Povežite se s nama

U fokusu

Jedan, dva, tri, četiri rotora! Habuš kaže da su dva

Objavljeno:

- dana

KRUŽNI TOKOVI

Nakon što smo objavili da gradonačelnik Goran Habuš u novom prijedlogu proračuna za 2017. predlaže gradnju čak četiri rotora, na današnjoj konferenciji za novinare je to demantirano te je istaknuto da planira – dva rotora.

– To su rotor na raskrižju Bombellesove i Optujske ulice i rotor u Filićevoj ulici, za koju je dokumentacija spremna. Ugovor za rotor u Optujskoj je kod nas, čeka se da ga potpišem, no ne mogu jer imamo privremeno financiranje, a rotor u Filićevoj je ponovno kandidiran na program Nacionalne sigurnost i očekuje se da će biti financiran. Za preostala dva možda će ići projektna dokumentacija, ali ne idu u financiranje – istaknuo je  Habuš.

Međutim, iz prijedloga Programa izgradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture je vidljivo da su u planu četiri rotora.

Pritom se u 2017. planira 1,9 milijuna kuna za rotor na raskrižju Krležine i Filićeve, a 3,1 milijun kuna za rotor na raskrižju Optujske i Bombellesove ulice, ali i izgradnju nove ulice. U sljedeće dvije godine, 2018. i 2019., Habuš na izgradnju nove ulice planira potrošiti dodatnih pet milijuna kuna.

Prijedlog Programa izgradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture
 

Rotori na raskrižju Zagrebačke i Gospodarske ulice te u Optujskoj kod Supernove također su uvršteni u Program, a njihova realizacija planira se tek 2019. godini.

To je još žalosniji podatak, jer je Grad još 2014. zatražio novac iz Nacionalnog programa za izgradnju rotora na raskrižju Zagrebačke i Gospodarske ulice koja se vodi kao “opasno mjesto”.

U prijedlogu Programa piše da je „u tijeku izrade projektne dokumentacije od strane Županijske uprave za ceste Varaždinske županije“, no prema Habušem planu, još će dvije godine proći do početka radova.

Izvor:
Foto: Arhiva

U fokusu

Nevjerojatno: zaratili veterani 104. brigade HV-a, podižu tužbe jer ne znaju tko su im bili zapovjednici!?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio Vipro

Udruga pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin tužila je Grad Prelog i klub Varaždinskih branitelja 1991 1995 zbog neistinitog natpisa na spomen obilježju koje je 6. prosinca 2019. godine podignuto u čast poginulom pukovniku Ivanu Sokaču.

Podsjećamo, spomen-obilježje postavljeno je na tada novouređenom trgu u Oporovcu. Tužitelj tvrdi da je I. tuženik u suradnji, te na inicijativu II. Tuženika, postavio predmetno spomen obilježje, a na kojem je pok. pukovnik Sokač neistinito naslovljen titulom zapovjednika 104. brigade ZNG Varaždin.

Udruga pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin u tužbi obrazlaže da je pok. pukovnik Sokač u predmetnom ratnom periodu obnašao funkciju – pomoćnika zapovjednika za logistiku, dok je zapovjednik 104. brigade svo to vrijeme bio pukovnik Ivan Rukljić.

– Potonje je razvidno iz izvadaka iz službene dokumentacije Oružanih snaga RH i 104. brigade iz odnosnog razdoblja koja je priložena tužbi – piše između ostaloga u tužbi.

Trgovački sud u Varaždinu pozvao je tuženike da se do prvih dana siječnja iduće godine o svemu očituju pisanim odgovorom na tužbu.

Nastavite čitati

U fokusu

Radnicima DM-a božićnica od 11.000 kuna, a lijepu svotu dobit će i radnici jedne tvrtke za prodaju keramike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već smo dobro zakoračili u prosinac, mjesec kad se većina zaposlenika, ali i umirovljenici, raduje bonusima i božićnicama, piše Šibenski.

Usprkos krizi i neizvjesnosti što 2023. donosa, dojam je kao da se poslodavci natječu tko će više nagraditi radnike, naročito otkad je Vlada povećale limite na neoporezivi dio ovih naknada.

Ana Fostač-Krilčić, prokuristica i voditeljica resora Ljudskih resursa u dm-u nam je kazala kako će njihovih 1.857 djelatnica i djelatnika u povodu nadolazećih blagdana nagraditi za njihov trud i doprinos uspješnom poslovanju dm-a i to stimulacijom u visini prosječne mjesečne plaće svakog pojedinog djelatnika. A prosječna je plaća u dm-u veća od 11.000 kuna!

Pozamašnom božićnicom oduševila je i domaća tvrtka Fero-Term, koja se u proteklih 30 godina od male zagrebačke obiteljske tvrtke prometnula u tržišnog lidera u prodaji keramike, kupaonske i sanitarne opreme koja zapošljava 650 ljudi. Vlasnici tvrtke, obitelj Gudeljević, nagradit će sve svoje zaposlenike božićnicom od 5.000 kuna!

Trgovački lanac Lidl Hrvatska zaposlenicima je isplatio božićnicu u iznosu 2.500 kuna. Uz božićnicu, svi zaposlenici će primiti i Lidlov poklon paket te darove za djecu za Sv. Nikolu. Samo u ovoj godini Lidl je isplatio 7.500 kn dodatka na plaću kroz novčane nagrade, uskrsnicu i božićnicu, podsjetili su iz ovog trgovačkog lanca.

Isti iznos božićnice dobit će i u Kauflandu u Hrvatskoj, tvrtki koja ima preko 3.400 zaposlenika. Zanimljivo, kako su nam kazali, 2.500 kuna božićnice dobit će “svi zaposlenici na nerukovodećim pozicijama”.

Više pročitajte na Šibenskom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje