Povežite se s nama

IT Tech

Jeftiniji HTC

Objavljeno:

- dana

MOBILNA TELEFONIJA

HTC mijenja politiku. U nastojanju da spasi prihode kompanije, fokusirat će se na proizvodnju jeftinih mobitela namijenjenih tržištima u razvoju. Prema riječima HTC-ovog šefa financija, kompanija će u Kini prodavati uređaje po cijenama u rasponu od 150 do 300 dolara. Također, u HTC-u će ove godine ciljati i na ostala tržišta u razvoju, potvrdili su iz kompanije. Konkretnih informacija o uređajima zasad nema, a prema očekivanjima, HTC će svoju ponudu „jeftinjaka“ zasnivati na Androidu. Ovim potezom HTC će nastojati zaustaviti pad prihoda i tržišnog udjela zbog jačanja prisutnosti Samsunga i Applea na tržištu. Kompanija je objavila kako za prvi kvartal očekuju do 17% lošije prihode u odnosu na posljednji kvartal 2012.

Izvor:
Foto:

IT Tech

Orepić:”odluke još treba preispitati”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

DVOJBA

Ključ smanjenja stope kriminaliteta u županiji, te kreiranje sigurne okoline zajedničko je postignuće PU međimurske i svih sudionika lokalne zajednice, izjavio je ministar Orepić tijekom susreta sa županom Matijom Posavcem.

Pritom je naglasio važnu ulogu Sajma sigurnosti koji će se ove godine održati po 4. puta u organizaciji MUP-a uz podršku Međimurske županije. Posavec se, pak, osvrnuo na problem krađa, posebice u poljima i kućanstvima te na potrebu preventivnog i represijskog djelovanja policije. Posavec smatra da je reorganizacija sustava nužna, no uz obavezno očuvanje županijskog statusa Policijske uprave međimurske. Ministar je odgovorio da će se takve odluke preispitati na posebnom sastanku te da će Županija sudjelovati kod njihovog donošenja.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

IT Tech

Niskoenergetske kuće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ČAKOVEC

Održivi građevinski materijali i tehnologije na području zelene gradnje tema je 12. mini-simpozija o zelenoj gradnji u organizaciji Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju i Udruženja arhitekta Međimurja, koji će 12. studenoga biti održan u Čakovcu.

Kakve su to ZEB, pasivne i niskoenergetske kuće i što ih razlikuje od drugih kuća? Kakvi se materijali i tehnologije koriste prilikom gradnje takvih kuća? Odgovore na ova pitanja i vaša pitanja vezana uz ovu temu potražite na simpoziju koji će biti održan u Tehnološkom inovacijskom centru, Bana Josipa Jelačića 22b.
Sajam će početi u 15 sati i trajati do 18.30 sati.

 

Mini-simpozij se održava u Tehnološkom inovacijskom centru, a ulaz je besplatan

Institucionalni pokrovitelj simpozija je Međimurska županija, a pokrovitelj Tehnološki inovacijski centar Međimurje. Poduzeća i institucije koje sudjeluju na simpoziju s edukativnim i promotivnim prezentacijama su MENEA, Baldinistudio, Inoutic/ Deceuninck, Rockwool, I.T.V. Murexin, Firestone, Fibran Nord, TECE i Nexe. 
Medijski pokrovitelji simpozija su Regionalni tjednik, Domosfera.hr, Gradimozadar.hr, gradimo.hr i Webgradnja.hr.
Simpozij je besplatan za sve sudionike te se boduje u sklopu Programa stalnog stručnog usavršavanja HKA sa 2 SSU boda.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje