Povežite se s nama

Život i društvo

Izložba, stari zanati, mimohod, folklor i puno dobre zabave na 8. Danima hajdine u Kućan Marofu

Objavljeno:

- dana

Udruga za očuvanje tradicijske baštine Kućana i Zbelave „Hajdina“ poziva na 8. Dane hajdine koji će se održati od 21. do 29. rujna u Kućan Marofu.

U subotu, 21. rujna, u 17 sati u društvenom domu Kućan Marof bit će izloženi likovni radovi Dominika Višnjića, studenta 1. godine Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Izložba nosi naziv „Krej Plitvice tri su bile, jel’ su to ponevke vile?“.

U utorak, 24. rujna, organiziran je cjelodnevni posjet učenika Srednje gospodarske škole iz Križevaca OPG-ovima Pocedulić i Petrović.

U društvenom domu u Kućan Marofu u petak, 27. rujna, u 17 sati bit će održana „Hajdinska večer“ uz nastup Hajdina benda i Tamburaškog orkestra Varaždinske glazbene udruge.

Posljednjega dana, 29. rujna, u 14 sati u župnoj crkvi Uskrsnuća Isusova u Kućan Marofu slijedi blagoslov, a pola sata kasnije demonstracija žetve na polju heljde iza crkve.

Priprema se mimohod do mjesta priredbe – šatora iza ugostiteljskog objekta „Buba“. Pucanj iz kubura izvest će Kuburaško društvo „Glasna kubura“ Kamenica.

Nakon demonstracije starih zanata poput košaraštva i ručnih radova; lepoglavske čipke i rada na stopi, u 16 sati slijedi priredba.

Nastupat će KUD Kupljenovo, zbor Kapela Paulina Warasdin, Folklorno tamburaški ansambl „MAK“, Trnovec, Sonja Mikulić i folklorna grupa VII. OŠ Varaždin.

Život i društvo

Asfaltira se cesta u Čurilovcu, gradonačelnica Ratković obišla radove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Grada Varaždinskih Toplica i ove se godine nastavilo s unapređenjem komunalne infrastrukture, a među kapitalnim projektima je modernizacija i rekonstrukcija cestovnih kolnika i nogostupa.

Za tu su namjenu u gradskom proračunu predviđena sredstva od gotovo 1,6 milijuna kuna.

Budući da je na području grada Varaždinskih Toplica čak 200 kilometara nerazvrstanih cesta, među prioritetima aktualne gradske vlasti je i uređenje upravo tih cesta i to u svim mjesnim odborima, stoga su ovih dana krenuli radovi u Mjesnom odboru Čurilovec. Riječ je o modernizaciji kolničkog zastora, odnosno asfaltiranju nerazvrstane ceste NC 1-068, na dionici dugoj 190 metara i širine 3 metra.

– Mnogo se radi u Varaždinskim Toplicama, ali osim što želimo urediti centar grada, važno nam je i kako se živi u svim našim mjesnima odborima. Trudimo se, a tako ćemo i nastaviti, kako bi naši građani bez obzira na to u kojem dijelu Varaždinskih Toplica žive imali uvjete i standard kakve imaju i stanovnici većih gradova. Kako mi to volimo reći, želimo asfalt ne samo do svake zgrade ili kuće, već i do svake klijeti – istaknula je toplička gradonačelnica Dragica Ratković prilikom obilaska radova.

Za asfaltiranje nerazvrstane ceste u Čurilovcu u proračunu je predviđeno oko 120.000 kuna.

Nastavite čitati

Život i društvo

PU varaždinska u 24 sata utvrdila 117 prekršaja prekoračenja brzine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su jučer, 21. travnja, od 00.00 do 24.00 sati na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani 24-satni nadzor brzine.

Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 117 prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine kretanja i 12 ostalih prekršaja.

Nadzor brzine proveden je na ukupno 65 različitih lokacija, od kojih su sve navedene lokacije prema prijedlozima građana, a nadzor na nekim lokacijama je proveden u više navrata.

Najveća brzina od 115 km/h očitana je u Ulici Banjšćina u Gornjem Knegincu, na mjestu gdje je ograničenje 50 km/h. Za počinjeni prekršaj, vozaču prijeti izricanje novčane kazne do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, te izricanje zaštitne mjere do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Za vrijeme provođenja akcije evidentirana je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom, te jedan prometni događaj na cesti u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Uzrok smrtnog stradavanja biti će poznat nakon obdukcije.

Nastavite čitati