Povežite se s nama

U fokusu

Javni poziv JUGS-u i Habušu, a DORH-u – prijava

Objavljeno:

- dana

Udruga stanara POS Varaždin

Od ravnatelja JUGS-a  tražimo da hitno, a najkasnije do 11. listopada, dostavi svim kupcima obavijest o novim terminima useljenja za zgrade A1, B1 i A2, a od varaždinskoga gradonačelnika Gorana Habuša da odgovori što  će poduzeti zbog kašnjenja primopredaje ključeva, ali i novog  dugoročnog zaduživanja JUGS-a za gotovo devet milijuna kuna bez suglasnosti Gradskog vijeća, navode u Udrugi stanara POS Varaždin (USPOS).

Time što se ne želi poslati obavijest o novom terminu primopredaje ključeva za objekt A1 u novom varaždinskom POS naselju koje su kupci trebali dobiti 30. rujna, USPOS smatra da se krše potpisani predugovori u kojima stoji da je JUGS dužan obavijestiti kupca o svim prolongacijama termina primopredaje ključeva.

– Uvjereni smo da se time žele spriječiti kupce da odustanu od kupnje, odnosno da si u JUGS-u ‘kupuju’ vrijeme jer kupci sada nemaju dokumentaciju potrebnu za odustajanje od kredita. Naime, pristali su na rokove dovršenja za objekte A1, B1, A2 do 30. rujna za prvi objekt, 30. studenog za drugi i 31. prosinca za treći. Nakon probijanja i tih rokova, nekolicina kupaca će odustati od kupnje, što će se vjerujemo odraziti i na gradski proračun, upozoravaju u USPOS-u.

USPOS ne isključuje čak i mogućnost bankrota Grada Varaždina zbog vraćanja novca i tužbi kupca, ali i novog zaduženja JUGS-a koji je u četvrtak objavio nabavu kredita od gotovo devet milijuna kuna bez rasprave na Gradskom vijeću.

– JUGS je ponovno objavio natječaj za dizanje kredita kojim će dodatno opteretiti gradski proračun, a koji će ponovno otplaćivati građani Grada Varaždina! Zar je građanima to svejedno? Uvjereni smo da tim kreditom JUGS neće nastaviti gradnju već će pokrivati stare i nove dubioze. Tako će sigurno morati isplatiti višemiljunske iznose kupcima koji su i koji će odustati od kupnje stanova te odvjetnicima koji će na tim slučajevima staviti pozamašne iznose iz gradskog proračuna budući da će JUGS morati namiriti sve troškove parnica, upozoravaju u USPOS-u.

Udruga osvrće se i na razlog odgađanja primopredaje ključeva stanova.

Konačno smo iz medija uspjeli saznati ‘pravi’ odgovor kašnjenja dovršetka objekta A1 u POS naselju Vilka Novaka. Što su Kukecu krivi bojleri? Naime, poznato je da je taj isti problem, samo u drugom značenju bio prisutan i kod termina primopredaje stanova u Hraščici. Samo tamo nisu bili naručeni kao ovog puta ‘krivi’ bojleri već su navodno bili ‘ukradeni’ iako se nikada u javnosti nije otkrio pravi ‘zločinac’ te teške krađe. Očito je da tu nešto ‘smrdi’. Prema informacijama koje smo zaprimili od naših sugrađana, glavni krivac za pogrešnu narudžbu bojlera je tvrtka partner ‘Coning’ koja radi završne radove te koja je očito i sa zakašnjenjem naručila radijatore koji se tek sada izrađuju u tvornici, što znači da će ponovno doći do probijanja rokova na koje stanari nisu računali, zaključuju u USPOS-u te se pitaju kako to da su ravnatelju uvijek krivi izvođači ili dobavljači te je li platio njihove izvršene radove i naručenu robu.

