Povežite se s nama

Sport

Jelena Sekelj i Nikola Horvat najbolji na Zrmanja trailu

Objavljeno:

- dana

Žestoka konkurencija

Između skoro 700 natjecatelja, dvoje Varaždinaca, Nikola Horvat u muškoj i Jelena Sekelj (SRD 315 Sjeverozapad) u ženskoj konkurenciji, odnijeli su pobjedu proteklu subotu u najzahtjevnijoj i najduljoj kategoriji utrke Zrmanja trail.

Odlične rezultate imali su i Zenil Vugrinec i Miroslav Popović, oboje članovi varaždinskog kluba SRD 315 Sjeverozapad.

Start najdulje kategorije bio je ispred manastira Krupa, a cilj nakon 27 km u centru grada Obrovca. Putem su natjecatelji morali savladati tehnički vrlo zahtjevni teren u kanjonima rijeka Zrmanje, Krupe i Krnjeze i oko 800m vertikalnog uspona.

Teren po kojem se trčalo i cijela konfiguracija kanjona zadavali su probleme brojnim natjecateljima. Penjalo se po kamenju i strmim dijelovima na kojima su neki išli čak četveronoške, spuštalo se po siparu, prelazilo kroz rijeku na drugu stranu. Na mjestima je teren bio takav da su ga mnogi natjecatelji uspoređivali po težini s Velebitom. Ipak, prekrasni vidici sa svake uzvisine na koju su se trkači popeli te čista rijeka u kojoj se tražilo osvježenje tog vrućeg dana ono su po čemu će većina pamtiti ovu utrku. Putem do Obrovca kroz Golubiće i Muškovce trčalo se i kroz vrbe i topole, prekrasne trave i neposredno uz rijeku.

Utrka je imala tri kategorije; Challenger kategoriju sa startom kod manastira Krupa ukupne duljine 27 kilometara, Active kategoriju sa startom u Golubiću duljine 16,5 kilometara te Light kategoriju duljine devet kilometara s početkom u Muškovcima. Svim kategorijama je cilj bio u Obrovcu.

Nakon trećeg mjesta prije samo dva tjedna na Jana Treku na Žumberku u kategoriji utra (40km), Jelena Sekelj bila je i najbolja žena i 8. ukupno na Zrmanja trailu. Zenil Vugrinec, usprkos ozljedi, bio je odličan 17., dok je Miroslav Popović svojim nastupom najavio odličan nastavak sezone. Od Varaždinaca, na utrci su sudjelovali i postigli odlične rezultate i Igor Varga, Dean Štrlek, Josip Šoprek, Marko Muhar, Marin Bašić i Darko Martinović. Ana Marija Lach i Zlata Agić nastupile su u Active kategoriji.

Izvor:
Foto:

Sport

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec nastupit će u Turskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec nastupit u Svjetskom Challenge kupu u Antalyji.

Mateo Žugec osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama prije dvije godine u alžirskom Oranu. Ovaj 22-godišnji član varaždinske Vindije u prošlosti je koristio ukazane prilike u Svjetskom kupu. Pobijedio je u Koperu te bio drugi u Varni.

– Nakon što sam prošli tjedan izborio Europsko prvenstvo, uspio sam izboriti i nastup na Svjetskom kupu u Bugarskoj. To je još jedan plus i pokazatelj forme koja raste za nastup u Antalyji. Cilj mi je finale, a naravno u finalu je sve moguće. Zdravstveno stanje je puno bolje nego što je bilo na početku sezone. Imao sam velikih problema s rukom, imao sam kroničnu upalu zgloba desne šake. Uz pomoć terapije to smo riješili, ne mogu se bolje osjećati, spreman sam – rekao je Žugec za HGS.

Nastavite čitati

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje