Povežite se s nama

Crna kronika

Izvanraspravno vijeće odlučuje o istražnom zatvoru za optuženog bankara

Objavljeno:

- dana

STANKO BRAŠNIĆ OPET SE NIJE POJAVIO NA SUDU

Varaždinac Stanko Brašnić (50), optužen da je tijekom 2012. za sebe uzimao novac s devizne štednje klijenata banke u kojoj je radio, nije se pojavio ni na današnjem ročištu na Županijskom sudu u Varaždinu.

Na današnju raspravu trebali su ga privesti policajci, no policajac je ujutro prije rasprave obavijestio sutkinju da Brašnića nisu zatekli na kućnoj adresi u Varaždinu, a njegova je žena rekla da već dulje vrijeme živi i radi u Švicarskoj, da kući u Hrvatsku dolazi povremeno te da će najvjerojatnije doći u vrijeme Božićnih blagdana.

Brašnićeva braniteljica rekla je, pak, da joj je klijent javio mailom da ne može doći na raspravu, jer ima veliki obujam poslova i njegov poslodavac nema razumijevanja za izostanke s posla. Rekla je i da je Brašnić u pregovorima s kupcem kuće te da novac očekuje svaki čas, čime bi se stvorile pretpostavke za obeštećenje vjerovnika.

Ne krije se

Brašnić je, inače, prema optužnici, u tri mjeseca ukrao ukupno 50.500 eura, a radio je kao osobni bankar u poslovnici jedne od najvećih banaka u Hrvatskoj. Nakon što su ga zbog sumnje da čini kaznena djela prijavili predstavnici banke, Brašnić je priznao da je novac uzimao i obećao da će ga vratiti, međutim, to se još nije dogodilo.

Tužitelj je na današnjem ročištu predložio da se Brašniću odredi istražni zatvor, jer sve upućuje na to da je u bijegu, a i očito izbjegava doći na raspravu, jer nedolaske nije opravdao. Brašnićeva odvjetnica tome se usprotivila, jer Brašnić “nit´ se krije, nit´bježi”, već poslodavac nema razumijecanja za izostanke s posla.

– Plaćom koju tamo zarađuje uzdržava čitavu obitelj i ne može riskirati odlazak s posla protivno volji poslodavca – rekla je braniteljica.

O prijedlogu za određivanje istražnog zatvora odlučivat će Izvanraspravno vijeće Županijskog suda.

Izvor:
Foto: Siniša Sović

Crna kronika

U Lepoglavi vozač napuhao 3.13 promila, a drugi Lužanom Biškupečkim jurio 108 km/h

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

alkohol, pijani vozač

U subotu, 24. srpnja, u 00.00 sati u ulici Ivana Mažuranića u Lepoglavi, policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 52-godišnjak.

Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 3.13 g/kg.
Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv okrivljenika policijski službenici podnijeli su optužni prijedlog.

Policija je javili i o drugim pijanim vozačima.

U petak, 23. srpnja u 23.20 sati u Lužanu Biškupečkom, policijski službenici Mobilnog tima Policijske uprave varaždinske specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja tzv. presretačem zaustavili su osobno vozilo kojim je brzinom od 108 km/h u naseljenom mjestu gdje je brzina ograničena na 60 km/h upravljao mladi vozač starosti 22 godine. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.58 g/kg.
Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu do 12.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije 2 mjeseca, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje 6 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 24. srpnja u 19.07 sati na županijskoj cesti 2072 između Luke Ludbreške i Svetog Đurđa, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su vozača mopeda kojim je upravljao 42-godišnjak.
Provjerama je utvrđeno da upravlja neregistriranim mopedom i pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.77 g/kg. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv okrivljenika policijski službenici podnijeli su optužni prijedlog.

U subotu, 24. srpnja u 12.30 sati u Apatiji, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 42-godišnjak.
Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.69 g/kg. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv okrivljenika policijski službenici podnijeli su optužni prijedlog.

Nastavite čitati

Crna kronika

Na Forestlandu “palo” 16 osoba, policija zaplijenila gotovo 19 grama marihuane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske na glazbenom festivalu Forestland, koji je održan od 23. do 25. srpnja, proveli su pojačani nadzor aktivnosti suzbijanja zlouporabe opojnih droga.

Utvrdili su ukupno 16 prekršaja neovlaštenog posjedovanja droge.

Tako je kod 16 osoba starosti od 16 do 30 godina pronađeno ukupno 18,82 grama droge marihuane, 12,26 grama droge speed, 22,16 grama psilocibina i 0,15 grama droge MDMA.

Sve osobe su prekršajno sankcionirane radi počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!