijane Babić, „Superevolucija“ Marka Markovića, „Hrvatska narodna predaja“ Selme Banić i „Zbor“ Kate Mijatović.

Komentari

Komentara

loading...