Povežite se s nama

Međimurje

Jedinstveni turistički projekt uz rijeku Muru – Cycling in a Network 2.0 (CIAN 2.0)

Cycling in a Network

Objavljeno:

- dana

Posjetili smo područje uz rijeku Muru – gdje je kroz projekt Cycling in a Network 2.0 (CIAN 2.0) mađarskih općina Nagykanizse i Zalakaros i Turističke zajednice Međimurske županije uspostavljena suradnja na stvaranju vlastitog turističkog identiteta i originalne turističke ponude.

Bogatstvo povijesne i kulturne baštine, autohtona gastronomija i atraktivno prirodno okruženje zaštićenog krajolika Natura 2000. ovdje se nude kao na dlanu. Prostor do sada nije bio u fokusu zanimanja cikloturista, no projektnim aktivnostima, ovo područje im se pokušava nametnuti kao nova, atraktivna destinacija.

U sklopu projekta izrađeni su novi infrastrukturni objekti, uređene biciklističke staze i poligoni, servisne stanice o bike odmorišta, turistički info centri, provedene zajedničke manifestacije, tiskana je višejezična karta, napravljena web stranica i interaktivna aplikacija za smart phone uređaje, kako bi se posjetiteljima sa obiju strana granice i rijeke Mure olakšalo snalaženje i kretanje na projektnom području, te omogućilo aktivnije posjećivanje.

Uspostavljen je zajednički standard kvalitete Cyclist Welcome Classification System – klasifikacijski sustav koji cikloturistima daje uvid u vrstu i kvalitetu infrastrukture i sadržaja koje se nude na destinacijama.

Današnji turisti tijekom posjeta destinaciji žele više od vožnje po cesti i traženja smještaja. Oni žele upoznati destinaciju i ljude, sudjelovati na manifestacijama, uspostaviti bliski odnos sa susjednim regijama, osjećati se dobrodošli, a upravo to je postignuto aktivnom suradnjom projektnih partnera.

Bogatstvo i bioraznolikost jedinstvenog prostora uz Muru kroz ovaj se projekt mogu doživjeti na jedan vrlo poseban način – na biciklu i u doticaju s prirodom. Turistima zanimljive atrakcije na području dviju država Hrvatske i Mađarske, mogu se posjetiti u samo jednom danu, a kao zanimljiva mogućnost, izrađeno je više od 60 različitih cikloturističkih paketa, od jednodnevnih do trodnevnih, prilagođeno za sve uzraste posjetitelja – cikloturista, obiteljskih programa do biciklističkih tura za aktivne cikloturiste.

Učvršćen je partnerski odnos između hrvatskih i mađarskih lokalnih sudionika, te su uspostavljene nove mogućnosti promocije za prekograničnu destinaciju uz Muru, njezin razvoj te zaštitu prirodnih vrijednosti i ljepota.

www.cycleinanetwork2.eu

Međimurje

Postavljen prvi paketomat u Općini Goričan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Goričan je 8. srpnja dobio svoj prvi paketomat, smješten u sklopu buduće tržnice u Goričanu.

Paketomat građani tako mogu nesmetano koristiti za primanje i slanje paketa.

Paketomat je uređaj koji omogućuje preuzimanje paketa na lokacijama koje vama najviše odgovaraju u vrijeme kada vam najviše odgovara. Paketomat će biti dostupan svaki dan, od 0-24, a korisnici će moći preuzimati i  slati svoje pakete u vrijeme kad njima najviše odgovara te vršiti povrat robe kupljene putem e-trgovina.

U vrijeme kad je internetska prodaja jako razvijena, puno puta se može desiti da paketi dolaze na vašu kućnu adresu, a vas u tom trenutku nema kod kuće, od sad ćete moći vaš paket preusmjeriti u GLS paketomat i pokupiti paket kad Vama odgovara.

Više informacija kako preuzeti paket ili poslati paket možete pronaći na linku: Informacije o paketomatu

Nastavite čitati

Međimurje

U Parku Mladosti u Prelogu otvoren nogometni teren s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio Vipro

U Parku Mladosti u Prelogu 2. srpnja otvoren je novi teren s umjetnom travom.

Teren je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a svečanosti u Parku Mladosti nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga te mnogi drugi.

Grad Prelog prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg je provodilo Ministarstvo turizma i sporta. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta s umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Izvođač radova je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljala je tvrtka tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba, dok je kompletno postavljanje travnjaka financirao Hrvatski nogometni savez.

– Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce – istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

studio VIPRO

– Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt, koji nije bio jednostavan! Ovaj projekt je nastao zajedničkim radom Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, facebooka, igrica i krenu na zrak zaigrati nogomet te nauče ne samo pobjeđivati nego i izgubiti i tako mentalno ojačaju – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Simbolično je igralište otvoreno puštanjem u zrak 111 balona u bojama Nogometnog kluba Mladost Komet, u spomen na 111 godina dugu povijest igranja nogometa u Prelogu. Prvi su igralište isprobali predsjednik HNS – a Marijan Kustić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a nakon njih mališani iz Nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet te njihovi gosti, vršnjaci iz Cirkovljana

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje