Povežite se s nama

U fokusu

I ovo je moguće: molbe za posao dalo 30 ljudi, Grad natječaj poništio jer nije bilo kandidata

Objavljeno:

- dana

Grad Varaždin

Iako je na natječaj za zapošljavanje administrativnog referenta za poslove Gradskog vijeća, koji je Grad Varaždin raspisao još u kolovozu, stiglo čak 30 molbi, taj natječaj je poništen jer se nije prijavio nijedan kandidat!

Upravo je to navedeno kao službeni razlog u Odluci o poništenju, koja je objavljena na internetskim stranicama Grada Varaždina.U Odluci piše da se natječaj za administrativnog referenta poništava „na temelju članka 24. stavka 6. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi“. A članak 24. stavak 6. Zakona glasi: „Odluka o poništenju natječaja donosi se i u slučaju kada se na natječaj ne prijavi niti jedan kandidat“.

Očito je da su se u Gradu Varaždinu pozvali na krivi članak Zakona, jer su sami dali podatak da su za administrativnog referenta primili 30 molbi. Međutim, nije to jedino neobično u vezi natječaja za posao na neodređeno vrijeme za koji nisu određeni strogi uvjeti. Potrebna je srednja stručna sprema birotehničke ili druge društvene struke, jedna godina radnog iskustva i poznavanje rada na računalu.

NESLUŽBENO
Natječaj za zapošljavanje administratora poništen jer je “pravi” kandidat imao loše rezultate na testiranju?

Natječaj je poništen 20. listopada, a istog dana je donesena odluka da se raspiše novi. Sljedećeg dana natječaj je objavljen u Narodnim novinama, a rok za predaju molbi bila je subota, 29. listopada, do 23.59 sati. Mi smo svega tri dana ranije, 26. listopada, Grad Varaždin pitali planiraju i kada ponovno raspisati taj natječaj. Nisu nam odgovorili da je već u tijeku, nego su nas uputili na svoju web-stranicu uz objašnjenje da je tamo sve objavljeno. Iz toga bi se moglo zaključiti kako im nije bilo u interesu da objavimo da se molbe opet primaju.

Istovremeno, do naše redakcije stiglo je anonimno pismo iz „gradske uprave“, u kojem se navodi i ime osobe zbog koje je natječaj navodno raspisan, poništen i opet raspisan.

– Nama u Gradu nije jasno kako se to natječaj može poništiti i onda odmah raspisati novi s istim uvjetima kako bi se “naštimalo” za osobu koja na prvom natječaju ne da nije imala najbolje rezultate, nego je postigla lošije rezultate po najbitnijem kriteriju – piše u anonimnom pismu.

Spominje se da je riječ o kandidatkinji koja je u rodbinskoj vezi s jednom od gradskih službenica, koja je na takvom položaju da gradonačelnik itekako ima razloga s njom biti u dobrim odnosima. Prozvana službenica nam je potvrdila da se djevojka s kojom je u rodbinskoj vezi javila na natječaj.

– Točno je da je poslala molbu, ali je riječ o konstruiranoj priči. Naime, ta djevojka se već treći put javila na neki od natječaja koji je raspisao Grad Varaždin. Kad je moj posao u pitanju, strogo se pridržavam svih zakonskih propisa – rekla nam je.

Hoće li drugi natječaj uspjeti i tko će u tom slučaju biti zaposlen, možda će biti poznato već ovog mjeseca.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

FOTO Iznimno jako nevrijeme poharalo dio Varaždinske županije, štete ogromne

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uslijed olujnog vjetra, nalik pijavici koji je jučer u popodnevnim satima poharao dio naselja Hrženica u Općini Sveti Đurđ došlo je do velikih oštećenja na obiteljskim kućama, gospodarskim zgradama i garažama, a oštećeni su i osobni automobili, javlja Varaždinska županija.

Također su oštećeni i nadzemni vodovi priključaka električne energije, a po dojavi na teren je izašlo više timova lokalnih DVD-ova iz Svetog Đurđa, Hrženice, Komarnice i Karlovca Ludbreškog, pa je tako na terenu bilo  50-tak vatrogasaca koji su priskočili u pomoć.

Obilasku terena priključili su se i načelnica županijskog stožera civilne zaštite, ujedno i zamjenica župana Silvija Zagorec te Josip Jany, načelnik Općine Sveti Đurđ kao i član stožera civilne zaštite Općine Sveti Đurđ Zoran Happ, a na mjestu događaja bili su i djelatnici Policijske postaje Ludbreg.

Važno je istaknuti kako su i djelatnici općine pomogli u raščišćavanju terena, a načelnica županijskog stožera civilne zaštite, ujedno i zamjenica župana Silvija Zagorec je istaknula kako je najbitnije da nema ljudskih žrtava dok će se u sanaciju štete svakako uključiti i Varaždinska županija.

