Povežite se s nama

U fokusu

I ovo je moguće: molbe za posao dalo 30 ljudi, Grad natječaj poništio jer nije bilo kandidata

Objavljeno:

- dana

Grad Varaždin

Iako je na natječaj za zapošljavanje administrativnog referenta za poslove Gradskog vijeća, koji je Grad Varaždin raspisao još u kolovozu, stiglo čak 30 molbi, taj natječaj je poništen jer se nije prijavio nijedan kandidat!

Upravo je to navedeno kao službeni razlog u Odluci o poništenju, koja je objavljena na internetskim stranicama Grada Varaždina.U Odluci piše da se natječaj za administrativnog referenta poništava „na temelju članka 24. stavka 6. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi“. A članak 24. stavak 6. Zakona glasi: „Odluka o poništenju natječaja donosi se i u slučaju kada se na natječaj ne prijavi niti jedan kandidat“.

Očito je da su se u Gradu Varaždinu pozvali na krivi članak Zakona, jer su sami dali podatak da su za administrativnog referenta primili 30 molbi. Međutim, nije to jedino neobično u vezi natječaja za posao na neodređeno vrijeme za koji nisu određeni strogi uvjeti. Potrebna je srednja stručna sprema birotehničke ili druge društvene struke, jedna godina radnog iskustva i poznavanje rada na računalu.

NESLUŽBENO
Natječaj za zapošljavanje administratora poništen jer je “pravi” kandidat imao loše rezultate na testiranju?

Natječaj je poništen 20. listopada, a istog dana je donesena odluka da se raspiše novi. Sljedećeg dana natječaj je objavljen u Narodnim novinama, a rok za predaju molbi bila je subota, 29. listopada, do 23.59 sati. Mi smo svega tri dana ranije, 26. listopada, Grad Varaždin pitali planiraju i kada ponovno raspisati taj natječaj. Nisu nam odgovorili da je već u tijeku, nego su nas uputili na svoju web-stranicu uz objašnjenje da je tamo sve objavljeno. Iz toga bi se moglo zaključiti kako im nije bilo u interesu da objavimo da se molbe opet primaju.

Istovremeno, do naše redakcije stiglo je anonimno pismo iz „gradske uprave“, u kojem se navodi i ime osobe zbog koje je natječaj navodno raspisan, poništen i opet raspisan.

– Nama u Gradu nije jasno kako se to natječaj može poništiti i onda odmah raspisati novi s istim uvjetima kako bi se “naštimalo” za osobu koja na prvom natječaju ne da nije imala najbolje rezultate, nego je postigla lošije rezultate po najbitnijem kriteriju – piše u anonimnom pismu.

Spominje se da je riječ o kandidatkinji koja je u rodbinskoj vezi s jednom od gradskih službenica, koja je na takvom položaju da gradonačelnik itekako ima razloga s njom biti u dobrim odnosima. Prozvana službenica nam je potvrdila da se djevojka s kojom je u rodbinskoj vezi javila na natječaj.

– Točno je da je poslala molbu, ali je riječ o konstruiranoj priči. Naime, ta djevojka se već treći put javila na neki od natječaja koji je raspisao Grad Varaždin. Kad je moj posao u pitanju, strogo se pridržavam svih zakonskih propisa – rekla nam je.

Hoće li drugi natječaj uspjeti i tko će u tom slučaju biti zaposlen, možda će biti poznato već ovog mjeseca.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Peticija protiv kamenoloma kod Ivanečke Željeznice moći će se potpisati od 20. kolovoza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Ivanec na svojoj je internetskoj stranici objavio da i službeno počinje potpisivanje peticije protiv otvaranja kamenoloma kod Ivanečke Željeznice. Podsjetimo, već je ranije pokrenuta peticija za ovo, ali na inicijativu samih građana.

Bez kamenoloma na Ivanščici nema ni brze ceste od Varaždina do Ivanca, Lepoglave i Krapine!

Sve liste i političke stranke koje sudjeluju u radu Gradskog vijeća Ivanec – NL Milorada Batinića, HDZ, SDP, NS-Reformisti, HNS/LD i HSU – pozvale su građane grada Ivanca na potpisivanje peticije PROTIV otvaranja kamenoloma u Siljevcu na području Općine Budinščina (nedaleko od granice s Gradom Ivancem i prvih kuća na ivanečkom području), u samom srcu zaštićenog ekološkog područja Natura 2000 i budućeg parka prirode Ivančica.

Potpisivanje peticije počinje ove subote, 20. kolovoza.

– Zajednički nastup i uspostavljanje jedinstvenog bedema za obranu interesa naših građana i Grada Ivanca potvrđen je i usuglašen na sinoćnjoj sjednici kojoj su nazočili predstavnici navedenih listi i stranaka, a koji su jednoglasno rekli NE kamenolomu te u tom kontekstu odbili i samu pomisao o potencijalnom prijevozu teških tereta kroz ivanečko područje. Time Grad Ivanec i službeno, na cijelom svom administrativnom području pokreće potpisivanje peticije protiv otvaranja kamenoloma u Siljevcu, a kao što su gradonačelnik Milorad Batinić i njegov zamjenik Marko Friščić i najavili na nedavnom Zboru građana na tu temu s mještanima Ivanečke Željeznice i okolnih naselja – objavio je Grad Ivanec.

Peticiju mogu potpisati svi, neovisno o tomu gdje žive

Građani će peticiju moći potpisati na štandovima na ivanečkoj špici, na gradskoj tržnici Ivanec i kod Lidla u vremenu od 8 do 11 sati, kod društvenog doma u Ivanečkoj Željeznici, kod vatrogasnog doma u Margečanu, u staroj školi u Stažnjevcu te u Područnoj školi u Prigorcu.
Peticija će se potpisivati tijekom idućih mjesec dana, a potpise će aktivisti mjesnih odbora i političkih stranaka prikupljati i obilaskom kućanstava.

Detaljniji terminski plan potpisivanja peticije po mjesnim odborima objavit ćemo naknadno, a iz Grada Ivanaca ističu da je mogu potpisati svi građani, neovisno o gradu i općini u kojima žive.

Od ponedjeljka, 22. kolovoza nadalje, peticija će se svakog radnog dana moći potpisati i kod ulaza u Gradsku vijećnicu, a naknadno ćemo vas obavijestiti i o terminu potpisivanja u poslijepodnevnim satima

Za potpisivanje peticije potreban je samo OIB.

Ne dajmo Ivančicu, poručili su iz Grada Ivanca, uz dodatna pojašnjenja

Grad Ivanec poziva sve građane da potpisivanjem peticije kažu NE kamenolomu i da ne dopuste pretvaranje Ivanečke Željeznice u Očuru!

  • Jer mrtva Očura danas – slika je Ivanečke Željeznice sutra!
    Slika je to zaprašene, mrtve pustinje, gdje su sela umrla a ljudi se davno iselili, gdje životinja nema, a biljni svijet guši se u prašini. Zar to želimo našoj Željeznici i okolnim naseljima?
  • Ne dopustimo da eksploatacija na predviđenoj površini od čak 44 hektara, prašina, kamioni, prijevoz teških tereta, sječa šume i sveopća devastacija ubiju svaki život na ovome području!
  • Usprotivimo se kamenolomu koji bi potencijalno (miniranja) mogao imati pogubne posljedice na podzemne izvore voda na Ivančici, što bi bila katastrofa neizrecivih razmjera!
  • Svojim potpisom na peticiju pokažimo da je prošlo vrijeme kada su se, bez znanja i pristanka građana, komadom papira mogli otvarati ovakvi invazivni i toksični projekti
  • Ne dajmo Ivančicu, borimo se za nju i za pravo građana na život u čistome okolišu!

Nastavite čitati

U fokusu

Preminuo je novinar i voditelj Mislav Bago

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Preminuo je voditelj i novinar Nove TV Mislav Bago.

Bago je nađen mrtav u Martićevoj ulici u Zagrebu.

– Mislav je ostavio neizbrisiv trag na hrvatsko novinarstvo, ali i na našu redakciju. Bio je omiljen kolega i urednik, uvijek spreman pomoći. Od Mislava smo svi puno učili i divili se njegovoj strasti prema poslu, uvijek s nekom novom idejom, uvijek korak dalje. Njegov prerani odlazak veliki je gubitak za sve nas – izjavila je direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum za Index.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje