Povežite se s nama

U fokusu

Je li odgojiteljica i članica HNS-a kvalificirana da za 1.000 kuna mjesečno kontrolira rad Gradskih stanova?

Objavljeno:

- dana

PROPALA IMENOVANJA

Žustra rasprava se na Gradskom vijeću vodila o imenovanju nove članice i predsjednika Upravnog vijeća Javne ustanove Gradski stanovi.

Vijećnici su većinom glasova prihvatili ostavku Zlatana Avara, nezavisnog vijećnika, na mjesto predsjednika Upravnog vijeća. Međutim, to tijelo do daljnjega neće imati predsjednika, jer je većinom glasova odbijeno da Avarov nasljednik bude SDP-ovac Bruno Ister, koji je sad član UV-a.

Najburnija rasprava vodila se o imenovanju Andreje Blazinarić, članice HNS-a, za novu članicu Upravnog vijeća. – Bruno Ister je kao član SDP-a blizak gradonačelniku, a Andreja Blazinarić ni po čemu u svojem životopisu nema veze s graditeljstvom, kao ni s Gradskim stanovima. Trebala bi dobivati po 1.000 kuna mjesečno, a nema potrebnu stručnu spremu za obavljanje te funkcije. To je neprihvatljivo – rekao je vijećnik Hrasta Ladislav Ilčić.

Blazinarić je po zanimanju odgojiteljica, a radi u Dječjem vrtiću Varaždin.

Je li šumar kvalificiran za gradonačelnika?

Na to je reagirao gradonačelnik Goran Habuš.  

– Jeste li vi u zadnjih pet godina vidjeli bliskost između mene i Avara, koji je bio predsjednik Upravnog vijeća? Ja nisam. Što to znači da Andreja Blazinarić nema potrebne kvalifikacije i stručnu spremu? Koja je moja kvalifikacija kao šumara da budem gradonačelnik? Vi ste akademski glazbenik, ali to ne znači da cijeli život morate samo svirati violinu, bili ste i saborski zastupnik. Možete reći da je Blazinarić članica HNS-a i da je zato predložena. Točno je da je članica HNS-a, ali ne možete dovoditi u pitanje njezine kvalifikacije, itekako može odrađivati poslove kao članica Upravnog vijeća – rekao je Habuš.

“Ima jedino iskaznicu HNS-a”

Ilčić mu je pojasnio da se saborski zastupnici i gradonačelnik biraju na demokratskim izborima, a o tome imaju li potrebnu struku procijenuju birači i odlučuju koga žele izabrati.

– Druga je stvar kad u stručne institucije imenujemo ljude. Andreja Blazinarić ne dolazi u Upravno vijeće na demokratskim izborima, nego ju mi imenujemo. Ja prosuđujem po njezinom životopisu, a u tom dokumentu je vidljivo da nema potrebne stručne kompetencije. Jedini uvjet koji ima jest to da je članica HNS-a – istaknuo je Ilčić.

Andreja Blazinarić na kraju nije imenovana u Upravno vijeće JUGS-a.  

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Pacijent sa slomljenim rebrom u OB Varaždin čekao nalaz dva i pol sata, evo što kažu iz Bolnice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stara kirurgija OB Varaždin, ravnateljstvo

U redakciju Regionalnog tjednika javila nam se čitateljica koja se požalila na dugo čekanje njezinog oca sa slomljenim rebrom na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu (kirurgija) Opće bolnice Varaždin u vrijeme kada tamo nije bilo drugih pacijenata.

Naime, kako kaže, njezin otac je u četvrtak, 20. siječnja, u večernjim satima pao i slomio rebro te je primljen na Hitnu u Varaždinu, a nakon RTG-a je čekao gotovo dva i pol sata na daljnju obradu.

– Učinjen mu je RTG i oko 19 sati mu je rečeno da će liječnik/liječnica doći za 10 minuta za daljnju obradu, no on je u zgradi OHBP-a – kirurgije sjedio u čekaoni i liječnika/liječnicu čekao gotovo dva i pol sata, odnosno do 21:30, kada mu je izvađena krv i tada su pregledane slike. Jedva je disao – rekla je čitateljica te dodala da do tog vremena u bolničkim prostorijama nije bilo nikoga od medicinskog osoblja ni drugih pacijenata, a poslala nam je i video iz kojeg je to vidljivo.

Kako bismo doznali o čemu je riječ, odnosno koji je razlog dugom čekanju unatoč činjenici da tamo nije bilo drugih pacijenata, poslali smo upit varaždinskoj Bolnici.

Odgovor ravnatelja Damira Poljaka donosimo u cijelosti:

„Dana 20. siječnja 2022. godine u 19:11 sati pacijent je zaprimljen u OHBP-kirurgija Opće bolnice Varaždin. Pregledan je, procijenjena je razina hitnosti te je po pregledu upućen na radiološku obradu (snimke prsnog koša i rebara). Nalaz očitanih slika stigao je u 21:32 sati. Temeljem nalaza RTG snimki indicirana je dodatna radiološka obrada (UZV) abdomena kao i dodatna laboratorijska  dijagnostika. Po pristizanju nalaza pacijent je otpušten na kućno liječenje u 22:18 sati.

Svjesni smo da se to pacijentu ili obitelji doima kao dugo čekanje, no isto tako moramo biti svjesni da je u ta tri sata učinjen pregled liječnika,  RTG snimke, UZV trbuha kao i laboratorij. Važno je napomenuti da dežurni liječnici radiologije Opće bolnice Varaždin osim hitne kirurške ambulante rješavaju dijagnostičke upite sa svih drugih hitnih radilišta Opće bolnice Varaždin te se stoga može desiti čekanje na tražene nalaze. Laboratorijske pretrage kao takve zahtijevaju vrijeme za obradu nalaza koje je uvjetovano tehnološkim parametrima. Radimo na optimiziranju sustava te se trudimo ubrzati obradu pacijenata u hitnim službama, no kraća čekanja mogu se desiti kao što se dešavaju i u svim hitnim službama u svijetu. 

S poštovanjem,

ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak, mag. soc. geront.“

Nastavite čitati

U fokusu

Iznenada preminuo generalni direktor čakovečkoga Ferro-Preisa Marijan Nöthig (49), rodom iz Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ferro-Preis

Iz čakovečkog Ferro-Preisa javili su da nas je u 50. godini života iznenada napustio generalni direktor te tvrtke.

– S neopisivom tugom i nevjericom javljamo da je prije dva dana iznenada preminuo naš generalni direktor Marijan Nöthig, u dobi od samo 49 godina.

Nedostajat će nam njegova predanost i strast prema poslu, energija i njegov optimizam.

Naše misli sada su uz njegovu tugujuću obitelj, za koju je živio svim svojim srcem.

Počivao u miru – stoji na službenoj Facebook stranici tvrtke.

Marijan Nöthig rođen je u Varaždinu 1972. godine. Diplomirao je na FER-u u Zagrebu. Obnašao je više rukovodećih funkcija u raznim tvrtkama. U Ferro-Preisu je bio od 2011. godine, a generalnim direktorom tvrtke postao 2019. godine. Tvrtka je jedna od najvećih ljevaonica na našim prostorima.

Posljednji ispraćaj održat će se na varaždinskom groblju u srijedu, 26. siječnja u 14 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje