Povežite se s nama

Međimurje

Jakovu stube više nisu prepreka

Objavljeno:

- dana

POHVALNO

Početkom su godine Karmen i Robert Vincek, uz pomoć Općine Gornji Kneginec, pokrenuli akciju prikupljanja sredstava za kupnju vertikalne podizne platforme za svog sina s teškim invaliditetom. 13-godišnji Jakov iz Turčina imao je konvulzije 14 dana nakon rođenja te je prebolio teški bakterijski meningitis u ranoj novorođenačkoj dobi. 

Bolest je ostavila višestruka i trajna oštećenja zbog kojih je Jakov na nivou teže mentalne retardacije, nesposoban za socijalni kontakt te potpuno ovisan o pomoći drugih. Ima ugrađene Pudenzove pumpice i boluje od cerebralne paralize.
Jakov je jedino dijete svojih roditelja te s njima živi u dvosobnom stanu na katu kuće. Majka Karmen na sebe je preuzela njegu Jakova te ga je svakodnevno nekoliko puta nosila gore i dolje po stubama zbog odlaska u školu i na vježbe, čime je Jakov bio izložen opasnostima pada. Kako vrijeme odmiče, Jakov ima sve više kilograma i sve ga je teže nositi. Vertikalna platforma bila je nužna kako bi se Jakov mogao lakše i sigurnije kretati te kako bi mu se osigurala bolja kvaliteta života.
Uz Općinu Gornji Kneginec, koja je i sama donirala financijska sredstva, u akciju prikupljanja pomoći bila je uključena i humanitarna udruga „Bedem ljubavi“ Varaždin. Tijekom trajanja humanitarne akcije, u vrlo je kratkom vremenu prikupljeno potrebnih 100 tisuća kuna. Tim je sredstvima kuća nadograđena voznim oknom lifta te je nabavljena i ugrađena podizna platforma. U petak, 10. srpnja, obitelj Vincek i malog Jakova obišla je delegacija sastavljena od predstavnika Općine Gornji Kneginec, humanitarne udruge „Bedem ljubavi“ i tvrtke Lumini centar, koja je jedan od većih donatora ove humanitarne akcije. Obitelj Vincek zahvaljuje svim donatorima na pruženoj pomoći, bilo financijskoj ili u potrebnom građevinskom materijalu.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prvi od boraca za poziciju međimurskog župana najavio objavu kandidature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Poznat je prvi službeni kandidat za župana Međimurske županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus uputio je, naime, poziv na predstavljanje svoje kandidature u ponedjeljak, 18. listopada, u 10 sati ispred Doma sindikata u Čakovcu.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nastavite čitati

Međimurje

Danas u Međimurju 36 novozaraženih koronom, oporavile su se 24 osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 180 uzoraka, od čega je evidentirano 36 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 20% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavile su se 24 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 197. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 71.679 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenta, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje