Povežite se s nama

U fokusu

I ovo je moguće: molbe za posao dalo 30 ljudi, Grad natječaj poništio jer nije bilo kandidata

Objavljeno:

- dana

Grad Varaždin

Iako je na natječaj za zapošljavanje administrativnog referenta za poslove Gradskog vijeća, koji je Grad Varaždin raspisao još u kolovozu, stiglo čak 30 molbi, taj natječaj je poništen jer se nije prijavio nijedan kandidat!

Upravo je to navedeno kao službeni razlog u Odluci o poništenju, koja je objavljena na internetskim stranicama Grada Varaždina.U Odluci piše da se natječaj za administrativnog referenta poništava „na temelju članka 24. stavka 6. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi“. A članak 24. stavak 6. Zakona glasi: „Odluka o poništenju natječaja donosi se i u slučaju kada se na natječaj ne prijavi niti jedan kandidat“.

Očito je da su se u Gradu Varaždinu pozvali na krivi članak Zakona, jer su sami dali podatak da su za administrativnog referenta primili 30 molbi. Međutim, nije to jedino neobično u vezi natječaja za posao na neodređeno vrijeme za koji nisu određeni strogi uvjeti. Potrebna je srednja stručna sprema birotehničke ili druge društvene struke, jedna godina radnog iskustva i poznavanje rada na računalu.

NESLUŽBENO
Natječaj za zapošljavanje administratora poništen jer je “pravi” kandidat imao loše rezultate na testiranju?

Natječaj je poništen 20. listopada, a istog dana je donesena odluka da se raspiše novi. Sljedećeg dana natječaj je objavljen u Narodnim novinama, a rok za predaju molbi bila je subota, 29. listopada, do 23.59 sati. Mi smo svega tri dana ranije, 26. listopada, Grad Varaždin pitali planiraju i kada ponovno raspisati taj natječaj. Nisu nam odgovorili da je već u tijeku, nego su nas uputili na svoju web-stranicu uz objašnjenje da je tamo sve objavljeno. Iz toga bi se moglo zaključiti kako im nije bilo u interesu da objavimo da se molbe opet primaju.

Istovremeno, do naše redakcije stiglo je anonimno pismo iz „gradske uprave“, u kojem se navodi i ime osobe zbog koje je natječaj navodno raspisan, poništen i opet raspisan.

– Nama u Gradu nije jasno kako se to natječaj može poništiti i onda odmah raspisati novi s istim uvjetima kako bi se “naštimalo” za osobu koja na prvom natječaju ne da nije imala najbolje rezultate, nego je postigla lošije rezultate po najbitnijem kriteriju – piše u anonimnom pismu.

Spominje se da je riječ o kandidatkinji koja je u rodbinskoj vezi s jednom od gradskih službenica, koja je na takvom položaju da gradonačelnik itekako ima razloga s njom biti u dobrim odnosima. Prozvana službenica nam je potvrdila da se djevojka s kojom je u rodbinskoj vezi javila na natječaj.

– Točno je da je poslala molbu, ali je riječ o konstruiranoj priči. Naime, ta djevojka se već treći put javila na neki od natječaja koji je raspisao Grad Varaždin. Kad je moj posao u pitanju, strogo se pridržavam svih zakonskih propisa – rekla nam je.

Hoće li drugi natječaj uspjeti i tko će u tom slučaju biti zaposlen, možda će biti poznato već ovog mjeseca.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Od idućeg tjedna postupno otvaranje škola? Odluka će se donositi na lokalnoj razini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nastava

Prema pisanju Jutarnjeg lista, na jučerašnjem sastanku ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa s epidemiolozima dogovoreno jest da je situacija u učeničkoj populaciji u ovom trenutku dovoljno povoljna da bi se od idućeg tjedna postupno moglo ići u otvaranje škola.

U Ministarstvu su kazali da je dogovor da će županije, kao što je to bilo i dosad, donositi odluke na lokalnoj razini, u konzultaciji s lokalnim stožerima, ravnateljima škola i Ministarstvom obrazovanja.

Stoga će župani tijekom ovoga tjedna organizirati sastanke s lokalnim stožerima i epidemiolozima, a nakon toga će donijeti odluke o daljnjim oblicima nastave.

Više župana za Jutarnji list potvrdilo je da smatraju da su, zbog povoljne epidemiološke situacije, skloni otvoriti svoje osnovne i srednje škole već idući tjedan, za što se zalažu i ravnatelji škola.

Nastavite čitati

U fokusu

Zatvorenici u Lepoglavi godišnje pojedu tonu čokoladnog namaza i 82.000 jaja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kaznionica u Lepoglavi jedan je od najstrožih zatvora u Hrvatskoj, a tamo boravi oko 500 zatvorenika.

Ovo je ogroman “pogon”, kojeg treba konstantno opskrbljivati namirnicama. Što se sve nabavlja i po kojoj cijeni može se vidjeti u podacima o javnoj nabavi.

Neki od tih podataka su vrlo zanimljivi.

Tako smo naišli na podatke za “Opskrbu čokoladom, kakaom, čajevima, voćnim sokovima u 2021.”, a ukupno se za ovaj mali dio prehrane planira potrošiti 87.500 kuna.

U planu je kupnja 1000 komada čokolade 80 do 100 grama, 100 komada čokolade bez šećera te još 1800 komada manjih čokoladnih dijetnih pločica s punjenjem.

U zatvoru u Lepoglavi se godišnje pojede jedna tona čokoladnog namaza.

Također, kupit će se i 3000 komada keksa s nugatom, u pakiranjima između 90 do 100 grama.

Naišli smo i na podatak da troškovnik za kupnju jaja za Kaznionicu i njihov komercijalni restoran. Tijekom tekuće godine trebalo bi na jaja biti potrošeno 55.000 kuna. A plan je da se kupi 82.000 jaja, od toga 32.000 iz njihove vlastite djelatnosti.

Nastavite čitati