Povežite se s nama

Sport

Jelena Sekelj srebrna na prvoj pećinskoj utrci u Hrvatskoj

Objavljeno:

- dana

Varaždinka iz SRD Sjeverozapad

U jedinstvenom parku prirode Grabovača kod Perušića održana je prva pećinska utrka u Hrvatskoj, prvi lički maraton od pećine do pećine, na kojem su natjecatelji morali ulaziti i 400 metara u dubinu zemlje, a od članova SRD Sjeverozapad srebro je osvojila Jelena Sekelj.

Lika Cave Trek, prvi pećinski trekking, okupio je prošle subote u Perušiću 584 trkača u četiri kategorije. Bila je to utrka od pećine do pećine, na udaljenostima kao kod cestovnog maratona odnosno polumaratona, samo u ovom slučaju s promjenjivom konfiguracijom terena i s visinskim razlikama. Trčalo se kroz šumu, makadamske i druge off road putove, preko brda i minimalnim dijelom asfaltiranim putovima kroz lička sela.

Trkači su tako prošli vidikovcem iznad rijeke Like, geomorfološkim spomenicima prirode pećinom Samograd  i Medinom pećinom i špiljom pod turskom kulom, kanjonom rijeke Like sve do jezera Krušćica. U pećini Samograd trčalo se na sam kraj pećine, 400 metara u dubini zemlje.

Odlično 8. mjesto u teškoj konkurenciji zauzeo je Zenil Vugrinec, istrčavši stazu od 27km sa 800m visinske razlike u vremenu 3:27:09. Odmah iza njega u cilj je stigao i drugi član varaždinskog kluba, Ivan Plačko, s vremenom 3:31:07. Ranko Orehovec bio je 35. U muškoj konkurenciji, s vremenom 4:09:34.

Srebro u ženskoj konkurenciji osvojila je Jelena Sekelj, pretrčavši tu istu dionicu u vremenu 3:38:37.

Od Varaždinaca na utrci su sudjelovali i Gordana i Dražen Vrček.

Izvor:
Foto: BK

Sport

Novi rekord varaždinske atletičarke Klare Košćak na mitingu u Osijeku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Osijeku je u subotu, 23. siječnja, održan atletski miting na kojem su nastupile tri varaždinske atletičarke, koje su donijele tri pobjede i jedan državni rekord za Atletski klub Sloboda Varaždin.

Najuspješnija je bila Klara Košćak, koja je na 60 m s preponama pobijedila i oborila svoj državni rekord za 8 stotinki, koji sad iznosi 8,33. Klara je pobijedila i na 60 m s novim osobnim rekordom 7,70 te ju je jedna stotinka dijelila od državnog rekorda.

Košćak je nastupila u skoku u dalj i pobijedila sa skokom 5,37, što je njezin novi osobni rekord. Na 60 m je nastupila Viktorija Vujović, koja se plasirala na 5. mjesto rezultatom 7,97.

Nastavite čitati

Sport

Ludbreg: Welcome Spring će svakog vikenda u ožujku donijeti uzbudljiva natjecanja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ludbreg, „centar svijeta“ će u ožujku postati i središte sporta, rekreacije i aktivnog života zahvaljujući novom i zanimljivom festivalu nazvanom „Welcome Spring“ osmišljenom kao dio razvoja Ludbrega u outdoor izletničku destinaciju.

Welcome Spring će svakog vikenda u Ludbreg donijeti uzbudljiva sportska natjecanja praćena zanimljivim popratnim programom. Cilj festivala je popularizacija aktivnog života odnosno outdoor aktivnosti kao vrste zabave, rekreacije i zdravog druženja na otvorenom.

6. ožujka

Festival otvaramo legendarnom Crazy Hill trkačkom utrkom. Crazy Hill se trči na čak tri staze različitih težina i dužina, prilagođene svim tipovima trkača, a njihove rute vode vas kroz raznoliki ludbreški krajolik te slove kao neke od najljepših u Hrvatskoj.

13. ožujka

Na rijeku Bednju, koja protiče samim središtem Ludbrega, vraća se veslanje i to u obliku uzbudljivog otvorenog prvenstva grada Ludbrega u spustu kajakom. Tijekom vikenda će se na jezeru na Otoku mladosti organizirati pokazno veslanje, kako bi novi veslači osjetili čari kajaka.

21. ožujka

Prvi dan proljeća u Ludbregu će se proslaviti već tradicionalnom cestovnom trkačkom utrkom „Centrum mundi“. Uz 10 km dugu rutu za rekreativce i sportaše, pripremit ćemo i promocijsku kratku ruku za građane kako bi i oni koji inače ne trče osjetili energiju proljeća.

27. ožujka

Gravel biciklizam, koji spaja brzinu cestovnih i uzbudljivost off-road vožnji, sve je popularniji, a raznoliki i očuvani ludbreški krajolik idealan je za njega. Welcome Spring donosi izazovnu gravel biciklističku utrku, dužine 80 km, koja vas vodi oko predivnog Kalnika i pravi je izazov svim biciklistima željnima nadmetanja u okruženju nedirnute prirode.

Posebnu pažnju posvetili su i osobama s invaliditetom odnosno teškoćama u kretanju te će, kao dio programa cestovne trkačke utrke „Centrum mundi“ i biciklističke Gravel utrke, u suradnji s Hrvatskom udrugom paraplegičara i tetraplegičara, biti organizirane i trke za natjecatelje u kolicima.

Organizatori događaja su Grad Ludbreg, Trail Full Cycling Experience, Turistička zajednica grada Ludbrega, Udruga BSV i Watermark.

Nastavite čitati