Udruga za očuvanje tradicijske baštine Kućana i Zbelave „Hajdina“ poziva na 8. Dane hajdine koji će se održati od 21. do 29. rujna u Kućan Marofu.

U subotu, 21. rujna, u 17 sati u društvenom domu Kućan Marof bit će izloženi likovni radovi Dominika Višnjića, studenta 1. godine Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Izložba nosi naziv „Krej Plitvice tri su bile, jel’ su to ponevke vile?“.

U utorak, 24. rujna, organiziran je cjelodnevni posjet učenika Srednje gospodarske škole iz Križevaca OPG-ovima Pocedulić i Petrović.

U društvenom domu u Kućan Marofu u petak, 27. rujna, u 17 sati bit će održana „Hajdinska večer“ uz nastup Hajdina benda i Tamburaškog orkestra Varaždinske glazbene udruge.

Posljednjega dana, 29. rujna, u 14 sati u župnoj crkvi Uskrsnuća Isusova u Kućan Marofu slijedi blagoslov, a pola sata kasnije demonstracija žetve na polju heljde iza crkve.

Priprema se mimohod do mjesta priredbe – šatora iza ugostiteljskog objekta „Buba“. Pucanj iz kubura izvest će Kuburaško društvo „Glasna kubura“ Kamenica.

Nakon demonstracije starih zanata poput košaraštva i ručnih radova; lepoglavske čipke i rada na stopi, u 16 sati slijedi priredba.

Nastupat će KUD Kupljenovo, zbor Kapela Paulina Warasdin, Folklorno tamburaški ansambl „MAK“, Trnovec, Sonja Mikulić i folklorna grupa VII. OŠ Varaždin.

Komentari

Komentara