Povežite se s nama

Sport

Izvrstan Karlo Rajković stigao do čak šest medalja na Otvorenom prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Izniman uspjeh

U Splitu je proteklog vikenda održano Otvoreno Prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom. U jakoj konkurenciji od 120 plivača iz 18 klubova, te reprezentacija Mađarske, Slovenije, Malezije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, Varaždinac Karlo Rajković ima razloga za slavlje.

U svih pet utrka u kojima je nastupio, osvojio je medalje. U „svojoj“ disciplini – 100 m leptir –  osvojio je prvo mjesto i doplivao do srebra u otvorenoj kategoriji. Osvojio je prvo mjesto na 200 metara mješovito, do je do srebra stigao na 100 slobodno, 100 metara prsno i 50 metara leptir.

Uz ukupno 6 medalja koje je pridodao svojoj riznici, Karlo je otplivao i osobne rekorde na 200 mješovito i 100 prsno.

Izvor:
Foto:

Sport

Nikola Jelić drugi je put u karijeri proglašen najboljim sucem futsala na svijetu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nikola Jelić drugi je put u karijeri proglašen najboljim sucem futsala na svijetu, objavio je HNS.

Jelić je u izboru prestižnog portala Futsalplanet zaslužio laskavu titulu za 2020. godinu, premoćno osvojivši najviše glasova među kontrolorima suđenja, trenerima, igračima, novinarima i drugim sportskim djelatnicima s međunarodnom reputacijom u futsalu.

Jelić, koji je osvojio 658 glasova, ispred Ruskinje Irine Velikanove (479) i Švicarca Daniela Matkovića (357), najboljim futsalskim sucem na svijetu proglašen je i 2018. godine, a godinu dana poslije u istom je izboru osvojio drugo mjesto. Nikola Jelić već je već nekoliko godina u samom vrhu svjetskog suđenja, što mu osigurava sudjelovanje na najvećim europskim i svjetskim natjecanjima u futsalu.

Nikola Jelić: “Trud i rad uvijek se isplate, a najveća podrška je obitelj”

Futsalplanet Awards 2020 dodjeljuje se za najbolje igrače i golmane u muškoj i ženskoj konkurenciji, najbolje klubove i reprezentacije, trenere, najbolje mlade igrače te suce.

Nastavite čitati

Sport

Novi rekord varaždinske atletičarke Klare Košćak na mitingu u Osijeku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Osijeku je u subotu, 23. siječnja, održan atletski miting na kojem su nastupile tri varaždinske atletičarke, koje su donijele tri pobjede i jedan državni rekord za Atletski klub Sloboda Varaždin.

Najuspješnija je bila Klara Košćak, koja je na 60 m s preponama pobijedila i oborila svoj državni rekord za 8 stotinki, koji sad iznosi 8,33. Klara je pobijedila i na 60 m s novim osobnim rekordom 7,70 te ju je jedna stotinka dijelila od državnog rekorda.

Košćak je nastupila u skoku u dalj i pobijedila sa skokom 5,37, što je njezin novi osobni rekord. Na 60 m je nastupila Viktorija Vujović, koja se plasirala na 5. mjesto rezultatom 7,97.

Nastavite čitati