Povežite se s nama

U fokusu

Javila se Ružica Conar, no najviše glasova Jasenki Husnjak

Objavljeno:

- dana

PREOKRET U IZBORU RAVNATELJICE GRADSKOG VRTIĆA

Za ravnateljicu Dječjeg vrtića Varaždin, koji pohađa više od 800 mališana, Upravno vijeće je jučer popodne, neslužbeno doznajemo, među pet kandidata izabralo Jasenku Husnjak, dosadašnju ravnateljicu, a sada vršiteljicu dužnosti.

Sve kandidatkinje koje su se prijavile na najnoviji, treći po redu natječaj, jučer su svoje programe rada predstavile članovima Upravnog vijeća Vrtića. Neslužbeno smo doznali da je četiri od sedam glasova dobila upravo Husnjak, a Conar je dobila tek jedna glas. Prijedlog Upravnog vijeća bit će upućen na Gradsko vijeće koje donosi konačnu odluku o ravnatelju Vrtića.

Povnovno se kandidirala i Ružica Conar

Inače, uz Husnjak na natječaj su se još javile bivša ravnateljica Dječjeg vrtića Varaždin Ksenija Pletenac, te odgojiteljice Andreja Sedlar, Ivana Vitez te Ružica Conar.
Upravo je Ružicu Conar, odgojiteljicu u privatnom dječjem vrtiću Bajka, Upravno vijeće vrtića Varaždin na zadnjem natječaju predlagalo za novu ravnateljicu. Ona je, kao što smo već pisali, dobila većinu, odnosno četiri od ukupno sedam glasova članova Upravnog vijeća. Iako se u javnosti govorilo kako je riječ o još jednom slučaju kadroviranja aktualne gradske vlasti s obzirom da je Ružica Conar tek početkom ove godine postala članica SDP-a, prijedlog Upravnog vijeća o njezinom imenovanju za ravnateljicu vrtića nije prošao jer je nezavisni vijećnik Zlatan Avar utvrdio da je prepisala program.

Neslužbeno smo doznali da je Husnjak dobila četiri od sedam glasova, dok je Conar dobila samo jedan glas

– Devedeset posto priloženog programa je plagijat. Zamislite tu lijenost i nesposobnost kandidatkinje koja nije u stanju samostalno napisati program od 10 stranica. Takva osoba želi biti ravnateljica Gradskog vrtića? Takvoj osobi bi mi trebali dati povjerenje da vodi Ustanovu kojoj godišnje iz Proračuna dobiva više od 10 milijuna kuna? Lijenost, nesposobnost, neetičnost, nemoral, nepoštenje… Da li je to lice i naličje današnjeg SDP-a? Kukuriku koalicije? Očito jest, jer ja ovakvu budalaštinu sigurno ne bih poslao pred Gradsko vijeće. Tražim da se ovaj natječaj poništi, a na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća zatražit ću raspuštanje kompletnog Upravnog vijeća Gradskog vrtića. Ovaj prijedlog Upravnog vijeća Gradskog vrtića zajedno sa prijavom kandidatkinje moramo baciti u smeće jer tamo mu je i mjesto – rekao je Avar na sjednici Gradskog vijeća održanoj u travnju.

Iako je Habuš na toj sjednici rekao da se takvo nešto ne smije tolerirati, a Conar se potom javnosti i ispričala zbog svog “neznanja i neiskustva”, varaždinski gradonačelnik je kasnije rekao kako je Avar svojim izjavama “uništio ženicu”. Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća grada Varaždina održanoj prošlog mjeseca Avar je, sukladno najavama, predložio razriješenje četvero članova Upravnog vijeća vrtića imenovanih ispred Grada Varaždina.

No, njegov prijedlog odbijen je većinom glasova, a varaždinski gradonačelnik je pozvao Conar da se javi na novi natječaj, što se i dogodilo. Međutim, sada je Husnjak dobila najveći broj glasova.

Izvor:
Foto: RT

U fokusu

Zabilježeno oko 140 slučajeva gripe u Hrvatskoj, cijepljenje u studenom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zbog pandemije covida gripa nije nestala i zato je važno cijepiti se i protiv gripe, koja može uzrokovati teže oblike bolesti, rečeno je na predstavljanju javnozdravstvenog projekta “Ove sezone nosi se zdravlje”, kojim se naglašava važnost edukacije o cijepljenju protiv gripe.

Cijepljenje protiv gripe svake godine počinje u studenom, a za ovu je sezonu naručeno 650.000 doza četverovalentnog cjepiva. U Hrvatsku je ovih dana stiglo prvih 260.000 doza, čija je distribucija započela, javlja HRT.

Osim kod obiteljskih liječnika cijepiti se može i u ljekarnama, gdje je naručeno od 15 do 20 tisuća doza, što je znatno manje u odnosu na lanjskih 150 tisuća doza.

Do sada je već zabilježeno oko 140 slučajeva gripe. Simptomi se gotovo i ne razlikuju od simptoma covida.

– Za gripu je možda malo karakterističniji taj nagli skok temperature, a za covid je potpuno karakterističan gubitak osjeta i okusa – objasnio je dr. Tiljak.

Svi koji nemaju pravo na besplatno cjepivo moći će ga kupiti po cijeni od 96 kuna.

Nastavite čitati

U fokusu

Bunić nudi sporazumni raskid ugovora s Varkomom, Bosilj tvrdi da će tvrtka tako uštedjeti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Željko Bunić uskoro će biti bivši direktor Varkoma, a pod kojim uvjetima odlazi za sad ostaje nepoznanica. Pitanje vezano za uvjete odlaska, odnosno hoće li zamjena na direktorskoj fotelji Varkoma podrazumijevati i izdašnu isplatu postavili smo prošlog tjedna Gradu Varaždinu, ali do danas nismo dobili odgovor. Međutim, o tome se raspravljalo i na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

– Pitanje se odnosi na medijski istup gradonačelnika Bosilja u kojem je naveo da je s aktualnim direktorom Varkoma postigao sporazumni raskid njegove funkcije. Pitanje je tko je taj sporazumni raskid dogovorio i pod kojim uvjetima – upitao je Hrvoje Petrić iz platforme Budimo.

Gradonačelnik Bosilj na pitanje nije odgovorio konkretno.

– Gospodin Bunić je zatražio prijem kod mene kao član skupštine i većinskog dioničara i zamolio da se sporazumno raziđemo. Ja sam rekao da je to stvar Nadzornog odbora, da ja mogu Nadzornom odboru predložiti. Vjerujem da će u utorak, kada je Nadzorni odbor Varkoma, prihvatiti takav prijedlog i inicijativu s obzirom da bi gospodinu Buniću moglo pripasti puno više otkazivanjem ugovora, nego sporazumno,  tako da vjerujem da će Nadzorni odbor vidjeti na ovaj način popriličnu uštedu – objasnio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Petrić nije bio zadovoljan odgovorom.

– Na moje pitanje i njegovu nagodbu nisam dobio odgovor. Dobio sam odgovor da će biti povoljnije pa zanima me koliko je to povoljnije i po čemu ako je sam stupio u kontakt da želi ići pa zašto bi mu se platilo – rekao je Petrić.

Prošlog tjedna Gradu Varaždinu postavili smo konkretna pitanja, ima li trenutni direktor pravo na otpremninu i koliko bi iznosila s obzirom na njegov ugovor.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje