Povežite se s nama

U fokusu

Jedan, dva, tri, četiri rotora! Habuš kaže da su dva

Objavljeno:

- dana

KRUŽNI TOKOVI

Nakon što smo objavili da gradonačelnik Goran Habuš u novom prijedlogu proračuna za 2017. predlaže gradnju čak četiri rotora, na današnjoj konferenciji za novinare je to demantirano te je istaknuto da planira – dva rotora.

– To su rotor na raskrižju Bombellesove i Optujske ulice i rotor u Filićevoj ulici, za koju je dokumentacija spremna. Ugovor za rotor u Optujskoj je kod nas, čeka se da ga potpišem, no ne mogu jer imamo privremeno financiranje, a rotor u Filićevoj je ponovno kandidiran na program Nacionalne sigurnost i očekuje se da će biti financiran. Za preostala dva možda će ići projektna dokumentacija, ali ne idu u financiranje – istaknuo je  Habuš.

Međutim, iz prijedloga Programa izgradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture je vidljivo da su u planu četiri rotora.

Pritom se u 2017. planira 1,9 milijuna kuna za rotor na raskrižju Krležine i Filićeve, a 3,1 milijun kuna za rotor na raskrižju Optujske i Bombellesove ulice, ali i izgradnju nove ulice. U sljedeće dvije godine, 2018. i 2019., Habuš na izgradnju nove ulice planira potrošiti dodatnih pet milijuna kuna.

Prijedlog Programa izgradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture
 

Rotori na raskrižju Zagrebačke i Gospodarske ulice te u Optujskoj kod Supernove također su uvršteni u Program, a njihova realizacija planira se tek 2019. godini.

To je još žalosniji podatak, jer je Grad još 2014. zatražio novac iz Nacionalnog programa za izgradnju rotora na raskrižju Zagrebačke i Gospodarske ulice koja se vodi kao “opasno mjesto”.

U prijedlogu Programa piše da je „u tijeku izrade projektne dokumentacije od strane Županijske uprave za ceste Varaždinske županije“, no prema Habušem planu, još će dvije godine proći do početka radova.

Izvor:
Foto: Arhiva

U fokusu

FOTO Dijelove županije zahvatila tuča, opet stradao bukovečki kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Oko 15 sati u dijelovima Varaždinske županije pala je tuča. Čitatelji nam javljaju da je ponovno stradao bukovečki kraj gdje  je pala tuča veličine lješnjaka.

– Padalo je nekoliko minuta, na sreću nije bilo kao prošli put kad nije bilo kuće ili automobila koji nije bio oštećen – kažu nam mještani bukovečkog kraja.

Konačna šteta će se utvrditi naknadno.

Tuča veličine teniskih loptica potpuno uništila nasade u Velikom Bukovcu, razbijeni su staklenici i prozori automobila!

Nastavite čitati

U fokusu

Jedna hrvatska tvrtka svojim radnicima u listopadu će isplatiti jednokratnu naknadu od 750 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Podravka ove godine obilježava 75 godina poslovanja, a tim povodom svim svojim zaposlenicima u listopadu će isplatiti jednokratnu naknadu od 750 kuna.

Umjesto organiziranja proslava i domjenaka u ovim izazovnim vremenima, Uprava Podravke na ovaj se potez odlučila kako bi zahvalila svakom zaposleniku ponaosob, jer upravo su zaposlenici pokretači uspjeha koprivničke kompanije te nositelji tradicije koja se prepoznaje na pet kontinenata i u više od sedamdeset zemalja diljem svijeta. Osim toga, Podravka nije zaboravila ni svoje umirovljenike i radnike koji imaju pravo na jubilarnu nagradu te je povodom 75. obljetnice i za njih pripremila posebne poklon pakete proizvoda.

„Ovu obljetnicu želimo obilježiti na način primjeren vremenu i izazovima s kojima se naši sugrađani suočavaju, pogotovo kada se radi o kućnim budžetima. Stoga, 75. obljetnicu nećemo obilježavati prijemima, skupim domjencima, večerama ili proslavama. Umjesto toga, svim radnicima Podravke i Mirne isplatit ćemo jednokratan dodatak na plaću od 750 kuna. Na taj način želimo im zahvaliti na predanom radu, trudu, energiji i znanju kojega svakodnevno ulažu kako bi Podravka bila ovako uspješna internacionalna kompanija“, poručila je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

Podravkina tradicija duga 75 godina započela je daleke 1947. godine, kada je radionica za preradu voća braće Wolf dobila naziv Podravka. Sve do danas, u Koprivnici je stasala multinacionalna kompanija koja svoje proizvodne i trgovačke podružnice ima u čak 17 država, a proizvode pod brendovima Vegeta, Lino, Lino Lada, Dolcela i drugi, prodaje na više od čak sedamdeset tržišta diljem svijeta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje