Povežite se s nama

U fokusu

Proračun Općine Sveti Đurđ za 2017.: najviše za dječji vrtić, novac i za pomoć proizvođačima mlijeka

Objavljeno:

- dana

NAJVAŽNIJI FINANCIJSKI DOKUMENT

Vijećnici Općine Sveti Đurđ jednoglasno su prihvatili proračun za 2017. godinu u iznosu od devet milijuna kuna.

– Proračun je realno ostvariv. Najveće prihode očekujemo od poreznih prihoda, prihoda od zakupa zemljišta, hidrorente i komunalne naknade – rekao je načelnik Josip Jany.

Općina je za izgradnju dječjeg vrtića ishodila građevinsku dozvolu, pri čemu je od ukupno potrebnih 7,6 milijuna kuna za tu investiciju u proračun stavljena samo polovica tog iznosa.

– Taj projekt će biti prijavljen nadležnom ministarstvu i očekujemo pozitivan rezultat – ističu iz Općine.

Upravo su sredstva za novi vrtić najveća stavka u rashodima planiranima za sljedeću godinu. – Nove i stare stavke su pomoć umirovljenicima za dane Božića, darovi za djecu, uređenje mini-industrijske zone Vulinec, pješačka staza, sport, mjesni odbor, uređenje poslovnih prostora u zgradi Općine i pomoć proizvođačima mlijeka – izvijestili su.

Izvor:
Foto: OPĆINA SVETI ĐURĐ

U fokusu

U Hrvatskoj danas bilježimo 134 nova slučaja zaraze koronavirusom i 32 preminule osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

U posljednja 24 sata zabilježena su 134 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2519, priopćio je 25. siječnja Nacionalni stožer civilne zaštite.

Među njima je 1485 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 138 pacijenata.

Preminule su 32 osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 229.054 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 4859 preminulo, ukupno se oporavilo 221.676 osoba, od toga 579 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 15.109 osoba.

Do danas je ukupno testirano 1.156.456 osoba, od toga 2423 u posljednja 24 sata.

Nastavite čitati

U fokusu

Slijedi li od 1. veljače otvaranje teretana, terasa kafića…?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na jučerašnjem sastanku Vlade i Stožera civilne zaštite RH glavna tema bili su koraci kojima bi se eventualno popustile epidemiološke mjere koje traju do 31. siječnja.

S obzirom na to da se bliži kraj mjeseca, prema pisanju Indexa, najvjerojatnije u srijedu, 27. siječnja, donijet će se odluka koja će se bazirati na popuštanju mjera u segmentu sporta i rekreacije, a na stolu je i dalje i otvaranje terasa restorana i kafića.

Naime, Index doznaje da je izgledno da se s ponedjeljkom, 1. veljače, otvore teretane, kao i da se proširi krug onih kojima su dozvoljeni treninzi, natjecanja i generalno bavljenje sportom, barem kad je riječ o sportu na otvorenom.

Najizglednije je također da se od 1. veljače kafićima dopusti prodaja kave i napitaka za van, a moguće i otvaranje terasa, čiji bi rad bio ograničen do 22 sata.

Učenici viših razreda osnovne trebali bi se vratiti u škole (sada nastavu prate online).

Nastavite čitati