Povežite se s nama

Crna kronika

Jedan pljačka zbog djece, a drugi jer mu “prijatelj” siluje suprugu

Objavljeno:

- dana

PLJAČKE OČAJNIKA

Izvadio je pištolj, rekao: “Imam troje djece” i tražio novac. Oružana pljačka s ovim scenarijem dogodila se prošle srijede usred bijela dana u centru Varaždina. Na meti pljačkaša našao se Ured za otkup zlata “Auro domus” u Šenoinoj ulici.

Pljačka se dogodila na usporeni radni dan, odmah poslije praznika – Dana neovisnosti. Deset minuta nakon deset sati muškarac je prepao zaposlenicu (25) Auro domusa. Kako neslužbeno saznajemo, muškarac je samo iz jakne izvadio pištolj i prozborio: “Imam troje djece”. Imao je nekih 40 do 50 godina, a za vrijeme pljačke nije bio maskiran. Preplašena djevojka mu je tada bez pitanja predala 5.000 kuna, a on se udaljio u nepoznatom pravcu. Policija je vrlo brzo u srijedu izašla na teren, ali pljačkaša, čiji se čin može nazvati i potezom očajnika, do sada nisu uspjeli otkriti.

Optužnica otkriva

Očajnima bi se mogle nazvati i dvije pljačke koje su se prije mjesec i pol, dakle početkom rujna, također odvile u centru Varaždina. Drugog rujna, nekoliko minuta prije zatvaranja u Zlatarnu Celje u Varteksovoj robnoj kući ušao je naoružani muškarac i od zaposlenice tražio novac. Identična pljačka u kojoj je također otuđeno nekoliko tisuća kuna dogodila se dan kasnije u Srebrnarnici Argentum u Gundulićevoj ulici (Dućanskoj). Varaždinska policija nakon samo nekoliko dana našla je krivce. No prošlog tjedna varaždinsko Županijsko odvjetništvo podiglo je optužnicu koja otkriva nevjerojatnu pozadinu zločina.

Kriminalna prošlost: teške krađe, nasilničko ponašanje, bludne radnje

Optužnica otkriva uvrnut odnos pljačkaša i njegove nevjenčane supruge i još jedne osobe. Naime, pljačkaša je njegov “prijatelj” (radi se o muškarcima starim 30 i 33 godine) prisiljavao da praznim plinskim pištoljem opljačka “Celje” i “Argentum”. Pljačkaš je to učinio jer, kako stoji u optužnici, “prijatelj” je njega i njegovu suprugu učinio zavisnim o njemu tj. “davao im je novac za osnovne životne potrebe”. No to nije najgore od svega. Od veljače, pa sve do rujna, tj. do pljački “prijatelj” je silovao suprugu pljačkaša.

Ovaj trojac nedavno se iz zagrebačkog područja preselio u Varaždin s, kako doznajemo, debljim policijskim kartonom. Popis kaznenih djela uključuje teške krađe, nasilničko ponašanje, ali i bludne radnje. Sve troje iz ove priče su nezaposleni, a bračni par je izjavio da ih još uvijek uzdržavaju i roditelji.

Dvojica muškaraca nalaze se u varaždinskom pritvoru, kako ne bi ponovno počinili kaznena djela, ali i zbog utjecaja na svjedoke.

Ovo su samo dva od 10 razbojništava koja su se dogodila ove godine, a varaždinska policija već je otkrila je počinitelja. U 2012. pak zabilježeno je 18 razbojništava i krađa, a otkriveno je 12 krivaca.

 

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Maloljetnik ozlijeđen kada ga je u Varaždinu na zebri udarilo teretno vozilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 23. travnja, oko 18.30 sati u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 15-godišnji maloljetnik.

Žena starosti 70 godina upravljala je teretnim vozilom Ulicom Stanka Vraza iz smjera Optujske ulice u smjeru Kapucinskog trga.

Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, nije se zaustavila ispred istog, zbog čega je prednjim desnim dijelom vozila naletjela na 15-godišnjaka koji je prelazio kolnik preko istog prijelaza. On je uslijed udara odbačen na vjetrobransko staklo, nakon čega je pao na kolnik, javila je PU varaždinska. Pritom je ozlijeđen, a medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Nastavite čitati

Crna kronika

Pijana 49-godišnjakinja se autom više puta prevrnula na cesti između Ivanca i Stažnjevca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 23. travnja, oko 19.15 sati na državnoj cesti D-35 između Ivanca i Stažnjevca, ozlijeđena je 49-godišnjakinja.

Ona je upravljala osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.11 promila, u smjeru Varaždina, javila je PU varaždinska.

Ona je zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i gustoći prometa, u lijevom nepreglednom zavoju, vozilom prešla u desno na bankinu. Nakon toga je vozilom prešla u lijevo te prednjim dijelom vozila udarila u mekani teren, pri čemu se vozilo prevrnulo nekoliko puta i zaustavilo na desnom boku.

Vozačica je pritom ozlijeđena te joj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje