Povežite se s nama

Aktualno o koronavirusu

Jedan novi slučaj koronavirusa u Varaždinskoj županiji, radi se o mlađoj osobi

Objavljeno:

- dana

– U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a radi se o mlađoj osobi, sudioniku svadbene svečanosti od 5. rujna, koja je simptome razvila u samoizolaciji, a liječit će se kod kuće – javlja Stožer civilne zaštite Varaždinske županije 21. rujna.

Ovo je ujedno već 21. potvrđeni slučaj s navedenog događanja.

U istom razdoblju imamo dvije nove osobe koje su se oporavile i otpuštene su iz kućnog liječenja, čime je aktualni broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada 21, a navedenoj brojci i dalje pribrajamo dvije hospitalizirane osobe iz druge županije.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se šest osoba, od čega su četiri osobe iz Varaždinske županije, dok se dvije dodatne osobe liječe u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu.

Na liječenju kod kuće nalazi se još 15 osoba, a u mjeri samoizolacije su 52 osobe. Ovdje valja naglasiti da službenici PU varaždinske kontinuirano kontroliraju pridržavanje mjera samoizolacije, kako na samom mjestu prebivališta tako i u tijeku svojih redovnih zadaća, a tijekom mjeseca rujna evidentirana su dva kršenja te mjere.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji, od 1. ožujka, imamo 195 registrirana slučaja zaraze, a dodatnih 16 slučajeva nam se pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

– Iako smo čak dvije trećine svih slučajeva registrirali u posljednjih 40-ak dana, unatrag tjedan dana vidljiv je trend opadanja broja novooboljelih u odnosu na ljetno razdoblje. U ovom trenutku epidemiološku situaciju u našoj županiji možemo ocijeniti zadovoljavajućom, no unatoč tome i dalje moramo biti svjesni da i sami svojem ponašanjem imamo određenu mogućnost utjecaja na razinu rizika prijenosa zaraze u sredinama u kojima se krećemo i zadržavamo – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Aktualno o koronavirusu

U srijedu u Hrvatskoj 747 novih slučajeva zaraze koronavirusom, preminulo je sedam osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U posljednja 24 sata zabilježeno je 747 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3322, priopćio je 3. ožujka Nacionalni stožer civilne zaštite.

Među njima je 758 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 68 pacijenata.

Preminulo je 7 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 244.205 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 5555 preminulo, ukupno se oporavilo 235.328 osoba, od toga 311 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 13.777 osoba.

Do danas su ukupno testirane 1.361.483 osobe, od toga 7292 u posljednja 24 sata.

Nastavite čitati

Aktualno o koronavirusu

Srijeda: u Varaždinskoj županiji 18 novih slučajeva zaraze, jedna osoba preminula

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

koronavirus

U Varaždinskoj županiji tijekom 24 sata evidentirano je 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 61, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 107.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 37 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je njih 16 smješteno na lokaciji u Varaždinu, dok se 21 osoba nalazi u Klenovniku.

Trenutno se nijedan pacijent ne nalazi na respiratoru, a u posljednja 24 sata preminula je jedna osoba pozitivna na COVID-19.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 316 uzoraka, pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 12 posto, a u svim testiranim uzorcima iznosi 6 posto.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 15.217 osoba pozitivnih na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 100.

Nastavite čitati