Povežite se s nama

Međimurje

Izvedbe predstava selničkih školaraca odsad uz vrhunski razglas

Objavljeno:

- dana

Općina odriješila kesu

Učenici Osnovne škole Selnica svake godine u više navrata svoje sumještane iznenade zanimljivim priredbama koje marljivo uvježbavaju u suradnji s nastavnicima, a odsad će njihovi scenski nastupi biti još upečatljiviji.

Naime, njihove priredbe se održavaju u školskoj športskoj dvorani, koja je jako velika i, nažalost, ima slabo ozvučenje. Ovakvoj situaciji odlučio je stati na kraj načelnik Ervin Vičević, odlučivši da će Općina Selnica osnovnoj školi darovati razglas vrijedan čak 27.000 kuna. Dar je stigao školarcima tik prije božićne priredbe, tako da su roditelji, rodbina i svi posjetitelji prigodne priredbe konačno mogli u potpunosti čuti dječje nastupe i uživati u njima. Razglas će dobro doći i dramskoj družini nižih razreda, za čije se predstave otimaju organizatori kulturnih događanja diljem Međimurju i izvan njega.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Prelog: podijeljene nove 22 naknade za novorođenu djecu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio VIPRO

Drugi puta ove godine, u četvrtak, 24. lipnja, Grad Prelog podijelio je naknade za novorođenu djecu. Naknade za prvo dijete roditelja podnositelja zahtjeva iznose 2000 kuna, za drugo dijete 2500 kuna, za treće dijete 3.000, za četvrto 4500, a za peto dijete roditelja podnositelja zahtjeva 5500 kuna.

Roditelji i dalje ostvaruju pravo i na poklon bon za novorođeno dijete u visini od 500 kuna. Gradonačelnik Ljubomir Kolarek ovom je prilikom podijelio 22 naknade i to šest naknada za prvorođeno dijete, 11 za drugo dijete u obitelji, četiri naknade za treće dijete te jednu naknadu za četvrto dijete u obitelji. Ukupno je podijeljeno 55.000 kuna, uz 11.000 kuna kroz poklon bonove.

Nastavite čitati

Međimurje

Nedelišće: „Međimurje u pokretu” na Tratama uz prezentaciju sportova i zajedničko vježbanje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na prostoru Sportsko-rekreacijskog centra Trate u Nedelišću u subotu, 26. lipnja, bit će održano prvo od pet velikih masovnih sportskih okupljanja pod nazivom „Međimurje u pokretu”.

Riječ je o svojevrsnom festivalu sporta na kojem će se u vremenu od 9 do 12 sati predstaviti sportski klubovi i udruge s područja Općine Nedelišće. Područje nogometnog igrališta bit će podijeljeno prema sportovima u sektore u kojima će biti održane demonstracije, a i sami posjetitelji imat će mogućnost okušati se u nekima od njih.

U 10.15 je predviđena kratka pauza tijekom koje će se posjetitelji moći priključiti zajedničkom vježbanju koje će predvoditi proslavljeni hrvatski olimpijac i najbolji hrvatski atletičar Branko Zorko, kao i sportaš iznenađenja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!