Bez obzira na bojlere i radijatore, kupci se ne nadaju skoroj primopredaji. Stoga najavljuju prijavu DORH-u te USKOK-u zbog netrnsparentnog i dvojbenog trošenja višemilijunskih iznosa u Javnoj ustanovi Gradski stanovi (JUGS),

– Prema utvrđenom stanju u zgradi, još uvijek nisu postavljene pločice u nekim stanovima, u nekim stanovima još nije ni postavljen parket, dok u nekima kojima je postavljen nije ni lakiran. Osim toga nedostaju električne utičnice i prekidači, u nekim stanovima ‘probila’ je vlaga oko prozora, a okoliš još uvijek nije uređen. Postavlja se pitanje ima li JUGS uopće snage završiti sve što je započeo jer iz USPOS-a se sprema kaznena prijava protiv odgovorne osobe USKOK-u. No hoće li to biti dovoljno ili je ipak ravnatelj JUGSa pod njihovom ‘kapom’ pa će predmeti stajati u ladicama do daljnjega, pitaju se u USPOS-u te dodaju da ukoliko ravnatelju ništa ne ide od ruke neka pokuša sa ostavkom ili “možda smatra da će uspjeti ‘nagovoriti’ izvođača da besplatno završi objekt B1 u ekspresnom roku od dva mjeseca u zimskim mjesecima, a još nisu ni završili objekt A1”.

 

Izvor: USPOS
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Varaždin: počinje isplata „božićnica“ za djecu i umirovljenike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas, u petak, 3. prosinca, počinje isplata božićnica djeci i umirovljenicima u Varaždinu putem poštanskih uputnica na kućne adrese korisnika, a prema podacima Hrvatske pošte ista bi mogla trajati do Božića.

Božićnice za najmlađe, u iznosu od 150 kuna, obuhvaćaju djecu rođenu od 1. siječnja 2004. godine s prebivalištem na području Grada Varaždina. Grad Varaždin je u tu svrhu za ukupno 6.897 mališana osigurao iznos od  1.034.550,00 kuna u Proračunu. Isplate za novorođenu djecu, rođenu od 20. studenog do 31. prosinca ove godine,  vršiti će se po službenoj dužnosti te će ista biti isplaćena na tekući račun podnositelja zahtjeva.

Također, počinje isplata božićnica i za umirovljenike čija ukupna mirovinska primanja ne premašuju limit od 2.500 kuna, osobe s invaliditetom koje su korisnici osobne invalidnine CZS Varaždin i osobe koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin.

Grad Varaždin je u tu svrhu osigurao preko 800 tisuća kuna, a božićnicu u iznosu od 200 kuna primit će ukupno 4 tisuće korisnika.

Reklamacije za dječje i „božićnice“ za umirovljenike biti će moguće nakon isplate o čemu će svi korisnici biti pravovremeno obaviješteni.

Nastavite čitati

U fokusu

Nemojte čekati u redu: mobitelom rezervirajte termin za izradu osobne ili vozačke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nemojte čekati u redu, već si rezervirajte mobitelom termin za izradu potrebnih dokumenta.

Putem aplikacije za mobilni pristup redomat.mup.hr građani od srijede, 1. prosinca, mogu rezervirati svoj termin za izradu osobne iskaznice ili vozačke dozvole na Odjelu za upravne poslove Policijske uprave varaždinske na adresi Augusta Cesarca 18, Varaždin, dok u drugim policijskim postajama trenutno ova aplikacija nije moguća.

Aplikacijom, na jednostavan i brz način građani, putem svog pametnog mobitela ili računala osim zahtjeva za izradu osobne iskaznice ili vozačke dozvole, mogu rezervirati i termin za izradu putovnice, prijavu prebivališta i boravišta, te za preuzimanje dokumenata.

Mogućnost rezervacije termina zasigurno će doprinijeti smanjenju gužvi na Odjelu za upravne poslove budući da će u rezerviranom terminu građanin biti pozvan na prvi slobodan šalter. Upute za rezervaciju termina sadržane su unutar aplikacije.

Ujedno molimo građane da poštuju pravilo jedna punoljetna osoba – jedan broj, te da u slučaju spriječenosti dolaska, otkažu svoj termin kroz aplikaciju.

Također iz PU varaždinske sreću pozornost, kako se u šalter sali Odjela za upravne poslove nalazi kiosk za aktivaciju osobnih iskaznica gdje građanima službenici pomažu u aktivaciji osobnih iskaznica. Aktiviranim osobnim iskaznicama građani dalje mogu koristiti usluge sustava e-građani.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje