Povežite se s nama

Glazba

Jam Ritual prodrmat će i publiku INmusic festivala

Objavljeno:

- dana

Mladi Varaždinci osvajaju velike pozornice diljem Hrvatske

Perspektivan mladi varaždinski rock-blues bend Jam Ritual prodrmao je protekli tjedan zagrebačku Tvornicu kulture. Kao predgrupa blues-rock grupi Rival Sons, uspjeli su osvojiti zagrebačku publiku, a dojmovi su pozitivni i od strane benda. – Bio je to odličan koncert i dvorana je bila puna – složili su se članovi benda.

No to je tek jedan u nizu koncerata koje su dečki održali i koje će održati u narednom periodu. Naime, već sljedeći vikend koncert će održati na poznatom INmusic festivalu koji će se održati nadolazeći vikend na zagrebačkom Jarunu te se time staviti ponovo na listu uz svjetski poznate glazbene izvođače.

Za nastup na INmusicu izborili su se brojnim glasovima fanova, a na pozornici će nastupiti uz Dirty Way Out, a prije bendova Plan B i Gorilazz. Naravno, za njih je to velika stvar i reakcije su izuzetno pozitivne. – Sretni smo i nadamo se da će nam ovaj koncert pomoći i u daljnjim angažmanima – rekli su dečki iz benda.
 
Svi koji žele uživati u njihovoj svirci i podržati ove mlade glazbenike, neka dođu u prve redove ispred glavne pozornice 28. lipnja u 17.30 sati. Bit će to, u svakom slučaju, odličan uvod u festivalski vikend.

Sve popularniji

Ovaj varaždinski bend dosad je održao četrdesetak koncerata, a neki od značajnijih su oni na varaždinskom Korzu, u njemačkom gradu Ravensburgu gdje su bili jedni od headlinera. Nedavno su objavili svoj prvi singl Leavin’ Home te su skočili na visoko drugo mjesto ljestvice najboljih rock bendova u ovom djelu Hrvatske, a na prestižnoj stranici Reverb Nation za promociju svih svjetskih bendova.
U svakom slučaju, ako se nađete u blizini zagrebačkog Jaruna ili odlučite posjetiti INmusic, vjerujemo da se nećete razočarati.

Izvor:
Foto:

Glazba

Jazz/fusion kvintet Buzzers na Maloj sceni “Vinko Lisjak” u Čakovcu 28. veljače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

buzzers

U sklopu jazz srijede na Maloj sceni “Vinko Lisjak” u Čakovcu će 28. veljače s početkom u 20 sati nastupiti jazz kvintet Buzzers.

Sastav je osnovan 2017. godine kako bi promovirao autorske skladbe u izvedbi svojih članova. Stilski, radi se o fusionu, grooveu, odnosno jazzu. Osim autorskih stvari, bend izvodi i fusion/jazz standarde i covere skladatelja i jazz izvođača kao što su Chick Corea, Herbie Hancock, Grover Washington, Roy Hargrove i drugi. Dosad su snimili tri promotivna video spota za svoje pjesme.

Članovi su Gordan Perši (saksofon), Marko Prepelić (truba, gitara), Petar Prepelić (bas), Miodrag Paravinja (klavijature) te Goran Vidović (bubnjevi). Cijena ulaznica je 30 kuna.

Nastavite čitati

Glazba

Čakovečki Big Band: Stvaramo gustu muzikalnu atmosferu i tjeramo na pokret!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Big Band

Priča čakovečkog Big Banda počinje sad već daleke 1995. godine. Veoma brzo su se afirmirali kvalitetom te su postali jedan od vodećih orkestara te vrste u Međimurju i okolici.

Prvi voditelj Big Banda bio je Ladislav Varga, inače ravnatelj Centra za kulturu Čakovec, na čiji poticaj je orkestar i formiran. Osim njega, dirigentskom palicom upravljali su i Antun Horvat, Filip Horvat te Mario Jagec koji ovaj glazbeni sastav vodi i danas.

Nastupali su na mnogim prominentnim festivalima na domaćem i inozemnom terenu. Neki od njih su Proljetni jazz-fair u Zagrebu, Tradicionalni jazz u Varaždinu, Expo-Virovitica i Lent-Maribor. Surađivali su s Boškom Petrovićem, Vlatkom Stefanovskim, Sašom Nestorovićem, Zdenkom Kovačiček, Primožom Grašičem, Stjepanom Jimmyjem Stanićom, Ratkom Divjakom i drugima. Orkestar se sastoji od profesionalnih glazbenika, ali i amatera drugih struka, studenata i učenika.

Dosad su snimili 3 nosača zvuka, a o sastavu je snimljeno i nekoliko emisija, odnosno priloga HRT-a. Neki od sadašnjih i bivših članova već su se potvrdili kao vrhunski glazbenici, dok su neki na dobrom putu da to učine. Spomenimo Roberta Polgara, Roberta Jambrošića te Abela i Maaseja Kovačevića, imena dobro poznata ljubiteljima jazza na ovim prostorima.

Članica i tajnica Big Banda, Melani Počekaj, na slici sa bratom Markom

Članica i tajnica orkestra Melani Počekaj u njemu svira bass gitaru i odnedavno kontrabas.

-Konačno se ostvarujem kao glazbenik u žanru koji sam dugo žudjela svirati ozbiljnije i javno. Izrazito sam sretna, jer se u Big Bandu okuplja ekipa koja se stalno međusobno podučava, tako da nema razloga za „strah“ od dolaska zainteresiranih koji možda osjećaju da nisu „na razini“.

Na pitanje o omiljenoj skladbi koju izvodi Big Band, Melani spremno odgovara.

-Omiljena stvar mi je „Midnight Walk“ našeg gitarista Vedrana Peharde u aranžmanu voditelja orkestra Marija Jageca.

Big Band

Orkestar probe održava u čakovečkom Pastoralnom centru (Srednja škola Čakovec)

Big Band probe održava svakog utorka u Pastoralnom centru u Čakovcu (Srednja škola Čakovec) od 20 sati. Pozivaju zainteresirane da se im pridruže i daju svoj doprinos tkanju glazbenih niti. Možete im se javiti osobno u navedenom terminu proba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje