Povežite se s nama

Crna kronika

Jahao na konju, pa ih “pokupio” automobil: prometne nesreće jučer i u Presečnom, Podevčevu i Breznici

Objavljeno:

- dana

U proteklih 24 sata primljeno je 21 poziva koji se odnose na intervencije hitne medicinske pomoći ili savjetodavnu medicinsku pomoć, javlja varaždinski Područni ured za zaštitu i spašavanje.

FOTO Donosimo prve fotografije s mjesta teške nesreće u Donjoj Voći u kojoj je nastradalo pet osoba

Osim što se jučer u večernjim satima dogodio sudar dva vozila na cesti u Donjoj Voći, o čemu smo izvijestili, automobili su se sudarili i u Podevčevu, bez ozlijeđenih osoba.

U Presečnom je osobno vozilo naletjelo na pješaka, koji je ozlijeđen, a u Breznici se dogodilo slijetanje s ceste.

Također, osobno je vozilo na varaždinskom području naletjelo na osobu koja je jahala na konju, a ta osoba je ozlijeđena.

Vatrogasci su gasili požar na objektu u Dravskoj ulici u Trnovcu Bartolovečkom.

Crna kronika

Redar u Sračincu udario u glavu 16-godišnjaka i ozlijedio ga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U petak, 3. veljače, oko 22.00 sati u Varaždinskoj ulici u Sračincu, ispred šatora gdje se održavalo javno okupljanje, došlo je do međusobnog naguravanja i fizičkog obračuna između 16-godišnjaka i 54-godišnjaka, koji je na okupljanju obavljao poslove redara, javila je PU varaždinska.

Tom je prilikom 54-godišnjak udario 16-godišnjaka u predjelu glave i nanio mu ozljede. Na mjesto događaja izašli su djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije koji su 16-godišnjaka prevezli u Opću bolnicu Varaždin, gdje su mu ozljede okvalificirane kao lakše.

54-godišnjak je doveden u PP Varaždin gdje je provedeno kriminalističko istraživanje, te će se protiv istog podnijeti kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu zbog nanošenja tjelesnih ozljeda. O navedenom će se događaju obavijestiti Državni inspektorat te Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Varaždin, radi poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti.

Nastavite čitati

Crna kronika

Maloljetnik javio policiji da ozlijeđeni pješak krvari nakon naleta automobila, dojava je bila lažna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Temeljem zaprimljene obavijesti Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije provedeno je kriminalističko istraživanje nad mlađim maloljetnikom s područja Međimurske županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela lažne uzbune.

Naime, osumnjičeni je u utorak, 24. siječnja ove godine u 19:41 sati putem mobilnog telefona obavijestio hitnu medicinsku pomoć da je na cesti kod Gornjeg Hrašćana, u smjeru Paraga, došlo do naleta osobnog automobila na pješaka, koji krvari uslijed zadobivene ozljede noge. Takva dojava iziskivala je žurno djelovanje hitne medicinske pomoći i policije koji su odmah upućeni na mjesto događaja, ali je provedenim postupanjem utvrđeno da se radi o lažnoj  dojavi.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni mlađi maloljetnik počinio opisano kazneno djelo lažne uzbune te će se prama njemu podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje