Povežite se s nama

U fokusu

Kad je u pitanju dobro vino nema podjele na lijeve i desne: političari svih opcija stigli su na izložbu VINEA

Objavljeno:

- dana

VINEA 2017.

Lovrini vinogradi i slovensko Vinogradništvo Šenveter šampioni su ovogodišnje izložbe vina u Vinici, Vinea 2017.

Za ocjenu su predana 302 uzorka vina. Podijeljena su 48 zlata, 128 srebra i 80 priznanja što govori o kvaliteti izložbe.  – Kvaliteta je svake godine sve bolja – rekao je Zvonko Rožmarić, predsjednik Organizacijskog odbora izložbe.

Titulu šampiona Udruge VINEA ponijeli su Lovrini vinogradi su sa dva vina, Sauvignonom i sivim Pinotom dok je šampion izložbe vino Sauvignon Vinogradništva Šenveter iz slovenske Svete Ane.

Vinogradari su se na svečanoj izložbi u subotu, 04. ožujka, složili o dobroj kvaliteti lanjske berbe. Ali Viničanci su oduvijek bili ponosni na svoje vino. – Viničko se vino pilo na bečkom dvoru. Rijetko koji žitelj ovdje nema svoja vina, a ovo je najznačajnija manifestacija u kraju, to je vinički brend – istaknuo je načelnik Vinice, Marijan Kostanjevac. Načelnik je vinare nazvao dobrim promotorima Općine.  

Tajnu dobrog vina otkrio je ovogodišnji šampion, Marijan Matijašec . – Tajna je u dobrom grožđu i kvalitetnoj preradi određene sorte. Mi imamo sedam sorti – rekao je

U Lovrinim vinogradima se godišnje na šest hektara proizvede 40 000 litara vina, čime spadaju među veće proizvođače u kraju. – Izložba je podstrek vinarima koji danas prezentiraju svoja vina i uspjeh koji su ostvarili u godini. Ona potiče na više i bolje – zaključio je nagrađeni vinar.

VINEA 2017. okupila je političare svih političkih opcija. Domaćin Marijan Kostanjevac je ugostio župana Predraga Štromara, saborske zastupnike Josipa Križanića i Anđelka Stričaka, županijsku vijećnicu Nadicu Dreven Budinski te načelnike općina Varaždinske županije. 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

T. Bartolovečki: Šamec odlazi u političku mirovinu, HNS predstavio svog novog kandidata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kandidat Hrvatske narodne stranke za načelnika Općine Trnovec Bartolovečki bit će Miro Koren.

Kako je najavio na današnjem predstavljanju kandidature, nakon osam godina mandata stranačkog kolege Zvonka Šameca, nastavit će razvoj Općine i realizaciju velikih projekata.

Koren je uvodno zahvalio Zvonku Šamecu na svemu što je u proteklih osam godina učinio za mještane općine Trnovec Bartolovečki.

Podsjetio je da je najviše uloženo u Aglomeraciju Varaždin na području općine, u izgradnju i održavanje prometnica, obnovu društvenih domova. Naglasio je da je, uz velike projekte, najvažnije ulaganje u mlade.

– A kako bismo pomogli prije svega mlade obitelji s djecom povećat ćemo naknade za novorođene na 3.000 kuna za svako dijete te 1.000 kuna više za svako naredno dijete u obitelji. Sufinancirat ćemo vrtiće sa 70 %, proširiti i dograditi dječji vrtić u Trnovcu – najavio je Koren.

Dodao je da će roditelji u potpunosti biti oslobođeni plaćanja produženog boravka u osnovnim školama u Trnovcu i Šemovcu i troškova školske kuhinje za učenike iz obitelji slabijeg socijalnog statusa. Najavio je izgradnju POS stanova te besplatni priključak kanalizacije mladima za kupnju ili izgradnju prve nekretnine. U programu HNS-ovog kandidata za načelnika je i uređenje groblja u Bartolovcu, adaptacija grobne kuće u Šemovcu uz proširenje nadstrešnice te izgradnja parkirališta i prilaza groblju. Nastavit će poticanje razvoja gospodarstva i poljoprivrede. Najavio je i projekt izgradnje kulturnog i vatrogasnog centra za koji je dokumentacija pripremljena. Nastavit će s podupiranjem projekata i programa udruga te brigom za mještane treće životne dobi kojima će se uz isplatu božićnica osigurati i uskrsnice.

Nastavite čitati

U fokusu

U Lepoglavi razočarani HDZ-ovci na izbore izlaze s nezavisnim listama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz poruku “ZAJEDNO za naš grad”, 17. je travnja u Lepoglavi svoju kandidaturu, kao nezavisni kandidat, za gradonačelnika Grada Lepoglave istaknuo Robert Maček.

Riječ je o osobi koja je svoju političku karijeru gradila u HDZ-u, obnašajući u tom periodu dužnosti predsjednika Gradskog vijeća Grada Lepoglave te gradskog i županijskog vijećnika. Nakon unutarstranačkih promjena odlučio se za samostalan politički put, na kojem će, kako ističe, svojim angažmanom i djelovanjem i dalje pridonositi boljitku i razvoju Grada Lepoglave.

– Želim da Grad Lepoglava bude sredina koja će građanima pružati sve uvjete potrebne za ugodan i kvalitetan život. Svojim iskustvom, angažmanom, djelovanjem i, što je izuzetno važno, u zajedništvu s građanima, to mogu i ostvariti – objasnio je Robert Maček razloge svoje kandidature.

Predstavljajući svoju kandidaturu, istaknuo je da je ona nastavak, odnosno nadogradnja svega što je tokom svog prethodnog političkog djelovanja radio za dobrobit Grada Lepoglave i njenih građana. Daljnje rješavanje infrastrukturne problematike, prije svega vodoopskrbe i elektroopskrbe, važna je odrednica tog programa, kojim se, kad je komunalna infrastruktura u pitanju, najavljuje i nastavak cestogradnje. U planu je i plinofikacija gradskih područja koja nemaju opskrbu plinom.

Nastavite čitati