Povežite se s nama

U fokusu

Jenkać i Hrenić u borbi za Novi Marof

Objavljeno:

- dana

Priopćenje HDZ-a Novi Marof

Nakon objavljenog priopćenja gradonačelnika Novog Marofa, Darka Hrenića, stiglo je i priopćenje Siniše Jenkača, predsjednika novomarofskog HDZ-a. Jednako kao i Hrenićevo, objavljujemo ga u cijelosti. 

Obzirom da niste objavili  priopćenje HDZ-a od 06.11.2014. na koje se referira Gradonačelnik Novog Marofa  čije priopćenje ste objavili 08.11.2014. ,molimo Vas da objavite i naše priopćenje kako bi čitateljima bilo razumljivo o čemu se radi.

Priopćenje

Nakon što je proglašen stečaj tvrtke Bor i održan prvi sastanak preostalih zaposlenika sa stečajnim upraviteljem jasno je da pokretanja proizvodnje u toj tvrtci nema, a najviše zabrinjava odlazak osamdesetak radnika na Zavod za zapošljavanje i njihova neizvjesna sudbina.

Lažna obećanja čime su se obmanjivali građani i vijećnici. Nisu se spašavala radna mjesta  ali se zato nabavio veliki luksuzni bijeli auto i radila kampanja za novu stranku.

Nažalost, dok je bilo prilike  i vremena da se poduzmu mjere, kao primjerice u Lepoglavi koja je zalaganjem gradonačelnika dobila «Centar izvrsnosti drvne industrije» građanima su pričane bajke o Nanotehnologiji, pogonu Varteksa, oživljavanju BBS-a u Podrutama, tvornici stakla u Oštricama, kineskim investitorima i druga lažna obećanja čime su se obmanjivali građani i vijećnici.

Nisu se spašavala radna mjesta  ali se zato nabavio veliki luksuzni bijeli auto i radila kampanja za novu stranku.

Grad Novi Marof u svoje je zone  Možđenec i Oštrice, uložio – 0,00 kn.

Dok su druge male Općine u našem susjedstvu, kao što se vidi iz izvješća revizije o razvijenosti i ulaganju u poduzetničke zone Varaždinske županije ulagale u svoje zone  – Ljubešćica 2.273,345,00 kn, Beretinec 1.630.274,00, Grad Novi Marof u svoje je zone  Možđenec i Oštrice, uložio – 0,00 kn.

Minimum korektnosti od strane gradonačelnika bio bi da podnese ostavku i sam bitno smanji troškove izbora. Ne mora primati naknadu iza smjene jer  šestu godinu prima plaću za malo rada.

Proračun bez pokrića

Minimum korektnosti od strane gradonačelnika bio bi da podnese ostavku

Nakon šest godina što Vijećnike nije pitao za mišljenje  u kreiranju proračuna i ostalim odlukama, a da ne kažemo o omalovažavanju i podcjenjivanju oporbenih vijećnika sada  piše pisma vijećnicima da oni, evo nešto predlože, a istodobno sam predlaže lažne iznose (umanjene cijene) investicija kako bi što više utrpao u proračun na papiru za dobivanje birača, za što nema pokriće tj. osigurana sredstva.

Blokirani Grad

Izbori će u slučaju ne izglasavanja proračuna biti u veljači 2015.g. Sva plaćanja će ići regularno na temelju već izglasanih akata i putem povjerenika Vlade.  Stvorit će se i uštede zbog neisplate naknada zamjenicima i vijećnicima, a izborni trošak u najvećem dijelu podijeliti će studenti, nezaposleni i umirovljenici angažirani na izborima.
Pogrešnim odlukama i forsiranjem nemogućih projekata Grad Novi Marof odavno je blokiran i izgubio je korak s vremenom dok druge sredine poput Ljubešćice, Jalžabeta, Kneginca, Lepoglave i Ivanca napreduju i preživljavaju krizu bez obzira na političku strukturu vlasti.

Budući je gradonačelnik sam vladao, neka sam snosi posljedice

Na izborima su građani glasali za jednu stranku, a dobili gradonačelnika  druge – bez izbora.

Budući je sam vladao, neka sam snosi posljedice, a vijećnici su se spremni odreći svojih mandata kako bi građani na izborima odlučili kome da daju povjerenje, budući su na izborima glasali za jednu stranku, a dobili gradonačelnika  druge – bez izbora.

 

Funkcija gradonačelnika nije nikome zagarantirana te je zato Zakon omogućio preispitivanje lokalnih šerifa putem neizglasavanja proračuna ako oni sami ne shvaćaju da trebaju odstupiti.
                                                                                                                                                                                                                                                              Gradski odbor  HDZ-a 
                                                                                                                                                                                                                                                               Predsjednik
                                                                                                                                                                                                                                                               Siniša Jenkač

Izvor:
Foto:

U fokusu

Stiže novi Zakon o radu, za rad od kuće nova pravila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

računalo kompjuter

Socijalni su partneri održali prvi službeni sastanak za izradu novog Zakona o radu, jedan u nizu koji se očekuju idućih tjedana i mjeseci.

Državni tajnik Dragan Jelić kazao je da će pregovori trajati do kraja ove godine, pred kraj godine očekuje se prva verzija dogovorenog zakona koji će proći saborsku proceduru u dva čitanja. Novi Zakon o radu trebao bi stupiti na snagu 1. srpnja 2022. godine, piše Večernji list.

Pojedine će se teme otvarati u odvojenim radnim skupinama, primjerice prvog dana nisu se dotaknuli pitanja otpremnina, kolike će ubuduće biti za stalno zaposlene, ali i za ljude koji rade na određeno. Zajednički je stav da je rada na određeno previše, ali različita su mišljenja kako će se njegov udio smanjivati.

Što se tiče rada na daljinu i rada od kuće, definirat će se obaveze koje se odnose na zaštitu na radu, za takav rad trebat će obostrani pristanak radnika i poslodavca, kao i dodatak postojećem ugovoru o radu.

– U ovih godinu i pol dana s radom od kuće relativno je dobro funkcioniralo, neki su potpisali dodatak ugovora, neki nisu, bilo je nekih sporenja oko troškova rada kod kuće, ali to se rješavalo u dogovoru sa sindikatom. Poslodavci traže da naknade troškova za rad od kuće bude neoporezive, vidjet ćemo – istaknuo je Jelić, a prenosi Večernji list.

Nastavite čitati

U fokusu

Stričak: Neka Županijska skupština bude mjesto rasprave i suradnje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije prošla je mirno, a sve odluke prošle su glatko i bez puno rasprava.

Župan Anđelko Stričak uputio je poruku suradnje.

Josip Križanić predsjednik Županijske skupštine, potpredsjednici Kranjčec i Posavec

– Neka Županijska skupština bude mjesto rasprave, mjesto suradnje na kojem ćemo rješavati probleme i provoditi nove projekte za snažniji razvoj naše županije. Upravo su mladi, talentirani i obrazovani ljudi temelj Varaždinske županije. Bitno nam je izgraditi i dograditi sve potrebne škole, dvorane, s državnim institucijama i tvrtkama realizirati izgradnju brzih cesta i obilaznica, maksimalno se posvetiti zaštiti okoliša i još niz investicija – rekao je župan.

Na sjednici je jednoglasno donesena odluka o nagradama za učenike koji su osvojili medalje na međunarodnim natjecanjima.

– Smatram da treba vrednovati sav taj trud, rad, znanje, umijeće, inovativnost naših učenika i upravo stoga me daleko više raduje da upravo da je prva točka bila posvećena našim učenicima i izvrsnosti –rekao je župan Anđelko Stričak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!