– Najvažnije je da nema ozlijeđenih, odnosno nastradalih mještana, a nakon popisa materijalne štete uključiti ćemo se te pomoći u suradnji s Općinom  u sanaciji objekata. Ljudi su pretrpjeli strah i stres i važno im je bilo dati podršku kako bi vidjeli da smo uz njih – rekla je Silvija Zagorec.

Nastavite čitati

U fokusu

Donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Variosystems d.o.o. zapošljava zaposlenika u odjelu nabave (m/ž) u Ludbregu (m/ž). Rok prijave je 9.8. Posao obuhvaća praćenje rokova i količine isporuka materijala prema specifikacijama sustava, pregovaranje oko cijena materijala te izrade narudžbi za određene grupe materijala, izradu i ažuriranje potrvdi narudžbi i slično. Od kandidata se očekuju završeno komercijalno, ekonomsko ili tehničko obrazovanje, dodatno školovanje ili tečajevi povezani s nabavom ili gospodarskim poslovanjem, tečno znanje njemačkog jezika u govoru i pismu, a prednost je dodatno znanje engleskog jezika. Prijavite se.

Autoprijevoznik Tomislav Balažinec traži vozača u međunarodnom prometu (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave su otvorene do 5.8. Uvjeti su posjedovanje B+E ili C+E kategorije vozila te minimalno poznavanje jednog stranog jezika. Aplicirajte.

KTC d.d. zapošljava na pozicijama konobar (m/ž) u Jalžabetu i Čakovcu te pomoćni kuhar (m/ž) u Čakovcu. Potrebna je srednja stručna sprema ugostiteljskog smjera i vozačka dozvola B kategorije. Prijavite se.

Cloud d.o.o. zapošljava menadžera prodaje (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 27.8. Uvjeti su osnovno znanje engleskog jezika, iskustvo u prodaji namještaja od dvije godine, komunikativnost i snalažljivost. Poslodavac osigurava smještaj i prijevoz prilikom rada u udaljenijim županijama. Provjerite više ovdje.

Massive Flooring d.o.o. zapošljava administratora na odjelu računovodstva (m/ž). Mjesto rada je Veliki Bukovec, a prijave su otvorene do 20.8. Potrebna je srednja stručna sprema ekonomskog smjera, poznavanje engleskog jezika i posjedovanje vozačke dozvole B kategorije. Traže se dvije godine radnog iskustva i računalna pismenost. Očekuje se fleksibilna i komunikativna osoba. Detalje provjerite putem linka.

Gradax d.o.o. zapošljava rukovatelja samohodnim građevinskim strojevima (m/ž) za područje Varaždinske županije. Rok prijave je 19.8. Potrebna je srednja stručna sprema i radno iskustvo od godinu dana. Posao obuhvaća rad na bagerima, valjcima i finišeru. Provjerite detalje ovdje.

MDV Plus d.o.o. traži skladišnog manipulanta (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave su otvorene do 6.8. Očekuje se minimalno završena osnovna škola, a radno iskustvo nije važno. Poslodavac nudi mogućnost rada na neodređeno. Više na linku.

ACG Europe d.o.o. zapošljava operatera stroja (m/ž) u Ludbregu. Rok prijave je 11.8. Potrebna je srednja stručna sprema tehničara za mehatroniku, strojarskog tehničara, elektrotehničara, osnovno znanje engleskog jezika u govoru i pismu, poznavanje MS Office paketa, poznavanje rada u SAP-u. Posao obuhvaća kontinuirani rad stroja za proizvodnju kapsula, smjenske aktivnosti na stroju za proizvodnju kapsula, praćenje i održavanje parametara procesa u skladu sa zadanim vrijednostima. Provjerite više ovdje.

Limarske usluge Sakač zapošljavaju građevinskog limara (m/ž) u Ljubešćici. Prijave su otvorene do 18.8. Posao podrazumijeva izradu i montažu elemenata od lima, montažu raznih limenih pokrova te izradu limenih fasada. Poželjno je radno iskustvo na navedenim poslovima, minimalno završena osnovna škola te zdravstvena sposobnost za rad na visini. Više na linku.

Podrum Štrigova d.o.o. zapošljava voditelja vinograda (m/ž). Mjesto rada je Štrigova, a prijave se zaprimaju do 15.8. Potrebno je obrazovanje za poljoprivrednog tehničara/ku, a poželjno je radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima. Posao obuhvaća obavljanje poslova planiranja organizacije svih radova u vinogradu, organizaciju rada sa ljudima na parcelama, vođenje evidencije radnika i sezonaca. Provjerite detalje ovdje.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje