Povežite se s nama

U fokusu

Kad je u pitanju dobro vino nema podjele na lijeve i desne: političari svih opcija stigli su na izložbu VINEA

Objavljeno:

- dana

VINEA 2017.

Lovrini vinogradi i slovensko Vinogradništvo Šenveter šampioni su ovogodišnje izložbe vina u Vinici, Vinea 2017.

Za ocjenu su predana 302 uzorka vina. Podijeljena su 48 zlata, 128 srebra i 80 priznanja što govori o kvaliteti izložbe.  – Kvaliteta je svake godine sve bolja – rekao je Zvonko Rožmarić, predsjednik Organizacijskog odbora izložbe.

Titulu šampiona Udruge VINEA ponijeli su Lovrini vinogradi su sa dva vina, Sauvignonom i sivim Pinotom dok je šampion izložbe vino Sauvignon Vinogradništva Šenveter iz slovenske Svete Ane.

Vinogradari su se na svečanoj izložbi u subotu, 04. ožujka, složili o dobroj kvaliteti lanjske berbe. Ali Viničanci su oduvijek bili ponosni na svoje vino. – Viničko se vino pilo na bečkom dvoru. Rijetko koji žitelj ovdje nema svoja vina, a ovo je najznačajnija manifestacija u kraju, to je vinički brend – istaknuo je načelnik Vinice, Marijan Kostanjevac. Načelnik je vinare nazvao dobrim promotorima Općine.  

Tajnu dobrog vina otkrio je ovogodišnji šampion, Marijan Matijašec . – Tajna je u dobrom grožđu i kvalitetnoj preradi određene sorte. Mi imamo sedam sorti – rekao je

U Lovrinim vinogradima se godišnje na šest hektara proizvede 40 000 litara vina, čime spadaju među veće proizvođače u kraju. – Izložba je podstrek vinarima koji danas prezentiraju svoja vina i uspjeh koji su ostvarili u godini. Ona potiče na više i bolje – zaključio je nagrađeni vinar.

VINEA 2017. okupila je političare svih političkih opcija. Domaćin Marijan Kostanjevac je ugostio župana Predraga Štromara, saborske zastupnike Josipa Križanića i Anđelka Stričaka, županijsku vijećnicu Nadicu Dreven Budinski te načelnike općina Varaždinske županije. 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

FOTO Dijelove županije zahvatila tuča, opet stradao bukovečki kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Oko 15 sati u dijelovima Varaždinske županije pala je tuča. Čitatelji nam javljaju da je ponovno stradao bukovečki kraj gdje  je pala tuča veličine lješnjaka.

– Padalo je nekoliko minuta, na sreću nije bilo kao prošli put kad nije bilo kuće ili automobila koji nije bio oštećen – kažu nam mještani bukovečkog kraja.

Konačna šteta će se utvrditi naknadno.

Tuča veličine teniskih loptica potpuno uništila nasade u Velikom Bukovcu, razbijeni su staklenici i prozori automobila!

Nastavite čitati

U fokusu

Jedna hrvatska tvrtka svojim radnicima u listopadu će isplatiti jednokratnu naknadu od 750 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Podravka ove godine obilježava 75 godina poslovanja, a tim povodom svim svojim zaposlenicima u listopadu će isplatiti jednokratnu naknadu od 750 kuna.

Umjesto organiziranja proslava i domjenaka u ovim izazovnim vremenima, Uprava Podravke na ovaj se potez odlučila kako bi zahvalila svakom zaposleniku ponaosob, jer upravo su zaposlenici pokretači uspjeha koprivničke kompanije te nositelji tradicije koja se prepoznaje na pet kontinenata i u više od sedamdeset zemalja diljem svijeta. Osim toga, Podravka nije zaboravila ni svoje umirovljenike i radnike koji imaju pravo na jubilarnu nagradu te je povodom 75. obljetnice i za njih pripremila posebne poklon pakete proizvoda.

„Ovu obljetnicu želimo obilježiti na način primjeren vremenu i izazovima s kojima se naši sugrađani suočavaju, pogotovo kada se radi o kućnim budžetima. Stoga, 75. obljetnicu nećemo obilježavati prijemima, skupim domjencima, večerama ili proslavama. Umjesto toga, svim radnicima Podravke i Mirne isplatit ćemo jednokratan dodatak na plaću od 750 kuna. Na taj način želimo im zahvaliti na predanom radu, trudu, energiji i znanju kojega svakodnevno ulažu kako bi Podravka bila ovako uspješna internacionalna kompanija“, poručila je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

Podravkina tradicija duga 75 godina započela je daleke 1947. godine, kada je radionica za preradu voća braće Wolf dobila naziv Podravka. Sve do danas, u Koprivnici je stasala multinacionalna kompanija koja svoje proizvodne i trgovačke podružnice ima u čak 17 država, a proizvode pod brendovima Vegeta, Lino, Lino Lada, Dolcela i drugi, prodaje na više od čak sedamdeset tržišta diljem svijeta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje