PROČITAJTE PROGRAM

Ovogodišnje otvorenje Festivala letećih gitara, koje se održava danas u velikoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta, u 20:30 sati otvara jedan od najboljih gitarista svijeta Eric Gales.

Prije nastupa ovog slavnog gitarista, u multimedijalnoj dvorani Palače Herzer s početkom u 17 sati održat će se promocija knjige „Atlantis“ riječkog gitarista i skladatelja Damira Halilića Hala.

Ovogodišnji festival donosi i dvije novosti: Varaždinsku eskadrilu letećih gitara – Varaždin Flying Guitars Squad i Ujedinjene gitarske snage – Flying Guitar Forces United. Riječ je o svojevrsnim oznakama pod kapom ovog Festivala kojima će se jasnije diferencirati te okupljati i promovirati, a svijetu predstavljati zapostavljena vrijedna baština rock svijeta.

Subotu, 14. listopada obilježit će dvije radionice koje vode dva Amerikanaca: Yogi Lonich, hrvatskih korijena, rođen i odrastao u Kaliforniji, i Zack Dust, varaždinac kojega vole i s one stranu oceana.

Ova dvojica izvođača, uz dostojna pojačanja, ispunjavaju i večernji koncertni program kada s početkom u 20 sati nastupa prigodni bend Yogi Lonich & Friends, a u 21.30 sati Zack Dust i Jura Geci.

Prije samih koncertnih nastupa održati će se promocija dokumentarnog filma “Črni kastavec” autora Igora Modrića. Gitarist u fokusu je Gerald Lawrence Ricks, s nadimkom Jerry, po kojemu ga većina zna, a i po predmetku Philadelphia. Bio je veliki blues gitarist i pjevač, a važan je i po tome što mu svoju slavu doživotno duguju mnogi jučerašnji i današnji velikani gitare.

Nedjelja u znaku radionica

Nedjelja, 15. listopada, u poslijepodnevnim satima obilježit će dvije radionice koje će voditi varaždinski majstori gitara, Nenad Resnik i profesor Ninoslav Plantak.

Od 18 sati, u predvorju  glavnog ulaza u Hrvatsko narodno kazalište, posjetitelji će moći vidjeti izložbu domaćih graditelja glazbala, a večernji program posljednjeg dana festivala počinje u 19 sati nastupom domaćeg benda The Farpoint Station. Program se nastavlja u jazz ritmu poznatog Ratka Zjace i njegovog ZZ Quarteta.

Bob Dylan cijeli dan

Subota donosi i „Ekskluzivnih 24 sata Boba Dylana“ Galerijskom centru Varaždin. Posjetitelji će se u iznimno kratkom vremenu održavanja izložbe ‒ svega jedan dan ‒ moći suočiti s predmetima Boba Dylana koji zrače njegovu intimu, dio u koji javnost može zaviriti tek u iznimnim prilikama.

Prateći program Flying Guitars Festivala 2017. bit će ponovno svakodnevne gitarske radionice, te niz drugih događanja, ali i neizostavni Jam sessioni koji će se održavati svaki dan, nakon koncertnih programa, u prostorima Scene & Bara Rogoz.

Glavni organizator festivala je Turistička zajednica Varaždinske županije, izvršni organizator je udruga “Muzički vremplov, suorganizatori su Varaždinska županija i Grad Varaždin, a program se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice

Karte po cijeni od 50 kuna za jedan dan, ili 100 kuna za paket za tri dana, mogu se kupiti preko sustava Entrio.hr.

Izvor: ILUSTRACIJA/ericgalesfacebook
Foto:

Komentari

Komentara